fb

Εξερευνήστε τα άγνωστα μονοπάτια του Νεπάλ - Ένα μοναδικό πεζοπορικό ταξίδι σε Αρχέγονες διαδρομές στο πρώην βασίλειο των Ιμαλαΐων | 25.11.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1499€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα, για εκείνους που αγαπούν τη περιπέτεια και την πεζοπορία. Φτάνουμε μέχρι τη καρδιά του Νεπάλ, εκεί όπου οι αυθεντικές εικόνες συνοδεύονται από αυθεντικούς ανθρώπους, σε μέρη που δύσκολα κάποιος μπορεί να επισκεφτεί από μόνος του. Χωρίς όμως φυσικά να παραλείψουμε της πανέμορφες μεγαλουπόλεις της χώρας, όπως η πρωτεύουσα Κατμαντού και η γραφική Ποκάρα.

Επισκεπτόμαστε πόλεις-ζωντανά μουσεία και κάνουμε πεζοπορία σε αρχέγονες διαδρομές στο πρώην βασίλειο των Ιμαλαΐων. Το πεζοπορικό μας οδοιπορικό ξεκινά από το χωριό Λούμλε και καταλήγει στο χωριό Φέντι, πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς τον πολιτισμό. Περνάμε από γραφικά χωριά και χιονισμένες βουνοκορφές, κάνουμε τα ψώνια μας σε πολύβουες αγορές και συναναστρεφόμαστε με τους ντόπιους, σε ένα ταξίδι που αποτελεί εμπειρία ζωής και όχι μια απλή εκδρομή.

Ένα ακόμα προσεχτικά μελετημένο ταξίδι του Versus Travel, με κρυμμένες λεπτομέρειες που μόνο στο πρόγραμμά μας θα βρείτε, αλλά και με καινοτομίες που έχουμε εντάξει χάρη στην πολύχρονη εμπειρία μας στον προορισμό αυτό και με έμπειρους αρχηγούς που θα σας μυήσουν στον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Νεπάλ, μία χώρα μεταξύ δύο υπερδυνάμεων του πλανήτη είναι αγκαλιασμένη από τα οροπέδια του Θιβέτ και τα μεγάλα ύψη των Ιμαλαΐων στον βορρά και από την απεραντοσύνη της Ινδίας στον νότο.

Πάντα υπήρξε η χώρα-σταυροδρόμι φυλών, πολιτισμών και των δύο μεγάλων θρησκειών της ανατολής: του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Η θέση που παραδοσιακά είχε το Νεπάλ ήταν του εμπορικού ενδιάμεσου και του «μείκτη» πολιτισμών και γενετικού υλικού, μιας και χώριζε τις εύφορες πεδιάδες της Ινδίας από τα έρημα οροπέδια του κινέζικου πια Θιβέτ. Τα εδάφη του φιλοξενούσαν μικρά ανταγωνιστικά βασίλεια μακραίωνης ιστορίας, που τα μεσαιωνικά τους ίχνη βρίσκονται τώρα εντονότερα στην κοιλάδα της πρωτεύουσας, στο τρίγωνο δηλαδή των πόλεων Κατμαντού, Πατάν και Μπακταπούρ, μαζί με φυλετικές μειονότητες από τις γύρω περιοχές.

Από τους ανθεκτικούς Σέρπα των χιονισμένων κορυφών, στους σκληροτράχηλους Γκούρκα του Νεπαλέζικου στρατού, και από τους Θιβετιανούς μοναχούς της Μπόντναθ, στους πολυμήχανους εμπόρους Νεγουάρι των πεδιάδων, το Νεπάλ συνεπαίρνει με την φυλετική και πολιτιστική του ποικιλία. Το κλίμα του ποικίλει από τροπικό στα σύνορα με την Ινδία, μέχρι αλπικό στις κορυφές των Ιμαλαΐων, χαρίζοντας του τεράστια βιοποικιλότητα και πληθώρα άγριας ζωής, που πουθενά αλλού στον κόσμο δεν βρίσκεται τόσο συγκεντρωμένη.

