fb

Οι κρυφές ομορφιές της Νότιας Κίνας - Φυλές | 21.10.2024 & 04.04.2025

Διάρκεια: 22 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πρωτοποριακό ταξίδι-οδοιπορικό σε άγνωστες γωνιές της Νότιας Κίνας, που κινούνται σε ρυθμούς περασμένων εποχών, μακριά από την ιλιγγιώδη ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων. Αναζητούμε εθνοτικές ομάδες σε μέρη σπανίως επισκέψιμα και αρχαίες υδάτινες πόλεις ξεχασμένες από τον  χρόνο. Αυτήν την Κίνα μπορούμε να τη βρούμε στον πιο ήρεμο Κινέζικο νότο. Την ανακαλύψαμε και σας την προσφέρουμε.  Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άγνωστη Νότια Κίνα και τις φυλές της με τις χρωματικές ενδυμασίες και τις ιδιαίτερες κομμώσεις. Σε μια Κίνα αρχέγονη, αγροτική, με μαγευτικούς ορυζώνες, αρχαία γεφύρια και εντυπωσιακά Εθνικά Πάρκα, εικόνες που χαράζονται στο μυαλό όταν τις δεις, αλλά περισσότερο όταν τις ζήσεις. Αυτό ακριβώς σας καλούμε να κάνετε με το ταξίδι του Versus στην άγνωστη Νότια Κίνα.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι αυτό επισκεπτόμαστε απάτητες γωνιές μιας άγνωστης Κίνας, που σπάνια θα βρείτε σε προγράμματα: τις φυλές, τα αρχαία μαγικά χωριά και τα εθνικά πάρκα της επαρχίας Χουνάν, αλλά και τους παράξενους οικισμούς της φυλής Χάκκα στην επαρχία Φουτζιάν, για όσους επιλέξουν την επέκταση του προγράμματος.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Από το Τσενγκντού, το Λιτζιάνγκ, το Νταλί, το Κουνμίνγκ, το Καϊλί και το τρένο-βολίδα, στην εσωστρέφεια και στα τελετουργικά των φυλών Ναξί, Μπάι, Μιάο και Χάκα. Πετρωμένα δάση, λούτρινα πάντα, βουνά με μαγεμένους δράκους και φοίνικες, χωριά πάνω σε ποτάμια που τα δαμάζουν πέτρινες γέφυρες και από πάνω ξύλινα σπίτια με φαναράκια, παγόδες που το βράδυ φωτίζονται σαν ψεύτικες, κλιμακωτοί καταπράσινοι ορυζώνες, λίμνες με… ψαράδες κορμοράνους, πόλεις και χωριά που ούτε καν μπορεί να προφέρεις το όνομά τους.

  • Παράσταση της Όπερας Σετσουάν με το διάσημο «face changing show».
  • Επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας Πάντα στο Τσενγκντού.
  • Τελεφερίκ στο Χιονισμένο Βουνό του Πράσινου Δράκου, στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν και στο Όρος Τιανζί.
  • Στη λίμνη Ερχάι θα δούμε το μοναδικό ψάρεμα με κορμοράνους.
  • Επίσκεψη στο πέτρινο δάσος έξω από το Κουνμίνγκ.
  • Μοναδική εμπειρία το ταξίδι με το τρένο-βολίδα!
  • Μια έξτρα νύχτα στο Καϊλί για να απολαύσετε τα παραδοσιακό φεστιβάλ της προτίμησής σας.

Το ταξίδι μας:

  • Αεροπορική εταιρεία: Air China ή Qatar Airways
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τσενγκντού (2), Λιτζιάνγκ (2), Νταλί (1), Κουνμίνγκ (2), Καϊλί (2), Τσιαοσίνγκ (1), Τζεγιουάν (1), Φενγκχουάνγκ (2), Tζανγκτζιατζιέ (3), Σιαμέν (2), Γιονγκντίνγκ (1).
  • Διατροφή: Πρωινό και ημιδιατροφή με κινέζικο φιξ μενού στο ξενοδοχείο μας ή σε τοπικό εστιατόριο.
  • Μετακινήσεις: Οδικές μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν, διαδρομές με το τρένο-βολίδα και με αεροπλάνο.
  • Ξενοδοχεία 4* εκτός από το Τσιαοσίνγκ και το Τζεγιουάν που είναι 3*, τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Στο Τσενγκντού είναι 5* και στο Φενγκχουάνγκ είναι boutique hotel.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι μνημείων, εθνικών πάρκων, μουσείων που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα -Τσενγκτού

Από την Ελλάδα… στη Νότια Κίνα

Η μεγάλη ώρα της επιβίβασης έφτασε. Φορτωμένοι με κάμερες, μηχανές και σχετικά ελαφρές αποσκευές, αλλά φορτισμένοι από την προσμονή... Πολλά και θαυμαστά τα έργα θεών και ανθρώπων που μας περιμένουν στη Νότια Κίνα.

