fb

Χριστούγεννα στη σκιά του Ολύμπου - Λιτόχωρο | Χριστούγεννα 2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 589€

Μόνο Στο Versus

  • Διαμονή στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Olympus Mediterranean 4* στο κέντρο του Λιτόχωρου.
  • Ευέλικτα γκρουπ. Αποφεύγουμε τα γκρουπ μας να είναι των 40 και 50 ατόμων για μεγαλύτερη ευελιξία και απόλαυση του ταξιδιού.
  • Επίσκεψη στα χωριά στολίδια Αμπελάκια και Λιβάδι, που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστά, αλλά είναι πανέμορφα και έχουν τη δική τους ιστορία.
  • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Δίον.
  • Προσκύνημα σε δύο υπέροχα και ιδιαίτερα μοναστήρια της χώρας μας, την Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου και την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.
  • Επίσκεψη σε Παλαιό Παντελεήμονα, Μακρινίτσα και Βόλο.
  • Ημιδιατροφή που συμπεριλαμβάνει και το εορταστικό δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων με ζωντανή μουσική.

1η ημέρα: Αθήνα – Αμπελάκια Λάρισας - Λιτόχωρο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα και μετά από ενδιάμεσες στάσεις, θα κατευθυνθούμε στο Λιτόχωρο. Ενδιάμεση στάση στα Αμπελάκια Λάρισας. Ένας παραδοσιακός οικισμός στις πλαγιές του όρους Όσσα. Είναι γνωστό για τα καλοδιατηρημένα πετρόκτιστα αρχοντικά, μιας και το χωριό άκμαζε οικονομικά στο παρελθόν λόγω την επεξεργασίας του φυτού ριζάρι και της βαφής νημάτων με κόκκινο χρώμα, που παρήγαγαν από αυτό. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα αρχοντικά, τις παραδοσιακές πέτρινες βρύσες και τα γραφικά του σοκάκια. Θα συνεχίσουμε για την πόλη που θα μας φιλοξενήσει, το Λιτόχωρο, διάσημο για την τοποθεσία του, στους πρόποδες του Ολύμπου, του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, με τον εντυπωσιακό ορεινό όγκο να δεσπόζει πάνω από τα σπίτια του και παράλληλα μόλις 5χλμ. από τη θάλασσα. Η πλούσια ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, καθώς εκεί υπήρχε από την αρχαιότητα, το λατρευτικό κέντρο των Μουσών, ενώ η σημερινή πόλη λέγεται πως άρχισε να δημιουργείται τον 14ο αιώνα.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Γύρος Ολύμπου (Δίον, Μονή Οσίου Εφραίμ, Λιβάδι, Ελασσόνα, Τύρναβος)

Μετά το πλούσιο πρωϊνό μας, αναχωρούμε για μια πανέμορφη διαδρομή! Σήμερα θα κάνουμε κυριολεκτικά τον γύρο του Ολύμπου. Πρώτη μας στάση στο Δίον, στα ερείπια μιας αρχαιότατης πόλης στρατηγικής σημασίας και μια από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια επίσκεψη στο γυναικείο Μοναστήρι  του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, το μοναδικό προσκύνημα του Αγίου στην Ελλάδα. Η μονή ξεχωρίζει για την ομορφιά της και τη θέα της. Μπορείς να δεις από τον Όλυμπο μέχρι το Άγιον Όρος. Στη μονή υπάρχει αντίγραφο της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Δακρυρροούσας από τον Άγιον Όρος και τα Άγια λείψανα του Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο Λιβάδι, πατρίδα και γενέτειρα του μεγάλου αγωνιστή του 1821 και Φιλικού Γεωργάκη Ολύμπιου, είναι κτισμένο στις πλαγιές του Τιτάριου Όρους σε υψόμετρο 1200μ. Γραφικό, ιδιαίτερα γνωστό παραθεριστικό κέντρο τη δεκαετία του ΄50 λόγω του κλίματός του, όπου θα έχουμε χρόνο για να επισκεφτούμε το μουσείο Γεωργάκη Ολυμπίου, αλλά και να περπατήσουμε στα λιθόστρωτα δρομάκια και να απολαύσουμε ένα καφέ κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού. Κατόπιν, μέσω Ελασσόνας και Τυρνάβου και κάνοντας έναν μεγάλο κύκλο γύρω από τον μυθικό Όλυμπο θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα έχουμε εορταστικό δείπνο με ζωντανή μουσική και παραδοσιακές γεύσεις. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λιτόχωρο (περιήγηση) – Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω – Παλαιός Παντελεήμων - Λιτόχωρο