Με τις τεράστιες αυτές εναλλαγές τοπίου και τις συγκλονιστικές περιπατητικές διαδρομές, το Νεπάλ έχει πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες που αναζητούν το κάτι διαφορετικό.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μόνο στο Versus, αναζητώντας πάντα κάτι το γνήσιο και ξεχωριστό, σας προσφέρουμε ένα ταξίδι που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει. Ταξιδεύουμε μέχρι το Νεπάλ όπου, για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα, δεν επισκεπτόμαστε μόνο τις πιο σημαντικές και όμορφες πόλεις του, αλλά επιδιδόμαστε σε ένα μοναδικό πεζοπορικό οδοιπορικό σε διαδρομές μαγικές, που λίγοι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά.

Διασχίζουμε την απόσταση από το Λούμλε στο βορειοκεντρικό Νεπάλ μέχρι το Φέντι στα ανατολικά, με τα πόδια, συνοδευόμενοι από την εκθαμβωτική θέα της οροσειρά Αναπούρνα, και κάνοντας στάσεις για ανεφοδιασμό και ξεκούραση σε μερικά από τα πιο αυθεντικά χωριά της περιοχής, γνωρίζοντας από κοντά την μακραίωνη ιστορία και τους κατοίκους τους.

Δεν παραλείπουμε φυσικά να θαυμάσουμε την ομορφιά και την αυθεντικότητα της περιοχής γύρω από την Κατμαντού, τη μεσαιωνική Μπακταπούρ, την «Πόλη της Ομορφιάς» Πατάν, αλλά και τη γραφική Ποκάρα, για να λέμε πως και αυτό το ταξίδι μας με το Versus τα είχε όλα!

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Νεπάλ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε το Νεπάλ και έχουμε στείλει στον προορισμό περισσότερους ταξιδιώτες από οποιοδήποτε άλλο γραφείο στην ελληνική αγορά. 

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά και την ιδιαίτερη κουλτούρα του Νεπάλ και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητές του.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Τα προγράμματα του Versus Travel στο Νεπάλ ξεχωρίζουν για τα παρακάτω:

Δεν περιορίζουμε τις διανυκτερεύσεις μας στην Κατμαντού. Στο Versus αφιερώνουμε 4 διανυκτερεύσεις στην εκπληκτική Κατμαντού για να έχουμε χρόνο να την απολαύσουμε, και όχι να συμπιέσουμε τις επισκέψεις μας και τελικά να μη δούμε τίποτα. Η συνήθης πρακτική περιορίζει τις διανυκτερεύσεις στην Κατμαντού για μείωση κόστους, μια και είναι η μόνη περιοχή του Νεπάλ με πολυτελείας και ακριβά ξενοδοχεία.

Ειδικότερα:

  • Εξαιρετικές πτήσεις προς Κατμαντού με ενδιάμεσο σταθμό, και aυθημερόν επιστροφή χωρίς διανυκτέρευση στο αεροσκάφος!
  • Τρεις ημέρες πλούσιες σε πεζοπορία στα υπέροχα μονοπάτια του Νεπάλ, για να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές της Νεπαλέζικης υπαίθρου και να θαυμάσουμε μερικά από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά του.
  • Εκτεταμένη ξενάγηση στη μαγευτική Κατμαντού με τον ναό της «ζωντανής-θεάς» Κουμάρι και βόλτα στις πολύχρωμες αγορές της πόλης.
  • Ολοήμερες εκδρομές στη μεσαιωνική Μπακταπούρ και τη Πατάν, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας της Κατμαντού.
  • Διαμονή στην Ποκάρα, στην καρδιά των Ιμαλαΐων.
  • Συνολικά το πρόγραμμά μας χωρίζεται σε: τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στη Κατμαντού, τρεις (3) στη Ποκάρα και τέλος, δυο (2) στα χωριά που θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας κατά τη διάρκεια της τριήμερης πεζοπορίας μας.
  • Ημιδιατροφή καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος, εκτός από τις δυο (2) ημέρες που θα είναι εξολοκλήρου αφιερωμένες στη πεζοπορία μας, όπου εκτός από πρωινό και δείπνο, θα παρέχεται και μεσημεριανό γεύμα.
  • Εσωτερική πτήση από Ποκάρα προς Κατμαντού κατά την επιστροφή στην πρωτεύουσα του Νεπάλ στο τέλος του ταξιδιού μας, για να κερδίσουμε επιπλέον χρόνο μέσα στη πόλη.
  • Το ταξίδι περιλαμβάνει κρυμμένα μυστικά του Νεπάλ που γνωρίζουμε από την πολύχρονη πραγματοποίηση του ταξιδιού.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: έχουμε αυθημερόν επιστροφή και έτσι την τελευταία διανυκτέρευση και το δείπνο μας τα έχουμε στον προορισμό και όχι στο αεροσκάφος.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – πτήση για Κατμαντού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα. Η κοιλάδα Κατμαντού, παρά το μυστήριο που την περιβάλλει ως απομονωμένη μνημειακή περιοχή των Ιμαλαϊων, είναι ένα μεγάλο αστικό συγκρότημα και ένας εμπορικός κόμβος τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Ξεκίνησε από την ομώνυμη πόλη, αλλά μέσα στις δεκαετίες κατέλαβε τα γειτονικά προάστια και τώρα περιλαμβάνει όλες τις ιστορικές πόλεις της περιοχής: την Πατάν, Κιρτιπούρ, την Τίμι και Μπακταπούρ.

