fb

Ναύπλιο - Η παραμυθένια πόλη της Πελοποννήσου | 26.10.2024

Διάρκεια: 3 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 269€

Ταυτότητα ταξιδιού

Περπατώντας στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας

Υπάρχουν κάποιοι τόποι που σε κάνουν να αισθάνεσαι κομμάτι της Ιστορίας, ενώ όλες οι αισθήσεις θέτονται σε εγρήγορση σαν βρεθείς στα χώματά τους. Στα πλακόστρωτα δρομάκια του Ναυπλίου, το σήμερα σε μαγεύει και το χτες σε παρασύρει να το μελετήσεις.

Οι μπουκαμβίλιες με τα έντονα χρώματα και τα γεράνια στις ναυπλιώτικες αυλές σού αποκαλύπτουν την απλότητα της πραγματικής ομορφιάς, ενώ στον παραλιακό δρόμο οι ανέμελοι κυματισμοί της θάλασσας, οι παραδοσιακές άμαξες που ανεβοκατεβαίνουν και οι χαρούμενες φωνές των περαστικών κάνουν τον χρόνο να σέρνεται χαλαρός πάνω από την πόλη.

Στο Ναύπλιο, κάθε βήμα είναι και μια βουτιά στο παρελθόν. Πρόκειται, άλλωστε, για την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

 Μία πόλη στην οποία οι κατακτητές της, Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι, άφησαν το στίγμα τους χωρίς να σβήσουν ποτέ την ελληνική ψυχή της.

Είτε επιλέξει κανείς να περπατήσει στα πολύχρωμα σοκάκια του, είτε να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα με το βλέμμα να σεργιανίζει στο Μπούρτζι, είτε να περπατήσει μέχρι την Ακροναυπλία, το βέβαιο είναι το Ναύπλιο σου κλέβει την καρδιά. Για πάντα. Το ίδιο και τα χωριουδάκια τριγύρω του με τις πανέμορφες παραλίες.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με αφετηρία την Αθήνα ξεκινάμε οδικώς για την Παλαιά Επίδαυρο και το περίφημο Αρχαίο της Θέατρο. Συνεχίζουμε για το παραμυθένιο Ναύπλιο, το στολίδι της Πελοποννήσου, που θα αποτελέσει τη βάση μας για τις επόμενες μέρες. Επισκεπτόμαστε την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους για να γνωρίσουμε το Παλαμήδι και το Μπούρτζι, να περπατήσουμε στα πολύχρωμα σοκάκια με τις μπουκαμβίλιες και τα παραδοσιακά μαγαζάκια.

Θα εκδράμουμε στην Ιερά Μονή Λουκούς, τη Μονή Μαλεβής και το χωριό Αγίου Πέτρου Κυνουρίας.

Η Νεμέα και η Αρχαία Κόρινθος, αποτελούν μερικά ακόμα από τα μέρη που θα επισκεφτούμε σε αυτό το μικρό οδοιπορικό στην Πελοπόννησο.

Μόνο Στο Versus

  • (2) Δύο διανυκτερεύσεις στο κεντρικό Nafplia Hotel για να βρισκόμαστε στην καρδιά της πόλης.
  • Περιήγηση στο πανέμορφο Ναύπλιο με τα φρούρια – οχυρά του, όπως το Παλαμήδι, που θα γνωρίσουμε.
  • Θα βιώσουμε δέος κατά την επίσκεψή μας στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λουκούς και τη Μονή Μαλεβής, τα σπουδαιότερα μοναστήρια της Κυνουρίας.
  • Θα εκδράμουμε στο χωριό του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας.
  • Θα γευτούμε τοπικά κρασιά στη Νεμέα.
  • Θα περπατήσουμε στην Αρχαία Κόρινθο με τους αιώνες ιστορίας.

1η ημέρα: Αθήνα – Παλαιά Επίδαυρος - Ναύπλιο

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε από την Αθήνα και με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στην Παλαιά Επίδαυρο, για να επισκεφτούμε το διάσημο αρχαίο θέατρό της, το καλύτερο διατηρημένο θέατρο της αρχαίας Ελλάδας, που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα λόγω της εκπληκτικής ακουστικής του. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε με τελικό προορισμό μας την πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου και πρώτη επίσημη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους (1827-1834). Το Ναύπλιο είναι μία από τις γραφικότερες πόλεις της Πελοποννήσου με μεγάλη ιστορία, κάτι που μαρτυρούν τα τρία φρούρια - οχυρά της, η Ακροναυπλία, το Μπούρτζι και φυσικά το Παλαμήδι, με τα  περίφημα 999 σκαλιά (857 για την ακρίβεια), που θα είναι και η πρώτη μας επίσκεψη στην πόλη. Το Παλαμήδι κατασκευάστηκε από τους Βενετούς το 1687 και μετά την Ελληνική επανάσταση του 1821 λειτούργησε ως φυλακή. Μεταξύ άλλων, εκεί φυλακίστηκε το 1833 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για έντεκα μήνες. Αφού περιηγηθούμε στον χώρο και απολαύσουμε την πανοραμική θέα, θα μεταφερθούμε στο κέντρο της πόλης που έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός. Θα περιηγηθούμε για να δούμε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Δημαρχείο, το Τριανόν, το οποίο χτίστηκε ως τζαμί και σήμερα λειτουργεί ως κινηματογράφος. Θα επισκεφτούμε την Πλατεία των Τριών Ναυάρχων με το άγαλμα του Όθωνα αλλά και το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδας όπου ο φαρμακοποιός Βονιφάτιος Βοναφίν ταρίχευσε τη σωρό του Καποδίστρια. Αργότερα, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Το βράδυ μας είναι ελεύθερο για να σεργιανίσουμε στην πλακόστρωτη παλιά πόλη και να απολαύσουμε ένα ποτό ή ένα γλυκό σε ένα από τα πολλά καταστήματα εστίασης της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Ναύπλιο – Ιερά Μονή Λουκούς – Μονή Μαλεβής – Άγιος Πέτρος – Ναύπλιο