 

2η ημέρα: Άφιξη στην ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Ηuan ying! (μτφ. Καλωσορίσατε!) Μετά την τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο, θα κάνουμε ξενάγηση στην παλιά πόλη της Τσενγκντού, που έχει διατηρήσει την αίσθηση της ιστορικής συνέχειας με ξεχωριστή γοητεία.

Η πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν βρίσκεται σε μια εύφορη κοιλάδα και κουβαλάει μεγάλο πολιτιστικό φορτίο. Για 1500 χρόνια, η δυναστεία των Σανγκ και των Τσόου που τη διαδέχθηκε, μεγαλούργησαν εκεί κι αυτό είναι κάτι που ο τόπος έχει ενσωματώσει στη γη και τον αέρα του.

Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας ή σε τοπικό εστιατόριο για ένα μπουφέ δείπνο με ντόπιες επιλογές. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Ξυπνάμε και κατευθυνόμαστε στο Κέντρο Προστασίας Πάντα του Τσενγνκτού, όπου μας περιμένουν τα πιο γλυκά, χνουδωτά, φυτοφάγα πλάσματα. Τα αρκουδάκια με τις άσπρες και μαύρες βούλες θα μας πάρουν το μυαλό με την ομορφιά τους. Σειρά έχει η επίσκεψη στον ναό Μπαογκουάνγκ με την εντυπωσιακή παγόδα, που κατασκευάστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα μ.Χ. και στο βουδιστικό μοναστήρι Γουένσου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας ή σε τοπικό εστιατόριο για ένα μπουφέ δείπνο με ντόπιες επιλογές. Το βράδυ θα κλείσει με μια παράσταση όπερας του Σετσουάν.  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ – πτήση για ΛΙΤΖΙΑΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για την πιο γραφική κινέζικη παλιά πόλη, το πανέμορφο Λιτζιάνγκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κι επίσκεψη στην παλιά πόλη. Το Λιτζιάνγκ θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στο εντυπωσιακότερο ντοκιμαντέρ για τις φυλές που εξακολουθούν να επιβιώνουν στην επικράτειά του. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια, στα κανάλια με τα τρεχούμενα νερά, στις μικρές γέφυρες, στα ξύλινα σπίτια με τις καμπυλωτές στέγες και τα φαναράκια. Στη συνέχεια, θα κάνουμε στάση στο διάσημο πάρκο της λίμνης του Μαύρου Δράκου. Η λίμνη με τη μαρμαρένια γέφυρα των πέντε αψίδων και το τριώροφο Περίπτερο των Πέντε Φοινίκων έχει φόντο το Χιονισμένο Βουνό του Πράσινου Δράκου. Οι τοπικές νοστιμιές περιμένουν να τις ανακαλύψουμε σ’ ένα εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΙΤΖΙΑΝΓΚ

Καθαρίστε τον... σκληρό δίσκο του μυαλού σας κι αφήστε χώρο για να αποθηκεύσει μοναδικά στιγμιότυπα. Η εξερεύνηση γύρω από το Λιτζιάνγκ θα μας οδηγήσει με τελεφερίκ στο χιονισμένο GlacierPark και σε υψόμετρο 4506 μ.! Το όρος Γιουλόνγκ, όπως αλλιώς λέγεται το «Χιονισμένο Βουνό του Πράσινου Δράκου» (με ψηλότερη κορυφή στα 5596 μέτρα!) υπόσχεται να μας χαρίσει αξέχαστες εικόνες.