2η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Ξενάγηση πόλης – Ναός «ζωντανής θεάς» Κουμάρι – Πλατεία Ντάρμπαρ

Άφιξη στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η καθεμιά τους τη δική της καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά «ζωντανά υπαίθρια μουσεία».

Η πρωτεύουσα του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 μ. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1.500 χλμ. πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις.

Το απόγευμα, λοιπόν, ξεκινάμε την ξενάγησή μας με το παλαιό τμήμα της πόλης και την αγορά, όπου κανείς μπορεί να βρει από χάντρες και βραχιόλια, μέχρι μπαχαρικά. Κοντά βρίσκεται και το Κουμάρι Μπαχάλ, το παλάτι-κατοικία της "ζωντανής θεάς" Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ο ναός της θεάς είναι μάλιστα και ένα από τα (πολλά) μνημεία της UNESCO στο Νεπάλ.

Οι ναοί, τα ιερά και τα διάφορα τμήματα του παλατιού στην περιοχή είναι συνεισφορές από τις διάφορες δυναστείες που ανά τους αιώνες κυβέρνησαν το Νεπάλ, και αποτελούν την επιτομή της πολιτιστικής κληρονομιάς των ντόπιων.

Θα δούμε επίσης την πλατεία Ντάρμπαρ (Βασιλική πλατεία), όπου βρίσκονται ναοί διαφόρων αρχιτεκτονικών στυλ, γεμάτοι από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένοι σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες, όπως οι ναοί Kaal Bhairav και Taleju Bhawani. Εκεί βρίσκονται και τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικές πολιτικές εκδηλώσεις. Περιμετρικά των ιστορικών μνημείων βρίσκεται η αγορά, η οποία είναι πάντα γεμάτη με κόσμο.

Στο τέλος της ξενάγησής μας, θα επιβιβαστούμε ανά δυο άτομα σε ένα από τα παραδοσιακά τρίτροχα ρίκσο και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Ξενάγηση στη Πατάν

Πρωινό και συνεχίζουμε την ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα θα επισκεφθούμε την Πατάν ή Λαλιτπούρ, το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του αστικού παζλ μετά την Κατμαντού, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Την ονομάζουν πόλη των εορτών, των αγορών και χειροτεχνιών, αντάξια του ονόματος Λαλιτπούρ που σημαίνει «Πόλη της Ομορφιάς». Παρά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2015, τα μνημεία της έχουν αποκατασταθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Η πόλη φημίζεται για τους περίτεχνα στολισμένους ναούς, τα στενά σοκάκια, καθώς και τους δρόμους με τα μαγαζιά χειροτεχνιών.

