fb

Ζούγκλα και φυλές Σουμάτρας με Πρωτοχρονιά στην κοσμοπολίτικη Σιγκαπούρη! | Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1949€

Ταυτότητα ταξιδιού

Από τα χιλιάδες νησιά της Ινδονησίας, που μοιάζουν σαν μαργαριτάρια πάνω στα ζαφειρένια νερά, και αυτή τη φορά κάναμε μια επιλογή με γνώμονα την ποικιλία των διαφορετικών εικόνων που έχουν πάντα τα ταξίδια του Versus.

Επισκεπτόμαστε, λοιπόν, τη Σουμάτρα για τις ζούγκλες της, τους ουραγκοτάγκους, τη Λίμνη Τόμπα, που θεωρείται η ωραιότερη του κόσμου, και τα χωριά των Μπατάκ με τα ιδιόμορφα σπίτια τους.

Ένα εξαιρετικό ταξίδι στη μεγαλύτερη νησιωτική χώρα του κόσμου, που συνδυάζεται με την φουτουριστική Σιγκαπούρη. Ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα, με σωστή αναλογία όλων των παραπάνω, που κάνει τον ταξιδιώτη να ζήσει σπάνιες στιγμές και να αποκτήσει δυνατές εμπειρίες!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από τις τροπικές ζούγκλες… στο μέλλον

Ένα ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις

Υπάρχουν τόποι που μπορούν να καυχιούνται για τις πανέμορφες παραλίες τους, τις τροπικές ζούγκλες που συγκεντρώνουν τα θαύματα της χλωρίδας και της πανίδας αυτού του πλανήτη, τις φυλές που ζουν ξεκομμένες από τον δυτικό πολιτισμό.

Στον αντίποδα υπάρχουν τόποι όπου ο χρόνος κινείται πιο γρήγορα και ο φουτουρισμός αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, ενώ ο κοσμοπολίτικος αέρας τους σε παρασύρει σύμφωνα με τις διαθέσεις του.

Το Versus Travel διοργανώνει το απόλυτο ταξίδι αντιθέσεων, ένα μοναδικό δώρο στον εαυτό σας για την ωραιότερη εποχή του χρόνου. Από την εξωτική Ινδονησία με τους αρχαίους ναούς και την άγρια ζωή μέχρι την πανέμορφη Σιγκαπούρη με την αλματώδη εκβιομηχάνιση και το συνονθύλευμα των λαών που συμβιώνουν αρμονικά, όλα υπόσχονται να σας χαρίσουν αναμνήσεις ζωής!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα νέο, μοναδικό ταξίδι στη μεγαλύτερη νησιωτική χώρα του κόσμου, την Ινδονησία που συναρπάζει αυτούς που αναζητούν προορισμούς πέρα από τα κλασικά και όσους αγαπούν τις αντιθέσεις στα ταξίδια τους! Σε αυτό Αλλάζουμε χρονιά σε μια από τις πιο κοσμοπολίτικες και «χρωματιστές» χώρες του κόσμου, τη Σιγκαπούρη!

Ένα πλούσιο πρόγραμμα περιήγησης στην Ινδονησία, που περιλαμβάνει:

  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και lodge στη Σουμάτρα με ημιδιατροφή.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Σιγκαπούρη με πρωινό.
  • Ένα νέο πρόγραμμα από το Versus Travel που συνδυάζει μοναδικά την παραδοσιακή Ινδονησία με τη σύγχρονη Σιγκαπούρη.
  • Θα γνωρίσουμε τη Σουμάτρα, ένα από τα πιο εξωτικά και ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη.
  • Θα θαυμάσουμε τη Λίμνη Τόμπα, τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή λίμνη του κόσμου και το όμορφο Σαμοσίρ, το «μεγαλύτερο νησί μέσα σε νησί».
  • Θα δούμε από κοντά τα χωριά των Μπατάκ με τα ιδιόμορφα σπίτια τους.
  • Θα επισκεφτούμε την τροπική Ζούγκλα του Μποχορόκ και το περίφημο «Δάσος με τους ουραγκοτάγκους».
  • Θα περιηγηθούμε στη Σιγκαπούρη και θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της.
  • Θα επισκεφτούμε τον «δράκο της πόλης», όπως τον λένε οι ντόπιοι, δηλαδή τους τρίδυμους πύργους του Marina Bay Sands.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/Θεσσαλονικη/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ μέσω ενδιάμεσου σταθμού