Αμέσως μετά, θα επισκεφθούμε το χωριό Μπάισα, ένα από τα παλαιότερα της περιοχής, για να θαυμάσουμε τις υπέροχες, πολύχρωμες νωπογραφίες στους τοίχους των σπιτιών, αλλά και για να γνωρίσουμε τη φυλή των Ναξί. Οι Ναξί, που ζουν επί αιώνες σε αυτήν την περιοχή, είναι απόγονοι νομάδων του Θιβέτ, οργανωμένοι σε μητριαρχικές κοινωνίες. Εδώ λοιπόν ισχύει ένα σύστημα που ίσως κάποιοι άντρες να ζήλευαν λιγάκι… Τα ζευγάρια μπορούν να γίνουν εραστές και να κάνουν παιδιά χωρίς να συμβιώνουν. Οι νεαροί συναντούν τις νύχτες τα κορίτσια τους και την ημέρα επιστρέφουν στις οικογένειές τους. Μόνο που για τις γυναίκες αυτό είναι βαρύ και δύσκολο, αφού εκείνες αναλαμβάνουν το μεγάλωμα των παιδιών και τις σκληρές δουλειές στο σπίτι. Πρόκειται για μια φυλή που, παρά την απομόνωση και τις κακουχίες, μένει πιστή στις παραδόσεις και στις αξίες της.
Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο κι επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση

6η ημέρα: ΛΙΤΖΙΑΝΓΚ – ΝΤΑΛΙ

Εύκολα διανύουμε οδικώς τα 187 χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από την πόλη Νταλί. Η ενδιάμεση στάση στο χωριουδάκι Xizhou με την παραδοσιακή αγορά, αληθινή πανδαισία εικόνων, χρωμάτων και ήχων, κρίνεται απαραίτητη. Το Νταλί τώρα, χτισμένο σε υψόμετρο 1.900 μ. μεταξύ της οροσειράς Κανγκσάν και της αλπικής λίμνης Ερχάι, μας προσκαλεί για μια βόλτα στην παλιά πόλη και στις Τρεις Παγόδες, που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Η μεγαλύτερη έχει 16 επάλληλες στέγες και ύψος 70 μέτρα! Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο κι επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΤΑΛΙ – ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ

Στην τεράστια λίμνη Ερχάι του Νταλί, δημιουργήθηκε πρόσφατα ένας οικολογικός διάδρομος μήκους 129 χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια μαγευτική διαδρομή δίπλα στη λίμνη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο ή να απολαύσουν απλώς τη θέα. Η περιοχή άνθισε ξανά, με γνώμονα την οικολογική ευαισθησία κι έτσι, μπορούμε να δούμε από κοντά ψαράδες που συνεχίζουν μια αλιευτική παράδοση αιώνων και χρησιμοποιούν ως… βοηθούς στο ψάρεμα τους κορμοράνους. Ώρα να πάρουμε ένα τρένο-βολίδα για να μας πάει στο Κουνμίνγκ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φιξ μενού. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ

Στην πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, όπου βρισκόμαστε, γνωστή και ως «πόλη της αιώνιας άνοιξης», τα αξιοθέατα είναι πολλά. Αυτό που θα μας μείνει αξέχαστο και θα επισκεφθούμε σήμερα, όμως, βρίσκεται 90 χλμ. νοτιοανατολικά μας.

Κάποιοι είπαν ότι ήταν το πρώτο θαύμα του κόσμου. Ένα δάσος γεμάτο από δέντρα φτιαγμένα από… πέτρες.  Ένας εντυπωσιακός σχηματισμός από βράχους που φαίνεται να… φυτρώνουν από το έδαφος, γιγάντιοι σταλαγμίτες που μοιάζουν με απολιθωμένα δέντρα. Το περίφημο Πέτρινο Δάσος. Οι πανύψηλοι αυτοί σταχτιοί πέτρινοι κίονες με τις αιχμηρές απολήξεις έχουν σχηματιστεί από τη διάβρωση του εδάφους από το νερό και δημιουργούν μια εντυπωσιακή γεωλογική σύνθεση. Αν τα παρατηρήσουμε επίμονα, ίσως διακρίνουμε τον Βούδα, έναν ρινόκερο που ατενίζει το φεγγάρι ή έναν Κινέζο μουσικό. Όλα είναι θέμα φαντασίας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φιξ μενού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ – KΑΪΛΙ

Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το πρώτο τρένο-βολίδα από τον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό, για να φτάσουμε με ταχύτητα και ασφάλεια στο Καϊλί, στην πατρίδα των φυλών Μιάο και Ντονγκ. Άλλωστε, καθόλου τυχαία, το Καϊλί θα το δούμε να αναφέρεται στα βιβλία ως η «πατρίδα της μουσικής» και η «πόλη των φεστιβάλ». Οι Μιάο που θα γνωρίσουμε σήμερα μετρούν σε πληθυσμό δέκα εκατομμύρια. Στον μακρινό αυτόν πολιτισμό, οι άνθρωποι δεν χαρακτηρίζονται από το κοινωνικό τους status ή την οικονομική τους ευρωστία, αλλά από τη μορφή και το χρώμα των ενδυμάτων τους, το είδος της κόμμωσης ή το μάκρος της φούστας τους... Η επαφή με τους Μιάο είναι εκπληκτική εμπειρία, γι’ αυτό, το ίδιο απόγευμα θα επισκεφθούμε το χωριό Λάνγκτε Μιάο (29 χιλιόμετρα από το Καϊλί), όπου θα τύχουμε μιας παραδοσιακής υποδοχής. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στο παραδοσιακό χωριό Ματάνγκ Γκέντζια, όπου οι ντόπιοι θα μας μυήσουν στην τέχνη του μπατίκ. Επιστροφή στο Καϊλί, δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΑΪΛΙ

Αναχωρούμε οδικώς για να ζήσουμε από κοντά ένα φολκλορικό φεστιβάλ. Το παραδοσιακό, μουσικό φεστιβάλ Miao Lusheng γίνεται στο χωριό Γκουλού 29-30 Οκτωβρίου, ενώ το SistersRice Festival, η κινέζικη εκδοχή  της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, γίνεται στο χωριό Σιντόνγκ 12-14 Απριλίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

11η ημέρα: KΑΪΛΙ – ΤΣΙΑΟΣΙΝΓΚ

Αναχωρούμε οδικώς για το Τσιαοσίνγκ, ένα σύμπλεγμα 11 παραδοσιακών χωριών. Το απόγευμα θα μας βρει στο χωριό Ντονγκ, που συνδυάζει παράδοση, πανέμορφες εικόνες και πλούσια ιστορία. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με φιξ μενού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΤΣΙΑΟΣΙΝΓΚ – ΤΖΕΝΙΟΥΑΝ

Αναχωρούμε οδικώς για το Τανγκ αν Ντονγκ, ένα χωριό σφηνωμένο μέσα στους κλιμακωτούς ορυζώνες. Είναι ολόκληρο ένα οικολογικό πάρκο, που λόγω κάλλους και θέας θεωρείται ο απόλυτος ζεν παράδεισος για όσους αισθάνονται πνευματικά κουρασμένοι. Βαθιές ανάσες, λοιπόν, και από εκεί συνεχίζουμε για το χωριό Μπάσα Μιάο με τους ξακουστούς πολεμιστές του. Καταλήγουμε στην Τζενιουάν, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της φυλής των Μιάο. Η πόλη είναι μικρή, αλλά διαθέτει μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Παλάτια, πλούσια κειμήλια, ναοί με εξαιρετική αρχιτεκτονική, σπήλαια και θαυμάσιο φυσικό τοπίο με πάρα πολλά γραφικά σημεία, τροφή για τα αδηφάγα μάτια και την ψυχή. Αφού απολαύσουμε τη θέα της αρχαίας πόλης το βράδυ, θα απολαύσουμε ένα κινέζικο δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