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κι άλλα όμορφα μέρη κοντά στην πόλη του Ναυπλίου. Πρώτος μας σταθμός η Ιερά Μονή Λουκούς. Πρόκειται για το σπουδαιότερο μοναστήρι της Κυνουρίας και ένα από τα σημαντικότερα μοναστικά κέντρα της Αρκαδίας, αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Η μονή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε  στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας όπου βρίσκεται η ιστορική Μονή Μαλεβής, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η επωνυμία «Μαλεβή» σχετίζεται με την υψηλότερη κορυφή του Πάρνωνα, τον Μαλεβό, όπου ήταν αρχικά κτισμένο το μοναστήρι. Σύμφωνα με την παράδοση, η μονή ιδρύθηκε στις αρχές του 8ου αιώνα, στο υψηλότερο σημείο του βουνού, στη θέση Κανάλους. Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, στις αρχές του 14ου αιώνα μεταφέρθηκε στην τοποθεσία Πουρνάρια. Στη σημερινή της θέση,  οικοδομήθηκε το 1616. Πόλο έλξης των προσκυνητών αποτελεί η θαυματουργή και μυροβλύζουσα εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου, που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.  Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο χωριό του Αγίου Πέτρου για να απολαύσουμε τη φύση ή ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Ναύπλιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Ναύπλιο – Νεμέα - Αρχαία Κόρινθος – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για  τις τελευταίες μας βόλτες στην πόλη του Ναυπλίου, το οποίο θα αφήσουμε νωρίς το μεσημεράκι για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Φυσικά θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και τη σημερινή μέρα. Έτσι στη διαδρομή της επιστροφής θα έχουμε μία στάση στη Νεμέα, όπου και θα επισκεφτούμε τοπικό οινοποιείο για να μάθουμε λεπτομέρειες για κάποια από τα πιο φημισμένα Ελληνικά κρασιά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αρχαία Κόρινθο που βρίσκεται κάτω από την επιβλητική Ακροκόρινθο. Σε αυτό το όμορφο μέρος με αιώνες ιστορίας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ή το επιβλητικό της κάστρο ή και να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια του. Αργά το απόγευμα, επιστρέφουμε στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες εικόνες.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Ειδικές Επισημάνσεις:

• Σε περίπτωση κακοκαιρίας (βροχής, χιονιού, πάγου ή άλλων επικίνδυνων φαινομένων), ενδέχεται να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε κάποια σημεία.
• Λόγω των καιρικών συνθηκών, συνιστούμε να έχετε μαζί σας μια μικρή σπαστή ομπρέλα και κατάλληλα παπούτσια βροχής σε περίπτωση βροχόπτωσης.
• Το πρόγραμμα καθώς και το ωράριο σε χώρους που το πρόγραμμά τους εγκρίνεται από τους δήμους κάθε περιοχής, υπόκεινται σε τυχόν αλλαγές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 269 € 0 €
Twin Room 269 € 0 €
Triple Room 269 € 0 €
Single Room 339 € 0 €

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Nafplia Hotel 2* στο Ναύπλιο.
  • Ημιδιατροφή (2 πρωινά και 2 δείπνα)
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα εκτός ημιδιατροφής.
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

Μάρτιος – Οκτώβριος

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Νοέμβριος – Φεβρουάριος

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

Σημαντικές παρατηρήσεις

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών αιτημάτων στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

 

 

Πώς γίνεται η κράτησή σας

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή των εγγράφων σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία τους.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

Άτοκες Δόσεις:

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

  • (2) Δύο διανυκτερεύσεις στο κεντρικό Nafplia Hotel για να βρισκόμαστε στην καρδιά της πόλης.
  • Περιήγηση στο πανέμορφο Ναύπλιο με τα φρούρια – οχυρά του, όπως το Παλαμήδι, που θα γνωρίσουμε.
  • Θα βιώσουμε δέος κατά την επίσκεψή μας στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λουκούς και τη Μονή Μαλεβής, τα σπουδαιότερα μοναστήρια της Κυνουρίας.
  • Θα εκδράμουμε στο χωριό του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας.
  • Θα γευτούμε τοπικά κρασιά στη Νεμέα.
  • Θα περπατήσουμε στην Αρχαία Κόρινθο με τους αιώνες ιστορίας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 2 διανυκτερεύσεις στο κέντρο του Ναυπλίου
  • Eπίσκεψή στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λουκούς και τη Μονή Μαλεβής
  • Θα εκδράμουμε στο χωριό του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας
  • Θα γευτούμε τοπικά κρασιά στη Νεμέα
  • Θα περπατήσουμε στην Αρχαία Κόρινθο με τους αιώνες ιστορίας

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

26/10



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info