Στη Πατάν θα επισκεφτούμε την αντίστοιχη Βασιλική πλατεία της πόλης, πλατεία Ντάρμπαρ, τον περίτεχνα λαξευμένο σε πέτρα ναό του θεού Κρίσνα και τον περίφημο «χρυσό ναό», το βουδιστικό μοναστήρι Hiranyavarna Mahavihar. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στη παλιά αγορά της πόλης όπου πωλούνται σκεύη από χαλκό και ορείχαλκο, καθώς επίσης βρίσκονται και εργαστήρια λιθοτεχνών και αγαλματοποιών. Η Πατάν είναι ένα σπουδαίο κέντρο, τόσο της Newari βουδιστικής θρησκείας, όσο και των παραδοσιακών τεχνών, αφού φιλοξενεί 136 μπαχάλ (βουδιστικά μοναστήρια) και 55 μεγάλους ναούς.

Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί με μια επίσκεψη στο ναό Πασουπατινάτ, ο οποίος βρίσκεται στις όχθες του ιερού ποταμού Μπαγκμάτι. Ο ναός, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Σίβα, έναν από τους κυριότερους θεούς της βουδιστικής θρησκείας, φημίζεται για την υπέροχη αρχιτεκτονική του, ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει μια ξεχωριστή κλιμακωτή χρυσή οροφή και ασημένιες πόρτες. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιστοί βουτούν στο ποτάμι για να εξαγνιστούν. Έπειτα, θα επισκεφτούμε τη στούπα Bodhnath, τη μεγαλύτερη σε ολόκληρο το Νεπάλ. Είναι κατασκευασμένη σε μοτίβο μαντάλα, και περικυκλώνεται από σπίτια και μοναστήρια όπου κατοικούν οι Ρίνποτσε, που είναι φωτισμένοι βουδιστές μοναχοί. Περιμετρικά της βάσης, αυτής της τεράστιας, αλλά απλής στούπας, βρίσκονται σε σχήμα δαχτυλιδιού 108 εικόνες του Βούδα, καθώς και 147 ένθετα με τροχούς προσευχής.

Τέλος, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, αφού κάνουμε μια τελευταία στάση το μοναστήρι Κοπάν, που βρίσκεται στη κορυφή ενός λόφου στο Κατμαντού κοντά στη στούπα Boudhanath. Είναι ένα από τα πιο διάσημα σημεία της περιοχής που διδάσκει το Βουδισμό στον δυτικό κόσμο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κατμαντού για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΠΟΚΑΡΑ

Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε τη Κατμαντού με κατεύθυνση προς τα δυτικά του Νεπάλ, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, με προορισμό το θέρετρο των Ιμαλαΐων, τη γραφική Ποκάρα. Θα κινηθούμε κατά μήκος του ποταμού Τρισούλι και έχοντας στα βόρεια τις χιονοσκεπείς κορυφές της οροσειράς Αναπούρνα, θα φτάσουμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Είναι παραδοσιακά γνωστή για τη φυσική της ομορφιά, για τις λίμνες και τα σπήλαιά της, για τα γειτονικά χωριά των σκληροτράχηλων Γκούρκας που επανδρώνουν τις επίλεκτες μονάδες στρατού Νεπάλ και Ινδίας, και για τα παλιά εμπορικά καραβάνια μεταξύ Ινδίας και Κίνας που έκαναν στάση εδώ. Τώρα όμως είναι γνωστή για την τουριστική της υποδομή, την πολύ καλή αγορά της και την πληθώρα των ορεινών δραστηριοτήτων, όπως trekking, ορειβασίας αλλά και ορειβατικών ομάδων που την έχουν ως βάση για την εξερεύνηση των βόρειων μονοπατιών: αυτών που πηγαίνουν στις κορυφές της Αναπούρνα, αλλά και αυτών που οδηγούν στο βασίλειο του Λο, ή αλλιώς την ημιαυτόνομη περιοχή του Μάστανγκ, κοντά στα σύνορα με το Θιβέτ.