13η ημέρα: ΤΖΕΝΙΟΥΑΝ – ΦΕΝΓΚΧΟΥΑΝΓΚ

Η ημέρα μας θα αρχίσει με ξενάγηση στην αρχαία πόλη της Τζενιουάν και επίσκεψη στη Σπηλιά του Μαύρου Δράκου. Δεν πρόκειται ακριβώς για σπηλιά, αλλά για ένα σύμπλεγμα ναών, περιπτέρων και άλλων οικοδομημάτων, ανοικτό μουσείο του βουδισμού, του κομφουκιανισμού και του ταοϊσμού. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στη Φενγκχουάνγκ. Η πόλη αυτή της επαρχίας Χουνάν έχει πάρει το όνομά της από το μυθικό πουλί του Φοίνικα, το οποίο, σύμφωνα με τη μυθολογία, βασίλευε πάνω από όλα τα πτηνά. Φενγκ ονομαζόταν το αρσενικό, Χουάνγκ το θηλυκό, έτσι ονομάστηκε και η πόλη. Το μυθικό πουλί που καίγεται και αναγεννάται από τις στάχτες του, σύμβολο ζωής και δύναμης ανά τον κόσμο, έχει τη δική του ιστορία στον συγκεκριμένο τόπο. Σύμφωνα με τον θρύλο, τα δύο πουλιά (αρσενικό και θηλυκό) πέταξαν πάνω από την πόλη και εκστασιάστηκαν τόσο πολύ από την ομορφιά της, που αιωρούνταν εκεί για καιρό, απρόθυμα να φύγουν. Το ίδιο κάλλος θα διαπιστώσουμε και εμείς, το ίδιο άφωνοι θα μείνουμε με την απλότητα που μας προσφέρουν το απέραντο γαλάζιο του ουρανού, το καθαρό νερό των ποταμών, η αρμονία της παραδοσιακής κινεζικής ζωγραφικής που απεικονίζεται στα χτισμένα σε πασσάλους σπίτια, στις γέφυρες, στα μονοπάτια. Και όλα αυτά πασπαλισμένα από ένα πέπλο ομίχλης που προσδίδει μυστήριο στο τοπίο, το οποίο είναι από μόνο του, έτσι κι αλλιώς, ένα έργο τέχνης… Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Η ημέρα μας θα αρχίσει με ξενάγηση στην αρχαία πόλη της Τζενιουάν και επίσκεψη στη Σπηλιά του Μαύρου Δράκου. Δεν πρόκειται ακριβώς για σπηλιά, αλλά για ένα σύμπλεγμα ναών, περιπτέρων και άλλων οικοδομημάτων, ανοικτό μουσείο του βουδισμού, του κομφουκιανισμού και του ταοϊσμού. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στη Φενγκχουάνγκ. Η πόλη αυτή της επαρχίας Χουνάν έχει πάρει το όνομά της από το μυθικό πουλί του Φοίνικα, το οποίο, σύμφωνα με τη μυθολογία, βασίλευε πάνω από όλα τα πτηνά. Φενγκ ονομαζόταν το αρσενικό, Χουάνγκ το θηλυκό, έτσι ονομάστηκε και η πόλη. Το μυθικό πουλί που καίγεται και αναγεννάται από τις στάχτες του, σύμβολο ζωής και δύναμης ανά τον κόσμο, έχει τη δική του ιστορία στον συγκεκριμένο τόπο. Σύμφωνα με τον θρύλο, τα δύο πουλιά (αρσενικό και θηλυκό) πέταξαν πάνω από την πόλη και εκστασιάστηκαν τόσο πολύ από την ομορφιά της, που αιωρούνταν εκεί για καιρό, απρόθυμα να φύγουν. Το ίδιο κάλλος θα διαπιστώσουμε και εμείς, το ίδιο άφωνοι θα μείνουμε με την απλότητα που μας προσφέρουν το απέραντο γαλάζιο του ουρανού, το καθαρό νερό των ποταμών, η αρμονία της παραδοσιακής κινεζικής ζωγραφικής που απεικονίζεται στα χτισμένα σε πασσάλους σπίτια, στις γέφυρες, στα μονοπάτια. Και όλα αυτά πασπαλισμένα από ένα πέπλο ομίχλης που προσδίδει μυστήριο στο τοπίο, το οποίο είναι από μόνο του, έτσι κι αλλιώς, ένα έργο τέχνης… Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΦΕΝΓΚΧΟΥΑΝΓΚ

Πρωινός περίπατος στα πλακόστρωτα σοκάκια της αρχαίας πόλης του κινέζικου «Φοίνικα». Το απόγευμα έχουμε ελεύθερο πρόγραμμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΦΕΝΓΚΧΟΥΑΝΓΚ – ΖΑΝΓΚΤΖΙΑΤΖΙΕ

