fb

Οι κρυμμένες ομορφιές της Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη| 25.10.24

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 370€

Μόνο Στο Versus

  • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή 3 διανυκτερεύσεων στο Porto Palace Hotel 5* στη Θεσσαλονίκη, με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
  • Επίσκεψη στην Ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά & τη Βέροια.
  • Λιμναίος Οικισμός Δοϊράνης: Η «συνοριακή» λίμνη (σύνορα Ελλάδας - πρώην Γιουγκοσλαβίας)! Μία πολύ όμορφη λίμνη, ένα στολίδι της φύσης!
  • Χίλια Δέντρα: Στην ελληνική πλευρά της Δοϊράνης, βρίσκεται το Δάσος των Μουριών, έκτασης περίπου 590 στρέμματα. Δάσος σπάνιο, με υπεραιωνόβιες βελανιδιές που έχει χαρακτηρισθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, με την προσωνυμία «Χίλια Δέντρα» και περιλαμβάνεται, μαζί με ένα μικρό τμήμα της λίμνης, στις προτεινόμενες προς ένταξη περιοχές στο Δίκτυο Φύση 2000.
  • Σπήλαιο Αγ.Γεωργίου Κιλκίς: Στους πρόποδες του Λόφου του Αγίου Γεωργίου Ιδιαιτερότητά του, που είναι αιτία διάδοσης της φήμης του και εκτός ελληνικών συνόρων είναι ότι το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου ενδείκνυται από ιατρικής πλευράς, κατάλληλο για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων.
  • Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας:  Πισίνες, σπήλαια, καταρράκτες! Μαγευτικός χώρος, που δίκαια η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.
  • Θα δούμε όμορφα χωριά της Μακεδονίας μας, Γουμένισσα, Καστανερή, Μεγάλα Λιβάδια, Αρχάγγελο.
  • Λιτόχωρο Κατερίνης: Μια επίσκεψη στη  σκιά του μυθικού Ολύμπου, στο λατρευτικό κέντρο των Μουσών, χτισμένη στη χαράδρα του ποταμού Ενιπέα. Εδώ, είναι η γειτονιά των ναυτικών (ή Τσίντζα το Μπαΐρι), όπου βρίσκονται τα περισσότερα νεοκλασικά καπετανόσπιτα, που εντυπωσιάζουν!

1η ημέρα: Αθήνα – Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά – Βέροια – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από Αθήνα και μέσω Τεμπών θα φτάσουμε στην Καστανιά Ημαθίας στις πλαγιές του κατάφυτου Βερμίου και στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Θα συνεχίσουμε για την Βέροια. Ζωντανή, γοητευτική και δυναμική, η Βέροια, ζει κι ανασαίνει το σήμερα, διαφυλάσσοντας σαν επτασφράγιστο μυστικό την πολιτιστική της κληρονομιά. Στην Πλατεία Ελιάς µε το σιντριβάνι, τα παρτέρια µε τα λουλούδια, την απίστευτη θέα και τον Πολυχώρο Ελιά χτυπάει η «καρδιά» της. Μια πλατεία γεμάτη αναμνήσεις... Θα ανακαλύψουμε την ιδιαίτερη γοητεία αυτής της όμορφης πόλης, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το κορυφαίο ρεβανί της! Συνήθως, το σερβίρουν μαζί µε µια µπάλα παγωτό βανίλια. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη, δείπνο και διανυκτέρευση.  

2η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Γουμένισσα – Καστανερή – Μεγάλα Λιβάδια – Αρχάγγελος – Λουτρά Πόζαρ – Θεσσαλονίκη

Πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε για τους νομούς Κιλκίς και Πέλλας, σε μια ευλογημένη από την φύση πλαγιά του όρους Πάικου, με βλάστηση και πηγαία νερά. Εκεί μας περιμένει η Γουμένισσα,  ο «τόπος του Ηγούμενου». Οι πρώτοι οικιστικοί πυρήνες δημιουργήθηκαν στην περιοχή γύρω από το Μοναστήρι της Παναγίας τα τελευταία χρόνια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, επί Παλαιολόγων. Οι κάτοικοι καταπιάστηκαν με επιτυχία με τη σηροτροφία, την αμπελουργία και την οινοποιία. Η πλατεία με τα πλατάνια και την χαρακτηριστική κρήνη που έχτισαν Γάλλοι στρατιώτες θυμίζει τις εποχές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η περιοχή ήταν το επίκεντρο σκληρών συγκρούσεων. Θα αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για μια βόλτα στα σοκάκια της πόλης. Ακολουθεί μια πολύ όμορφη ορεινή διαδρομή προς  το  χωριό Καστανερή σε υψόμετρο 800 μ. Το χωριό δημιουργήθηκε πριν από 300 χρόνια από κτηνοτρόφους και φυγόδικους που αναζήτησαν, εδώ σε τούτη την απόκρημνη πλαγιά του Πάικου, την ελευθερία τους. Τα περισσότερα σπίτια του χωριού είναι  καλοδιατηρημένα, ενώ εντύπωση προκαλεί η άφθονη χρήση της πέτρας και του ξύλου που θυμίζει τη Ζαγορίτικη τεχνική.  Γύρω από το χωριό απλώνεται ένα υπέροχο δάσος από καστανιές και οξιές.

Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα οδηγηθούμε στο απομονωμένο χωριό Μεγάλα Λιβάδια που βρίσκεται σε ύψος 1200 μ. σε εκτεταμένο οροπέδιο. Ο οικισμός δημιουργήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα από βλαχόφωνους Έλληνες που εγκαταστάθηκαν εδώ. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για το κεφαλοχώρι τον Αρχάγγελο στο νομό Πέλλας. Με την μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ με αξιόλογες τοιχογραφίες και την εικόνα του Αρχάγγελου να χρονολογείται από το 1862.

Συνεχίζοντας φτάνουμε στα Λουτρά Πόζαρ, με τους καταρράκτες και τα θερμά λουτρά σε υπαίθριο περιβάλλον, ένα σκηνικό πραγματικά εντυπωσιακό όσο και αναζωογονητικό. Κατόπιν επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Λίμνη Δοϊράνης & Μουσείο Δοϊράνης – Χίλια Δέντρα – Σπήλαιο Αγ. Γεωργίου – Κιλκίς – Θεσσαλονίκη

Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημη όσο η τεχνητή λίμνη Κερκίνη, όμως η Δοϊράνη τραβά την προσοχή με τη φυσική της ομορφιά. Στις όχθες της θα ανακαλύψουμε σιωπηλά χωριά, πανάρχαια δάση, γοητευτικά τοπία - έναν τόπο ανεπιτήδευτο και αυθεντικό, παλιό όσο ο χρόνος... Η λίμνη ακουμπά πάνω στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας και είναι μία από τις ομορφότερες λίμνες του ελληνικού Βορρά. Στα νερά της έχουν εντοπιστεί περί τα 18 είδη ψαριών, ενώ εδώ φωλιάζουν ή αναζητούν προσωρινό καταφύγιο 36 σπάνια είδη ορνιθοπανίδας.  Το μοναδικό παρόχθιο χωριό στην ελληνική πλευρά της Δοϊράνης είναι ο ομώνυμος οικισμός.  Πιο πέρα το δάσος τα «Χίλια Δέντρα», έχει χαρακτηριστεί «Μνημείο της Φύσης», ενώ μαζί με την παραλίμνια ζώνη έχει ενταχθεί στο Δίκτυο «Natura 2000». Στο χωριό Δοϊράνη υπάρχει μουσείο που στεγάζονται εκθέματα τα οποία αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον της περιοχής. Σε ύψωμα πάνω από το χωριό Δοϊράνη βρίσκεται το Συμμαχικό μνημείο πεσόντων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς είναι ό επόμενος σταθμός της εκδρομής μας. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1925 και από το 1986 άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Παρουσιάζει επίσης μεγάλο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον. Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα του, είναι ότι το σπήλαιο ενδείκνυται για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων. Θα συνεχίσουμε να γνωρίσουμε την πόλη του Κιλκίς και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Λιτόχωρο - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την κάθοδό μας στην Αθήνα αλλά πρώτα θα επισκεφτούμε το Λιτόχωρο. Διάσημο για την τοποθεσία του, στους πρόποδες του Ολύμπου, του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, με τον εντυπωσιακό ορεινό όγκο να δεσπόζει πάνω από τα σπίτια του και παράλληλα μόλις 5χλμ. από τη θάλασσα. Η πλούσια ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, καθώς εκεί υπήρχε από την αρχαιότητα λατρευτικό κέντρο των Μουσών, ενώ η σημερινή πόλη λέγεται πως άρχισε να δημιουργείται τον 14ο αιώνα. Στο Λιτόχωρο θα δούμε παλιά πέτρινα σπίτια και «καπετανόσπιτα» -που μαρτυρούν το παρελθόν των κατοίκων με τη θάλασσα- στενά σοκάκια στον παλιό, παραδοσιακό οικισμό, αιωνόβια πλατάνια και πολλές μικρές πλατείες. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με τις ωραιότερες εντυπώσεις.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 370 € 0 €
Twin Room 370 € 0 €
Triple Room 370 € 0 €
Single Room 510 € 0 €