Κατά τη διαδρομή μας, προαιρετικά, μπορούμε να κάνουμε ράφτινγκ στα δροσερά νερά του ποταμού Τρισούλι.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ – ΛΟΥΜΛΕ: Πεζοπορία μέχρι ΛΑΝΤΡΟΥΚ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε οδικώς προς το Λούμλε, την αφετηρία του πεζοπορικού μέρους του ταξιδιού μας. Από εκεί, θα κατηφορίσουμε μέχρι τον ποταμό Μόντι και έπειτα θα περάσουμε από την απέναντι πλευρά διασχίζοντας τη κρεμαστή γέφυρα. Λίγο αργότερα θα φτάσουμε σε ένα μικρό χωριό της περιοχής, όπου και θα γευματίσουμε σε τοπικό κατάστημα εστίασης. Αφού ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας με τελικό προορισμό το χωριό Λαντρούκ.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΛΑΝΤΡΟΥΚ: Πεζοπορία μέχρι ΝΤΑΜΠΟΥΣ

Η ξεχωριστή αυτή εξόρμησή μας στο Νεπάλ συνεχίζεται. Μετά το πρωινό μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το πανέμορφο Λαντρούκ. Το χωριό κατοικείται κυρίως από την φυλή Γκουρούνγκ. Θα κατευθυνθούμε προς την Αυστραλιανή Κατασκήνωση, όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας παρατηρώντας το εκπληκτικό σκηνικό με τα πελώρια βουνά και τη πλούσια φύση να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας.

Μετά το γεύμα, θα πάρουμε το δρόμο προς το Νταμπούς, όπου θα εξερευνήσουμε της τοπικές κοινότητες που ζουν εκεί.

Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΤΑΜΠΟΥΣ: Πεζοπορία μέχρι ΦΕΝΤΙ – ΠΟΚΑΡΑ

Μετά το πρωινό μας, θα αφήσουμε πίσω μας το Νταμπούς, με προορισμό μας το Φέντι, ένα χωριό στη περιοχή Khotang στο ανατολικό Νεπάλ. Η διαδρομή είναι πραγματικά υπέροχη, με τη θέα των χιονισμένων βουνών της οροσειράς Αναπούρνα να μας συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο του γυρισμού, αφού θα επιστρέψουμε οδικώς πίσω στη Ποκάρα. Το υπόλοιπο της ημέρας μας θα είναι ελεύθερο για να ξεκουραστούμε μετά από τρεις μοναδικές ημέρες εξερεύνησης στα απίστευτης ομορφιά μονοπάτια του Νεπάλ.

Δείπνο και διανυκτέρευση στη Ποκάρα.

8η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ: Εξερεύνηση της κοιλάδας

Η Ποκάρα είναι αναμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες πόλεις του Νεπάλ και σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να την εξερευνήσουμε πιο διεξοδικά. Αφού ξεναγηθούμε λοιπόν εκτενώς στη κοιλάδα, θα έχουμε την υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να κάνουμε βόλτες και άλλες δραστηριότητες που επιθυμούμε, με τους δικούς μας ρυθμούς.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Αναχωρούμε από την Ποκάρα και επιστρέφουμε αεροπορικώς στη Κατμαντού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το υπόλοιπο της ημέρας απολαύστε τις βόλτες σας στην πρωτεύουσα και επισκεφτείτε την αγορά Ταμέλ, την «κοσμοπολίτικη» γειτονιά της πόλης με τα άπειρα μαγαζάκια που πωλούν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

10η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Ξενάγηση στη Μπακταπούρ

Πρωινό και πάμε να γνωρίσουμε την τρίτη και τελευταία αρχαία πρωτεύουσα του Νεπάλ. Θα επισκεφτούμε τη γειτονική Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν. Ως πιο απομακρυσμένη, διατήρησε τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα περισσότερο από την Πατάν και την Κατμαντού, και είναι πλουσιότερη σε περίτεχνα διακοσμημένα κτίρια και μεσαιωνικά ιερά. Θα δούμε την υπέροχη κεντρική της πλατεία με τα περίτεχνα ξύλινα ιερά, και τη Χρυσή Πύλη των βασιλέων. Στη κεντρική πλατεία βρίσκονται πολλοί ναοί και άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, όπως η Πύλη των Λεόντων, το άγαλμα του βασιλιά Bhupatindra Malla, το φημισμένο παλάτι με τα 55 παράθυρα, η καμπάνα των «σκυλιών που γαυγίζουν», ο ναός Μπατσάλα και ο 5όροφος ναός Νιαταπόλα, καθώς και ένα αντίγραφο του ναού Πασουπατινά. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια της πόλης και εκτός από τους ναούς θα επισκεφτούμε φυσικά την αγορά των κεραμικών και των ξύλινων χειροτεχνιών.