Το ταξίδι μας ξεκινά με προορισμό τη φουτουριστική Σιγκαπούρη. Η ομάδα μας θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση μας για την Ασία. Πολύχρωμη, κοσμοπολίτικη, ηλιόλουστη, η Σιγκαπούρη, στο νοτιότερο άκρο της Μαλαισιανής χερσονήσου, κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη ματιά. Οι αντιθέσεις πολλές και έντονες - από το υπερσύγχρονο μετρό μέχρι τα παλιομοδίτικα και ρομαντικά κινέζικα τρίκυκλα, από τα κομψά πολυκαταστήματα της οδού Ochard μέχρι τα μικρά δρομάκια με τα αναρίθμητα μαγαζιά της China Town ή της Little India, από τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τα ελκυστικά μενού μέχρι τα αναρίθμητα κιόσκια με φαγητό που ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη - η μητρόπολη αυτή της Ασίας μας καλεί να την ανακαλύψουμε.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Άφιξη στη Σιγκαπούρη, εκεί όπου η τεχνολογία κλείνει πονηρά το μάτι στο αύριο. Η Σιγκαπούρη είναι μια ολόκληρη χώρα μέσα στα σύνορα μιας πόλης, της «Πόλης του Λιονταριού», προσφέροντας όλα εκείνα τα συστατικά που καθιστούν ένα μέρος ιδανικό προορισμό διακοπών. Η χώρα, που σχεδόν ακουμπά στον Ισημερινό, συνδυάζει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Ένα ξεχωριστό κράμα πολιτισμών συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα της Σιγκαπούρης. Με πληθυσμό που πλησιάζει τα πέντε εκατομμύρια είναι ένας οικονομικός γίγαντας με αναρίθμητες πολυεθνικές επιχειρήσεις και θεωρείται μία από τις τέσσερις λεγόμενες «τίγρεις της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας» (μαζί με Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Νότια Κορέα).

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΕΝΤΑΝ (ΣΟΥΜΑΤΡΑ) – ΜΠΟΥΚΙΤ ΛΑΓΟΥΑΝΓΚ (ΜΠΟΧΟΡΟΚ)

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση μας για το Μεντάν, την πρωτεύουσα της Βόρειας Σουμάτρας. Η πόλη είναι κτισμένη κοντά στον ποταμό Ντέλι και το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ. Ιδρύθηκε το 1590, ενώ σύμφωνα με τις σημειώσεις Πορτογάλων του 16ου αιώνα, το όνομά της προέρχεται από την αραβική πόλη Μεδίνα. Η ανάπτυξή της ξεκίνησε όταν οι Ολλανδοί άρχισαν να καλλιεργούν καπνό σε φυτείες στο β’ μισό του 19ου αιώνα, για να ακολουθήσει η παραγωγή καουτσούκ, κακάο και πετρελαίου. Το 1886 επίσημα πρωτεύουσα της βόρειας Σουμάτρας. Σήμερα είναι σημαντικό εμπορικό κέντρο και έδρα βιομηχανιών τροφίμων, υφαντουργικών και μηχανικών προϊόντων, ξυλείας, καπνού και υλικών κατασκευής.