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Porto Palace 5*, στη Θεσσαλονίκη
  • Ημιδιατροφή (3 πρωινά & 3 βραδινά)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου & ημιδιατροφής.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

Σημαντικές παρατηρήσεις

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών αιτημάτων στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

 

Πώς γίνεται η κράτησή σας

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας όπως αποστείλετε στο e-mail [email protected] ή προσκομίστε με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και τη σύμβαση ταξιδιού που σας έχει αποσταλλεί από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο, υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή της ταυτότητάς σας, μιας και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία της.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή, η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

  • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή 3 διανυκτερεύσεων στο Porto Palace Hotel 5* στη Θεσσαλονίκη, με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
  • Επίσκεψη στην Ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά & τη Βέροια.
  • Λιμναίος Οικισμός Δοϊράνης: Η «συνοριακή» λίμνη (σύνορα Ελλάδας - πρώην Γιουγκοσλαβίας)! Μία πολύ όμορφη λίμνη, ένα στολίδι της φύσης!
  • Χίλια Δέντρα: Στην ελληνική πλευρά της Δοϊράνης, βρίσκεται το Δάσος των Μουριών, έκτασης περίπου 590 στρέμματα. Δάσος σπάνιο, με υπεραιωνόβιες βελανιδιές που έχει χαρακτηρισθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, με την προσωνυμία «Χίλια Δέντρα» και περιλαμβάνεται, μαζί με ένα μικρό τμήμα της λίμνης, στις προτεινόμενες προς ένταξη περιοχές στο Δίκτυο Φύση 2000.
  • Σπήλαιο Αγ.Γεωργίου Κιλκίς: Στους πρόποδες του Λόφου του Αγίου Γεωργίου Ιδιαιτερότητά του, που είναι αιτία διάδοσης της φήμης του και εκτός ελληνικών συνόρων είναι ότι το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου ενδείκνυται από ιατρικής πλευράς, κατάλληλο για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων.
  • Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας:  Πισίνες, σπήλαια, καταρράκτες! Μαγευτικός χώρος, που δίκαια η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.
  • Θα δούμε όμορφα χωριά της Μακεδονίας μας, Γουμένισσα, Καστανερή, Μεγάλα Λιβάδια, Αρχάγγελο.
  • Λιτόχωρο Κατερίνης: Μια επίσκεψη στη  σκιά του μυθικού Ολύμπου, στο λατρευτικό κέντρο των Μουσών, χτισμένη στη χαράδρα του ποταμού Ενιπέα. Εδώ, είναι η γειτονιά των ναυτικών (ή Τσίντζα το Μπαΐρι), όπου βρίσκονται τα περισσότερα νεοκλασικά καπετανόσπιτα, που εντυπωσιάζουν!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή στο Porto Palace 5* στη Θεσσαλονίκη.
  • Επίσκεψη στη Βέροια και την Παναγία Σουμελά.
  • θα εκδράμουμε σε πανέμορφα χωριά της Μακεδονίας, Γουμένισσα, Καστανερή, Αρχάγγελος.
  • Χαλάρωση και αναζωογόνηση στα Λουτρά Πόζαρ.

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

25/10



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info