Επιστροφή στη Κατμαντού για κάποια τελευταία ψώνια, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά από 10 ημέρες πλούσιες σε εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για την υπόλοιπη ζωή μας, επιστρέφουμε σπίτι μας και ετοιμάζουμε ήδη βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Η διάρκεια των οδικών μετακινήσεων ενδέχεται να παρατείνεται λόγω έργων στο οδικό δίκτυο.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοπορία που προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1499 € 890 €
Twin Room 1499 € 890 €
Triple Room 1499 € 890 €
Single Room 2059 € 890 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ :  33 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1719 € 890 €
Twin Room 1719 € 890 €
Triple Room 1719 € 890 €
Single Room 2279 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ :  33 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2639 € 0 €
Twin Room 2639 € 0 €
Triple Room 2639 € 0 €
Single Room 3199 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 79 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ :  33 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΤΚ 1846

25/11/2024

ΑΘΗΝΑ –  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:05

23:40

ΤΚ 726

26/11/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

01:10

10:55

ΤΚ 727

05/12/2024

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:25

18:25

ΤΚ 1845

05/12/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  – ΑΘΗΝΑ

19:45

20:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στη Κατμαντού, τρεις (3) στη Ποκάρα και τέλος, δυο (2) στα χωριά της πεζοπορίας, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε τοπικά λοντζ.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το ταξίδι, πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από την  Βίζα Νεπάλ 33€ (Η βίζα εκδίδεται τοπικά, αλλά η προέγκριση γίνεται από το Versus Travel. Η εξόφληση του ποσού γίνεται στο Versus Travel.).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890€
  • Βίζα Νεπάλ 33€ (η βίζα εκδίδεται από τοπικά  και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.   
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 79 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μόνο στο Versus, αναζητώντας πάντα κάτι το γνήσιο και ξεχωριστό, σας προσφέρουμε ένα ταξίδι που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει. Ταξιδεύουμε μέχρι το Νεπάλ όπου, για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα, δεν επισκεπτόμαστε μόνο τις πιο σημαντικές και όμορφες πόλεις του, αλλά επιδιδόμαστε σε ένα μοναδικό πεζοπορικό οδοιπορικό σε διαδρομές μαγικές, που λίγοι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά.

Διασχίζουμε την απόσταση από το Λούμλε στο βορειοκεντρικό Νεπάλ μέχρι το Φέντι στα ανατολικά, με τα πόδια, συνοδευόμενοι από την εκθαμβωτική θέα της οροσειρά Αναπούρνα, και κάνοντας στάσεις για ανεφοδιασμό και ξεκούραση σε μερικά από τα πιο αυθεντικά χωριά της περιοχής, γνωρίζοντας από κοντά την μακραίωνη ιστορία και τους κατοίκους τους.

Δεν παραλείπουμε φυσικά να θαυμάσουμε την ομορφιά και την αυθεντικότητα της περιοχής γύρω από την Κατμαντού, τη μεσαιωνική Μπακταπούρ, την «Πόλη της Ομορφιάς» Πατάν, αλλά και τη γραφική Ποκάρα, για να λέμε πως και αυτό το ταξίδι μας με το Versus τα είχε όλα!

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Νεπάλ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε το Νεπάλ και έχουμε στείλει στον προορισμό περισσότερους ταξιδιώτες από οποιοδήποτε άλλο γραφείο στην ελληνική αγορά. 

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά και την ιδιαίτερη κουλτούρα του Νεπάλ και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητές του.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Τα προγράμματα του Versus Travel στο Νεπάλ ξεχωρίζουν για τα παρακάτω:

Δεν περιορίζουμε τις διανυκτερεύσεις μας στην Κατμαντού. Στο Versus αφιερώνουμε 4 διανυκτερεύσεις στην εκπληκτική Κατμαντού για να έχουμε χρόνο να την απολαύσουμε, και όχι να συμπιέσουμε τις επισκέψεις μας και τελικά να μη δούμε τίποτα. Η συνήθης πρακτική περιορίζει τις διανυκτερεύσεις στην Κατμαντού για μείωση κόστους, μια και είναι η μόνη περιοχή του Νεπάλ με πολυτελείας και ακριβά ξενοδοχεία.