Άφιξη στην πόλη και αναχώρηση για το Μπουκίτ Λαγουάνγκ , ένα μικρό τουριστικό χωριό στις όχθες του ποταμού Μποχορόκ στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρας . Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα απολαύσουμε απέραντες φυτείες από δέντρα κακάο και καουτσούκ, ενώ η φύση της περιοχής θα μας μαγέψει. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΚΙΤ ΛΑΓΟΥΑΝΓΚ – ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΠΟΧΟΡΟΚ (Εκπαίδευση ουραγκοτάγκων) – ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το περίφημο «Δάσος με τους ουραγκοτάγκους». Η λέξη «ουρακοτάγκος» προέρχεται από τις λέξεις «orang» (άνθρωπος) και «(h)utan» (δέντρο), δηλαδή «άνθρωπος του δάσους». Θα μεταβούμε σε ειδικό κέντρο μελέτης και φροντίδας των απειλούμενων με εξαφάνιση ουρακοτάγκων, στο οποίο εκπαιδεύονται κατάλληλα ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζούγκλας, πριν αφεθούν ελεύθεροι σε αυτήν. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε από κοντά αυτόν τον «συγγενή» μας, αφού το 96,4% των γονιδίων του είναι ίδιο με του ανθρώπου.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για το γραφικό Μπεραστάζι. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσω των χωριών Sembahe και Sibolangit, φθάνουμε στο Μπεραστάζι  και, αν το επιτρέπει ο χρόνος, θα επισκεφθούμε το πάρκο Lumbhini με το αντίγραφο του ναού Shwedagon που βρίσκεται στη Γιανγκόν της Μιανμάρ  και  την τοπική αγορά με παραδοσιακά προϊόντα . Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ – ΠΑΡΑΠΑΤ – ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΚ – ΛΙΜΝΗ ΤΟΜΠΑ – ΣΑΜΟΣΙΡ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό το Παραπάτ, μια μικρή πόλη και κύριο σημείο διέλευσης με πλοίο για τους επισκέπτες που διασχίζουν τη λίμνη Τόμπα για να φτάσουν στο Σαμοσίρ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα δούμε τους ύψους 120 μ. καταρράκτες Σίπι Σοπίσο.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε  μερικά από τα χωριά των Μπατάκ και θα γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής τους. Οι Μπατάκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιθαγενείς πληθυσμούς της Ινδονησίας. Διαιρούνται σε  έξι ανεξάρτητες αλλά στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους εθνικές ομάδες (Τόμπα, Σιμαλουντζούν, Κάρο, Νταΐρι, Ανκόλα Μαντέιλιν), καθεμία από τις οποίες αποτελείται από πολυπληθείς οικογένειες, τα λεγόμενα γένη. Χαρακτηριστικό των σπιτιών τους είναι οι στέγες με τις δίδυμες κωνικές προεξοχές που μοιάζουν με κέρατα βούβαλου. Ορισμένες από αυτές τις περίτεχνες κατασκευές –φτιαγμένες από ξύλο, μπαμπού και ίνες φοίνικα αρένγκα χωρίς χρήση καρφιών– στηρίζονται σε πασσάλους. Μερικές χωρούν έως και δώδεκα οικογένειες. Αρκετά τέτοια σπίτια, ηλικίας ακόμα και 300 ετών, κατοικούνται ακόμη. Κάτω από το υπερυψωμένο πάτωμά τους ζουν τα οικόσιτα ζώα του σπιτιού – αγελάδες, κότες, σκυλιά, γουρούνια και νεροβούβαλοι.

Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στις παραδεισένιες ομορφιές της Σουμάτρας. Η οροσειρά Μπαρισάν (Bukit Barisan: «σειρά λόφων») στη δυτική πλευρά της Σουμάτρας διατρέχει το νησί σχεδόν σε όλο του το μήκος από Βορρά προς Νότο και χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή κορυφών και ηφαιστειακών κώνων, προσφέροντάς μας πανοραμικά τοπία και υπέροχες εικόνες. 

Άφιξη στην πιο όμορφη λίμνη του κόσμου, την Τόμπα, αλλά και στα παραλίμνια χωριά της. Πρόκειται για μία τεράστια λίμνη-κρατήρα υπερηφαιστείου. Το ηφαίστειο της Τόμπα είναι ακόμη ενεργό και σχηματίζει ένα νησί στο κέντρο της λίμνης μεγέθους όσο η Σιγκαπούρη!

Στη συνέχεια με πλοιάριο θα προσεγγίσουμε το ορεινό, ηφαιστειογενές νησί Σαμοσίρ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΟΣΙΡ (παραδοσιακά σπίτια Μπατάκ)

Ημέρα μοναδικής εμπειρίας η σημερινή, αφού είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του νησιού Σαμοσίρ με τα παραδοσιακά σπίτια των φυλών Μπατάκ. Οι Μπατάκ φημίζονται για τη μαεστρία με την οποία χειρίζονται τη σμίλη και σκαλίζουν το ξύλο.

