Το πρόγραμμα σήμερα είναι και πάλι αφιερωμένο στα κάστρα του Λίγηρα, και συγκεκριμένα το Κάστρο της Μπλουά και το Κάστρο Σενονσώ.
Πρώτος σταθμός μας θα είναι το Κάστρο Σενονσώ κοντά στο ομώνυμο χωριό. Το κάστρο αναφέρεται σε ιστορικές πηγές για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα. Ωστόσο ξαναχτίστηκε τον 16ο αιώνα πάνω στις εγκαταστάσεις ενός νερόμυλου και σχηματίζει γέφυρα σε γοτθικό και αναγεννησιακό στυλ. Το κάστρο αυτό, μαζί με τους κήπους του, είναι το πιο επισκέψιμο στη Γαλλία μετά τις Βερσαλλίες. Ονομάζεται και Κάστρο των Κυριών επειδή σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, διοικήθηκε, κατοικήθηκε, χρησιμοποιήθηκε, επεκτάθηκε και διακοσμήθηκε κυρίως από γυναίκες.
Ακολουθεί η πόλη Αμπουάζ, χτισμένη πάνω στις όχθες του Λίγηρα. Σήμερα είναι μία πανέμορφη και ήσυχη πολίχνη, ωστόσο τον Μεσαίωνα υπήρξε έδρα της γαλλικής βασιλικής αυλής και ως εκ τούτου έζησε δοξασμένους αιώνες. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Κάστρο της Αμπουάζ και πολύ κοντά σε αυτό το Κάστρο Κλος Λισέ το οποίο επικοινωνεί με το Αμπουάζ με υπόγεια σήραγγα.
Ένα άλλο καλλιτεχνικό αξιοθέατο της πόλης είναι το περίφημο σιντριβάνι του Γερμανού ντανταϊστή εικαστικού και ποιητή Μαξ Έρστ, οποίος έζησε για αρκετά χρόνια στη γειτονική Τουρέν. Το έργο κατασκευάστηκε το 1967 και βρίσκεται μπροστά στην εμπορική πλατεία της Αμπουάζ. Ο τίτλος του γλυπτού σιντριβανιού είναι «Στους κατάπτυστους, στους γελοίους, στην ιδιοφυία»… Στην Αμπουάζ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα.
Κατόπιν ερχόμαστε στην Μπλουά, μία ακόμη πόλη του Λίγηρα και το Νο 1 αξιοθέατό της είναι το διάσημο Κάστρο της Μπλουά που κάποτε ήταν μία από τις κατοικίες του Λουδοβίκου 12ου. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μπροστά από μια λιθόκτιστη γέφυρα του 18ου αιώνα που γεφυρώνει τον Λίγηρα. Καθώς η πόλη είναι χτισμένη σε δύο απόκρημνους λόφους είναι γεμάτη με ελικοειδή απότομα δρομάκια τα οποία συχνά καταλήγουν σε μεγάλες σκάλες. Στα νότια της πόλης υπάρχει το Δάσος του Ρισύ, ένα μικρό τμήμα του αρχαίου πυκνού δάσους που κάποτε κάλυπτε όλη την περιοχή του Λίγηρα.
Το Κάστρο της Μπλουά αποκαλείται και «Λεξικό της Αρχιτεκτονικής», καθώς οι διάφορες πτέρυγές του είναι εξαιρετικά δείγματα των εποχών που χτίστηκαν (13ο-17ο αι.) Θα δούμε το μεσαιωνικό φρούριο, τη γοτθική πτέρυγα, την αναγεννησιακή πτέρυγα και την κλασικιστική πτέρυγα, και το Δωμάτιο των Δηλητηρίων της Αικατερίνης των Μεδίκων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η είσοδος στα κάστρα είναι προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται, και σε περίπτωση επίσκεψης το αντίτιμο καταβάλλεται επί τόπου.
Επιστροφή στην Τουρ και διανυκτέρευση.
(Σημείωση: οι επισκέψεις στα κάστρα και μνημεία γίνονται υπό προϋποθέσεις και κανόνες, λόγω του κορωνοϊού. Μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις, ουρές κλπ.)