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη που μας φιλοξενεί. Θα κινηθούμε ανάμεσα στα παλιά πέτρινα σπίτια και «καπετανόσπιτα» που μαρτυρούν το παρελθόν των κατοίκων με τη θάλασσα και στον παλιό, παραδοσιακό οικισμό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την νέα Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Μέσα στο μοναστήρι, λειτουργεί το νέο σκευοφυλάκιο όπου φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας. Η Μονή προσπαθεί και ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα το αγιορείτικο τυπικό και οι γυναίκες εκκλησιάζονται στο εξωτερικό καθολικό της Μονής (γιατί η Μονή διατηρεί το άβατο). Η μέρα μας θα συνεχίσει με επίσκεψη στον χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στη βόρεια Ελλάδα, Παλαιό Παντελεήμονα. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τη φύση και να περπατήσουμε τα δρομάκια του υπέροχου αυτού οικισμού. Επιστροφή στο Λιτόχωρο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λιτόχωρο – Μακρινίτσα – Βόλος - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση από το Λιτόχωρο για την επιστροφή μας. Και αυτή την ημέρα θα την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Πρώτη μας στάση η υπέροχη Μακρινίτσα, το «μπαλκόνι του Πηλίου» όπως το ονομάζουν. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τη βόλτα μας και έναν καφέ με θέα τον Παγασητικό κόλπο. Στη συνέχεια θα κατεβούμε στον όμορφο Βόλο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα ή γεύμα (έξοδα ατομικά). Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ μέσω ενδιάμεσων στάσεων, γεμάτοι όμορφες εικόνες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Την χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν
αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

Την χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 589 € 0 €
Twin Room 589 € 0 €
Triple Room 589 € 0 €
Single Room 739 € 0 €

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Olympus Mediterranean 4* στο Λιτόχωρο.
  • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 βραδινά περιλαμβανομένου του εορταστικού).
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται    στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα κλπ).
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Γεύματα εκτός ημιδιατροφής.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής*πληρωτέος τοπικά στο ξενοδοχείο.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

Μάρτιος – Οκτώβριος

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Νοέμβριος – Φεβρουάριος

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Σημαντικές παρατηρήσεις

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών αιτημάτων στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

Πώς γίνεται η κράτησή σας

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας όπως αποστείλετε στο e-mail [email protected] ή προσκομίστε με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και τη σύμβαση ταξιδιού που σας έχει αποσταλλεί από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο, υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή της ταυτότητάς σας, μιας και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία της.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 200€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή, η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

  • Διαμονή στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Olympus Mediterranean 4* στο κέντρο του Λιτόχωρου.
  • Ευέλικτα γκρουπ. Αποφεύγουμε τα γκρουπ μας να είναι των 40 και 50 ατόμων για μεγαλύτερη ευελιξία και απόλαυση του ταξιδιού.
  • Επίσκεψη στα χωριά στολίδια Αμπελάκια και Λιβάδι, που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστά, αλλά είναι πανέμορφα και έχουν τη δική τους ιστορία.
  • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Δίον.
  • Προσκύνημα σε δύο υπέροχα και ιδιαίτερα μοναστήρια της χώρας μας, την Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου και την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.
  • Επίσκεψη σε Παλαιό Παντελεήμονα, Μακρινίτσα και Βόλο.
  • Ημιδιατροφή που συμπεριλαμβάνει και το εορταστικό δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων με ζωντανή μουσική.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Olympus Mediterranean 4* στο κέντρο του Λιτόχωρου.
  • Επίσκεψη στα χωριά στολίδια Αμπελάκια και Λιβάδι.
  • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Δίον.
  • Προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου και την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.
  • Επίσκεψη σε Παλαιό Παντελεήμονα, Μακρινίτσα και Βόλο.

Περίοδοι

  • Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Αναχωρήσεις

23/12



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info