Στο Τομόκ θα δούμε τους τάφους των βασιλέων, στην Αμπαρίτα τα μονολιθικά τραπέζια και τις καρέκλες από το παλιό σημείο συνάντησης  του βασιλείου των Σαλαγκάν, ενώ στο Σιμανίντο θα θαυμάσουμε το μουσείο των Μπατάκ και στο Πανγκουρουράν τις θερμές πηγές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ για διανυκτέρευση και ξεκούραση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΟΣΙΡ – ΜΕΝΤΑΝ (Maimoon, Παλάτι Σουλτάνου Ντελί, Μεγάλο Τζαμί)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μεντάν. Με πλοιάριο θα διασχίσουμε ξανά τη λίμνη και στη συνέχεια, μέσα από μια όμορφη οδική διαδρομή, θα φθάσουμε στην πόλη. Εφόσον ο χρόνος μας το επιτρέψει θα έρθουμε σε επαφή με την ολλανδική, αγγλική, κινέζικη και μαλαισιανή αρχιτεκτονική της και θα γνωρίσουμε μερικά από τα αξιοθέατά της. Μεταξύ άλλων, θα  επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές παλάτι Maimoon, με τα τριάντα δωμάτια, που χτίστηκε γύρω στο 1890. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το Παλάτι του Σουλτάνου Ντελί και το Μεγάλο Τζαμί του Μεντάν. Αμφότερα είναι γνωστά για την εξαιρετική αρχιτεκτονική και τα χρώματά τους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΝΤΑΝ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Αφήνουμε πίσω μας την Ινδονησία για να μεταφερθούμε αεροπορικώς στη Νέα Υόρκη της Ασίας, τη Σιγκαπούρη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προτείνουμε  βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταξύ άλλων, στο κέντρο του λιμανιού της υψώνεται ο «δράκος», όπως τον λένε οι ντόπιοι, δηλαδή οι τρίδυμοι πύργοι του Marina Bay Sands. Ο «δράκος» βλέπει σε τεχνητούς κήπους με ανεμόσκαλες και εναέρια περάσματα, που τη νύχτα φωτίζεται με χιλιάδες λαμπάκια LED και κάθε βράδυ γύρω στις 21.30 γίνεται ένα φαντασμαγορικό λέιζερ και drone σόου, το οποίο και μπορείτε να  απολαύσετε.  Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA

Πρωινό και πανοραμική περιήγηση στην πόλη (περίπου 4 ώρες), κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από τη συνοικία των Μαλαίσιων με το χρυσό τέμενος, θα επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους, θα μπούμε στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών στη συνοικία των Κινέζων και στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ AΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ

Πλήρεις εικόνων και εμπειριών, επιστρέφουμε στο σπίτι μας!

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στη Σιγκαπούρη…

  • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
  • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
  • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
  • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1949 € 980 €
Twin Room 1949 € 980 €
Triple Room 2074 € 980 €
Single Room 2449 € 980 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2169 € 980 €
Twin Room 2169 € 980 €
Triple Room 2294 € 980 €
Single Room 2669 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3179 € 0 €
Twin Room 3179 € 0 €
Triple Room 3304 € 0 €
Single Room 3679 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LX1839

24/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

17:40

19:35

LX 176

24/12/2024

ΖΥΡΙΧΗ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

22:35

17:50 (+1)

LH 791

01/01/2025

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΟΝΑΧΟ

23:45

05:50(+1)

 LH1752

02/01/2025

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

08:35

12:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και lodge στη Σουμάτρα με ημιδιατροφή.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Σιγκαπούρη με πρωινό
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων  980 €.
  • Βίζα Ινδονησίας: Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά κατά την είσοδό σας στην Ινδονησία  35 usd.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια, αλλά δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι μικρότερο του κανονικού, πάντα όμως κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου. Απαιτείται φωτοτυπία του με την εγγραφή σας.
  • Στα ξενοδοχεία το check-in είναι στις 15.00 και το check-out στις 11.00-12.00 ανεξάρτητα από τις ώρες άφιξης και αναχώρησης λόγω των πτήσεων.
  • Δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια, αλλά δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι μικρότερο του κανονικού, πάντα όμως κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας.