 Σήμερα θα κινηθούμε δυτικά, για να φτάσουμε στο χωριό Ντεχάνγκ, το ιδανικότερο μέρος για να καταλάβει κανείς τον τρόπο ζωής της φυλής Μιάο. «Ντεχάνγκ» σημαίνει στη γλώσσα τους «όμορφη κοιλάδα» και το ονόμασαν έτσι γιατί είναι φτιαγμένο κάτω από απότομα βράχια ανάμεσα σε δάση. Το χωριό αυτό είναι ο παράδεισος του φωτογράφου. Δεκάδες ρέματα, βουνά, ποδήλατα και ένα μικρό βαρκάκι μπορούν να αιχμαλωτίσουν μια εικόνα που εύκολα θα γινόταν καρτ ποστάλ. Αργά το βράδυ, θα φτάσουμε οδικώς στη Ζανγκτζιατζιέ. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΖΑΝΓΚΤΖΙΑΤΖΙΕ

Το σημερινό πρόγραμμα μας υπόσχεται μια θέα μοναδική! Το Γέλοουστοουν βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού δασικού πάρκου της Ζανγκτζιατζιέ και τα έχει όλα. Από τα 1080 μέτρα θα δούμε τα απέραντα φαράγγια, τα κίτρινα όρη με την εκπληκτική μορφολογία και την κοιλάδα του Γκόλντεν Γουίπ Στριμ με τα κρυστάλλινα νερά. Ατενίζοντας πάνω από την ομίχλη και τις αιωνόβιες κορυφές, θα συνειδητοποιήσουμε αυτό που μας συμβαίνει: Είμαστε στην αγκαλιά του Θεού. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΖΑΝΓΚΤΖΙΑΤΖΙΕ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε προς έναν μοναδικό θησαυρό φυσικής ομορφιάς, το όρος Τιανζί και τη Yuanjiajie Scenic Area. Κατά την ανάβαση με το τελεφερίκ, θα νιώσουμε ότι σκαρφαλώνουμε στην κορυφή του κόσμου. Μπροστά μας θα ξεδιπλωθεί το μυστηριώδες σκηνικό της γνωστής ταινίας «Avatar», αφού από αυτό ακριβώς το σημείο της γης εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης της, Τζέιμς Κάμερον! Δεν θα μπορούσαμε, βέβαια, να μην ανέβουμε και στην υψηλότερη φυσική γέφυρα του κόσμου, την οποία οι Κινέζοι ονόμασαν -και όχι αδίκως- «Γέφυρα κάτω από τον παράδεισο». Ανάμεσα σε λευκά σύννεφα και περίεργες πέτρινες κορυφές, η γέφυρα βρίσκεται σε ύψος 357 μέτρων και στην πραγματικότητα συνδέει δύο κομμάτια του ίδιου βουνού που χωρίστηκαν σε ένα σημείο από τους ισχυρούς ανέμους και το νερό. Η κάθοδός μας θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, αφού θα γίνει με έναν ανελκυστήρα που έχει προσαρτηθεί στην ορθοπλαγιά ενός από τους βραχώδεις σχηματισμούς. Πρόκειται για τον υψηλότερο εξωτερικό ανελκυστήρα παγκοσμίως, καταχωρημένο στα ρεκόρ Γκίνες! Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΖΑΝΓΚΤΖΙΑΤΖΙΕ – ΣΙΑΜΕΝ

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε οδικώς (διαδρομή 5,5 ωρών) στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουνάν, Τσανγκτσά, από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για τη Σιαμέν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
(Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημερινού προγράμματος, δεν προβλέπεται δείπνο σήμερα, οπότε όποιος επιθυμεί μπορεί να δειπνήσει στο αεροδρόμιο).

19η ημέρα: ΣΙΑΜΕΝ – ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ – ΓΙΟΝΓΚΝΤΙΝΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή προς τους οικισμούς της φυλής Χάκα με τα τεράστια κυκλικά πλινθόκτιστα σπίτια. Η φυλή αυτή πριν από πολλούς αιώνες ονομαζόταν «Χαν», προέρχονταν από τα υψίπεδα της Κεντρικής Κίνας και μετανάστευσαν εδώ αναζητώντας καλύτερη τύχη, μακριά από τους πολέμους και τη φτώχεια. Οι ντόπιοι τούς καλοδέχτηκαν γιατί ήταν άνθρωποι εργατικοί και τους ονόμασαν Χάκα, που σημαίνει «φιλοξενούμενος». Ρίζωσαν και άφησαν στον κινεζικό πολιτισμό το δικό τους στίγμα. Τα Hakka Buldings ή «τούλου» είναι παράξενες κυκλικές κατασκευές, δύο ή πέντε ορόφων και κατασκευάστηκαν για να προσφέρουν προστασία από εισβολείς και ληστρικές επιδρομές. Ορισμένα χρησιμοποιούνται ακόμα ως κατοικίες. Αφού επισκεφθούμε τα κτίρια Hegui και Huaiyan, θα κατευθυνθούμε στο Γιονγκντίνγκ για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