Ειδικότερα:

  • Εξαιρετικές πτήσεις προς Κατμαντού με ενδιάμεσο σταθμό, και aυθημερόν επιστροφή χωρίς διανυκτέρευση στο αεροσκάφος!
  • Τρεις ημέρες πλούσιες σε πεζοπορία στα υπέροχα μονοπάτια του Νεπάλ, για να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές της Νεπαλέζικης υπαίθρου και να θαυμάσουμε μερικά από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά του.
  • Εκτεταμένη ξενάγηση στη μαγευτική Κατμαντού με τον ναό της «ζωντανής-θεάς» Κουμάρι και βόλτα στις πολύχρωμες αγορές της πόλης.
  • Ολοήμερες εκδρομές στη μεσαιωνική Μπακταπούρ και τη Πατάν, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας της Κατμαντού.
  • Διαμονή στην Ποκάρα, στην καρδιά των Ιμαλαΐων.
  • Συνολικά το πρόγραμμά μας χωρίζεται σε: τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στη Κατμαντού, τρεις (3) στη Ποκάρα και τέλος, δυο (2) στα χωριά που θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας κατά τη διάρκεια της τριήμερης πεζοπορίας μας.
  • Ημιδιατροφή καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος, εκτός από τις δυο (2) ημέρες που θα είναι εξολοκλήρου αφιερωμένες στη πεζοπορία μας, όπου εκτός από πρωινό και δείπνο, θα παρέχεται και μεσημεριανό γεύμα.
  • Εσωτερική πτήση από Ποκάρα προς Κατμαντού κατά την επιστροφή στην πρωτεύουσα του Νεπάλ στο τέλος του ταξιδιού μας, για να κερδίσουμε επιπλέον χρόνο μέσα στη πόλη.
  • Το ταξίδι περιλαμβάνει κρυμμένα μυστικά του Νεπάλ που γνωρίζουμε από την πολύχρονη πραγματοποίηση του ταξιδιού.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: έχουμε αυθημερόν επιστροφή και έτσι την τελευταία διανυκτέρευση και το δείπνο μας τα έχουμε στον προορισμό και όχι στο αεροσκάφος.

Highlights

  • Εξερευνήστε τις πόλεις της μυθικής κοιλάδας της Κατμαντού, με τα στενά δρομάκια, τις πολύχρωμες αγορές, τους εκπληκτικούς ναούς και τα παλάτια, που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν τους.
  • Περιμένετε να βγει από το παραθύρι της η «μικρότερη ζωντανή θεά του κόσμου», η Κουμάρι Ντέβι.
  • Θαυμάστε τη γραφική Ποκάρα με τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές της Αναπούρνα να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της λίμνης Φέουα.
  • Θαυμάστε τις υπέροχες εναλλαγές τοπίου κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας στα μαγευτικά χωριά του Νεπάλ.
  • Μπορείτε, αν το επιθυμείτε, να κάνετε ράφτινγκ στον ποταμό Τρισούλι μεταξύ Κατμαντού και Ποκάρα.
  • Γευματίστε σε παραδοσιακά καταστήματα εστίασης και γνωρίστε τον ντόπιο πληθυσμό.
  • Θαυμάστε τους αμέτρητους ναούς και ιερά καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας, μερικά από τα οποία αποτελούν αρχιτεκτονικά στολίδια.
  • Βόλτα με τρίτροχα ρίκσο στη Κατμαντού, το παραδοσιακό μέσο μετακίνησης τους.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τρεις ημέρες πλούσιες σε πεζοπορία στα υπέροχα μονοπάτια του Νεπάλ, για να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές της Νεπαλέζικης υπαίθρου και να θαυμάσουμε μερικά από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά του.
  • Διαμονή στην Ποκάρα, στην καρδιά των Ιμαλαΐων.

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

25/11



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info