Στη Σιγκαπούρη…

  • ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
  • ΔΕΝ επιτρέπεται η εισαγωγή - κατοχή τσιγάρων, καπνού, πούρων κ.λπ.
  • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
  • ΔΕΝ επιτρέπεται να μασάτε ή να έχετε πάνω σας… τσίχλα!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

  • Οι τοπικοί ξεναγοί δεν συνοδεύουν  το γκρουπ στις πτήσεις και θα βρίσκονται  στη Σουμάτρα και στη Σιγκαπούρη αντίστοιχα κατά τη διάρκεια των οργανωμένων ξεναγήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα και μόνο.
  • Σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες πλέον η επιλογή συγκεκριμένης θέσης είναι με επιβάρυνση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις.   

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 79 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα νέο, μοναδικό ταξίδι στη μεγαλύτερη νησιωτική χώρα του κόσμου, την Ινδονησία που συναρπάζει αυτούς που αναζητούν προορισμούς πέρα από τα κλασικά και όσους αγαπούν τις αντιθέσεις στα ταξίδια τους! Σε αυτό Αλλάζουμε χρονιά σε μια από τις πιο κοσμοπολίτικες και «χρωματιστές» χώρες του κόσμου, τη Σιγκαπούρη!

Ένα πλούσιο πρόγραμμα περιήγησης στην Ινδονησία, που περιλαμβάνει:

  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και lodge στη Σουμάτρα με ημιδιατροφή.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Σιγκαπούρη με πρωινό.
  • Ένα νέο πρόγραμμα από το Versus Travel που συνδυάζει μοναδικά την παραδοσιακή Ινδονησία με τη σύγχρονη Σιγκαπούρη.
  • Θα γνωρίσουμε τη Σουμάτρα, ένα από τα πιο εξωτικά και ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη.
  • Θα θαυμάσουμε τη Λίμνη Τόμπα, τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή λίμνη του κόσμου και το όμορφο Σαμοσίρ, το «μεγαλύτερο νησί μέσα σε νησί».
  • Θα δούμε από κοντά τα χωριά των Μπατάκ με τα ιδιόμορφα σπίτια τους.
  • Θα επισκεφτούμε την τροπική Ζούγκλα του Μποχορόκ και το περίφημο «Δάσος με τους ουραγκοτάγκους».
  • Θα περιηγηθούμε στη Σιγκαπούρη και θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της.
  • Θα επισκεφτούμε τον «δράκο της πόλης», όπως τον λένε οι ντόπιοι, δηλαδή τους τρίδυμους πύργους του Marina Bay Sands.

 

Highlights

  • Απολαύστε μια βόλτα με πλοιάριο μέσα στην πιο όμορφη λίμνη του κόσμου, την Τόμπα.
  • Ανακαλύψτε τα χωριά των Μπατάκ και τα παράξενα σπίτια τους με τις κερατόσχημες στέγες.
  • Εξερευνήστε την τροπική Ζούγκλα του Μποχορόκ και παρατηρήστε από κοντά τους ουραγκοτάγκους.
  • Λαχταριστά dim sums και ουρανοξύστες, τεχνητά δάση με ανεμόσκαλες, καντίνες με αστέρι Mισελέν και πλωτά γήπεδα ποδοσφαίρου. Σιγκαπούρη – η  ασιατική μητρόπολη δεν είναι βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι το μέλλον.
  • Επισκεφθείτε το «δράκο της πόλης», όπως τον λένε οι ντόπιοι, δηλαδή τους τρίδυμους  πύργους  του Marina Bay Sands.
  • Μην παραλείψετε επίσκεψη στους εξωπραγματικούς κήπους της πόλης «Gardens by the Bay».

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/08, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
  • Νέο πρόγραμμα μόνο από το Versus Travel που συνδυάζει μοναδικά τη Σουμάτρα, ένα από τα πιο εξωτικά και ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη με τη σύγχρονη Σιγκαπούρη!
  • Mε πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και lodge στη Σουμάτρα με ημιδιατροφή και δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Σιγκαπούρη με πρωινό.

Περίοδοι

  • Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Αναχωρήσεις

24/12



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ζούγκλα και φυλές Σουμάτρας με Πρωτοχρονιά στην κοσμοπολίτικη Σιγκαπούρη! | Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info