20η ημέρα: ΓΙΟΝΓΚΝΤΙΝΓΚ – ΣΙΑΜΕΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Το οδοιπορικό και οι ξεναγήσεις στα σπίτια όπου διαμένει η φυλή Χάκα συνεχίζεται. Οι ονομασίες των κτιρίων αλλάζουν, αλλά η αρχιτεκτονική σύλληψη παραμένει η ίδια. Τζέντσανγκ, Κουίχου, Ράσενγκ, Φουγιόι, όλες οι κατοικίες της φυλής στο Γιονγκντίνγκ και στην ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλες, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ατόμων και αποτελούν ξεχωριστό αξιοθέατο για τον επισκέπτη. Αργά το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Σιαμέν.
Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

21η ημέρα: ΣΙΑΜΕΝ – πτήση για ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Το οδοιπορικό και οι ξεναγήσεις στα σπίτια όπου διαμένει η φυλή Χάκα συνεχίζεται. Οι ονομασίες των κτιρίων αλλάζουν, αλλά η αρχιτεκτονική σύλληψη παραμένει η ίδια. Τζέντσανγκ, Κουίχου, Ράσενγκ, Φουγιόι, όλες οι κατοικίες της φυλής στο Γιονγκντίνγκ και στην ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλες, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ατόμων και αποτελούν ξεχωριστό αξιοθέατο για τον επισκέπτη. Αργά το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Σιαμέν.
Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

22η ημέρα: ΣΙΑΜΕΝ – ΚΑΝΤΟΝΑ (ΓΚΟΥΑΝΓΚΤΖΟΥ) – πτήση για ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, απ’ όπου μια πτήση θα μας πάει στην Καντόνα. Εκεί, θα κάνουμε μια ξενάγηση μερικών ωρών για να πάρουμε μια γεύση από την 4η μεγαλύτερη πόλη  της Κίνας (16 εκατομμύρια κάτοικοι). Γεμάτοι εικόνες κι εμπειρίες που θα μας «ταξιδεύουν» για μια ζωή, παίρνουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη  στην Αθήνα αυθημερόν.

 

 

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4219 € 780 €
Twin Room 4219 € 780 €
Triple Room 4219 € 780 €
Single Room 5199 € 780 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/08, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

 

Extras

+ Βίζα Κίνας :  128 €


Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3999 € 780 €
Twin Room 3999 € 780 €
Triple Room 3999 € 780 €
Single Room 4979 € 780 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/08, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Extras

+ Βίζα Κίνας :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3999 € 780 €
Twin Room 3999 € 780 €
Triple Room 3999 € 780 €
Single Room 4979 € 780 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/08, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Extras

+ Βίζα Κίνας :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4219 € 780 €
Twin Room 4219 € 780 €
Triple Room 4219 € 780 €
Single Room 5199 € 780 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/08, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.
 

 

Extras

+ Βίζα Κίνας :  128 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5029 € 0 €
Twin Room 5029 € 0 €
Triple Room 5029 € 0 €
Single Room 6009 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/08, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ Βίζα Κίνας :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5029 € 0 €
Twin Room 5029 € 0 €
Triple Room 5029 € 0 €
Single Room 6009 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/08, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ Βίζα Κίνας :  128 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

CA 864

21/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΚΙΝΟ

14:15

05:20 (+1)

CA 1417

22/10/2024

ΠΕΚΙΝΟ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

11:55

15:15

CA 1816

10/11/2024

ΣΙΑΜΕΝ – ΠΕΚΙΝΟ

20:40

23:25

CA 863

11/11/2024

ΠΕΚΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

02:30

08:00

The Miao Lusheng Festival at Gulu Village

22 ημέρες πρόγραμμα με 19 διανυκτερεύσεις.

Περιλαμβάνει μια λιγότερη διανυκτέρευση στο Τσενγκντού και μια επιπλέον στο Σιαμέν.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

QR 208

04/04/2025

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:40

00:05 (+1)

QR 860

05/04/2025

ΝΤΟΧΑ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

02:20

14:55

QR 875

25/04/2025

ΣΙΑΜΕΝ – ΝΤΟΧΑ

01:35

05:05

QR 203

25/04/2025

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:35

12:25

The Sisters' Rice Festival at Shidong Village

22 ημέρες πρόγραμμα με 19 διανυκτερεύσεις, όπως περιγράφεται.

 

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4, 5*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Οι γεύσεις είναι ως επί το πλείστον κινέζικες.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus travel. Λόγω του γεγονότος ότι δεν διαθέτουμε ειδικούς οδηγούς για τη Νότια Κίνα, θα σας δοθεί ο γενικός οδηγός για την Κίνα

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

Δεν περιλαμβάνονται

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζα, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 780 €
  • Βίζα Κίνας: 128 €

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Απαιτείται βίζα για την είσοδο στην Κίνα για τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων, για την διαδικασία απόκτηση της θα ενημερωθείτε από το αντίστοιχο πρωτόκολλο που θα σας αποσταλεί. Το ποσό καταβάλλεται στην Αθήνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για όποιο ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 79 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Από το Τσενγκντού, το Λιτζιάνγκ, το Νταλί, το Κουνμίνγκ, το Καϊλί και το τρένο-βολίδα, στην εσωστρέφεια και στα τελετουργικά των φυλών Ναξί, Μπάι, Μιάο και Χάκα. Πετρωμένα δάση, λούτρινα πάντα, βουνά με μαγεμένους δράκους και φοίνικες, χωριά πάνω σε ποτάμια που τα δαμάζουν πέτρινες γέφυρες και από πάνω ξύλινα σπίτια με φαναράκια, παγόδες που το βράδυ φωτίζονται σαν ψεύτικες, κλιμακωτοί καταπράσινοι ορυζώνες, λίμνες με… ψαράδες κορμοράνους, πόλεις και χωριά που ούτε καν μπορεί να προφέρεις το όνομά τους.

  • Παράσταση της Όπερας Σετσουάν με το διάσημο «face changing show».
  • Επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας Πάντα στο Τσενγκντού.
  • Τελεφερίκ στο Χιονισμένο Βουνό του Πράσινου Δράκου, στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν και στο Όρος Τιανζί.
  • Στη λίμνη Ερχάι θα δούμε το μοναδικό ψάρεμα με κορμοράνους.
  • Επίσκεψη στο πέτρινο δάσος έξω από το Κουνμίνγκ.
  • Μοναδική εμπειρία το ταξίδι με το τρένο-βολίδα!
  • Μια έξτρα νύχτα στο Καϊλί για να απολαύσετε τα παραδοσιακό φεστιβάλ της προτίμησής σας.

Το ταξίδι μας:

  • Αεροπορική εταιρεία: Air China ή Qatar Airways
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τσενγκντού (2), Λιτζιάνγκ (2), Νταλί (1), Κουνμίνγκ (2), Καϊλί (2), Τσιαοσίνγκ (1), Τζεγιουάν (1), Φενγκχουάνγκ (2), Tζανγκτζιατζιέ (3), Σιαμέν (2), Γιονγκντίνγκ (1).
  • Διατροφή: Πρωινό και ημιδιατροφή με κινέζικο φιξ μενού στο ξενοδοχείο μας ή σε τοπικό εστιατόριο.
  • Μετακινήσεις: Οδικές μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν, διαδρομές με το τρένο-βολίδα και με αεροπλάνο.
  • Ξενοδοχεία 4* εκτός από το Τσιαοσίνγκ και το Τζεγιουάν που είναι 3*, τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Στο Τσενγκντού είναι 5* και στο Φενγκχουάνγκ είναι boutique hotel.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι μνημείων, εθνικών πάρκων, μουσείων που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/08 στις αναχωρήσεις κατά την περίοδο Οκτώβριος - Χριστούγεννα 2024, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
  • Παράσταση της Όπερας Σετσουάν με το διάσημο «face changing show».
  • Τελεφερίκ στο Χιονισμένο Βουνό του Πράσινου Δράκου, στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν και στο Όρος Τιανζί.
  • Μια έξτρα νύχτα στο Καϊλί για να απολαύσετε τα παραδοσιακό φεστιβάλ της προτίμησής σας.

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

04/04, 21/10



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info