fb

Ρώμη, ταξίδι στην Αιώνια Πόλη, με το Βατικανό και την παραμυθένια Φλωρεντία | Νοέμβριος 2024

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Ρώμη δεν είναι μία πόλη… είναι πολλές πόλεις σε μία! Κι εμείς στο ταξίδι αυτό δεν κάνουμε μια «πρώτη γνωριμία» μαζί της… την εξερευνούμε σε βάθος! Νιώθουμε αρκετή από την αίγλη του παρελθόντος της, επισκεπτόμαστε και ξεναγούμαστε σε αξιοθέατα-σταθμούς αλλά και σε λιγότερο προβεβλημένα σημεία της εκτός της πεπατημένης. Σε θησαυρούς που μας αποκαλύπτονται ο ένας μετά τον άλλο. Θα δούμε το επιβλητικό Κολοσσαίο αλλά και τις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, θα θαυμάσουμε το γοητευτικό Πάνθεον και θα περιπλανηθούμε στην Πιάτσα Ναβόνα με τους πλανόδιους ζωγράφους. Θα ξεναγηθούμε στο Βατικανό και στα μουσεία του με τους αμύθητης αξίας θησαυρούς από έργα τέχνης. Θα απολαύσουμε μια ολοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία της Αναγέννησης με το μεγαλοπρεπές Ντουόμο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο.

Ένα εκπληκτικό 5ήμερο πρόγραμμα στη μαγευτική Ρώμη, όχι σαν ένα απλό city break, αλλά σαν μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Με πλούσιες ξεναγήσεις, με εξαιρετικά καταρτισμένο Έλληνα αρχηγό που ταξιδεύει μαζί μας από την Ελλάδα και που μας συνοδεύει διαρκώς και παντού. Με επίσημο Έλληνα ξεναγό που θα μας μυήσει στην πανάρχαια ιστορία της Ρώμης και με αρκετό ελεύθερο χρόνο για τις βόλτες και τις αγορές μας στην Αιώνια Πόλη.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Τα οργανωμένα ταξίδια στις μητροπολιτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι καταδικασμένα να έχουν τον χαρακτήρα του city break. Τις περισσότερες φορές περιλαμβάνουν μία μόνο ξενάγηση στα βασικά αξιοθέατα με τοπικό ελληνόφωνο συνοδό, που μετά την ξενάγηση αποχωρεί και δεν ξανασυναντά το γκρουπ, και αυτό παρουσιάζεται ως «ταξίδι». Εμείς στο Versus Travel κάνουμε ακριβώς το αντίθετο!

Το ταξίδι στη Ρώμη του Versus Travel είναι ένα πρόγραμμα οργανωμένο όχι σαν ένα απλό city break αλλά σαν ολιγοήμερη εκδρομή-εμπειρία! Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό που είναι συνεχώς μαζί σας και με επίσημο Έλληνα ξεναγό που θα σας μυήσει στην ιστορία αιώνων της πανέμορφης πόλης. Με λεπτομερή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και στο Βατικανό, το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου. Αλλά και με δυνατότητα ημερήσιας εκδρομής στην παραμυθένια Φλωρεντία, μια εκδρομή που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική.

Όλα μέσα στην τιμή, για να γνωρίζετε εξαρχής το κόστος από την Αθήνα.

Ενδεικτικά:

  • Θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο Ελληνόφωνο αρχηγό που θα ήταν μαζί σας μόνο στις ξεναγήσεις. Εμείς, όμως, επιλέγουμε επιπλέον Έλληνα αρχηγό, που θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα σας. Μια επιλογή που κοστίζει, αλλά προσφέρει σε ξενάγηση, ασφάλεια, εξυπηρέτηση και απόλαυση!
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης.
  • Αφιερώνουμε δύο ολόκληρες ημέρες σε πλήρη ελληνόφωνη ξενάγηση στη Ρώμη με επίσημο ξεναγό και μία «ελεύθερη» μέρα, πάντα μαζί με τον αρχηγό μας, για εμβάθυνση στα αξιοθέατα με χαλαρές βόλτες, για να απολαύσουμε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης.
  • Επίσκεψη και ελληνόφωνη ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στο Βατικανό και στα Μουσεία του.
  • Δυνατότητα ολοήμερης εκδρομής στη Φλωρεντία πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης, και ελληνόφωνη ξενάγηση στην πόλη με επίσημο ξεναγό.
  • Επιλέγουμε να έχουμε ένα γεμάτο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να γνωρίσουμε σε βάθος την πλούσια ιστορία της πόλης, αλλά και με αρκετό ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τη σύγχρονη Ρώμη.
  • Η Καπέλα Σιξτίνα με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και τη διάσημη οροφή του Μιχαήλ Άγγελου.
  • Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εκεί διεξάγονται οι σπουδαιότερες παπικές λειτουργίες, καθώς χωράει πάνω από 60.000 πιστούς.
  • Το Πάνθεον, ναός αφιερωμένος στους θεούς της Αρχαίας Ρώμης, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτίρια της αρχαιότητας.
  • Το Κολοσσαίο, το επιβλητικό αμφιθέατρο της αρχαιότητας χωρητικότητας 50.000 θεατών (εξωτερική ξενάγηση).
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στις κατακόμβες του Αγ. Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των Παπών και τους τάφους των πρώτων χριστιανών.
  • Έλληνας αρχηγός, πολύ καλός γνώστης του προορισμού, που ταξιδεύει μαζί σας από την Ελλάδα και σας συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΡΩΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια αναχώρηση για την «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, ξεκινώντας με το πιο αντιπροσωπευτικό μνημείο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το επιβλητικό Κολοσσαίο (εξωτερική ξενάγηση). Εκεί θα μπορέσουμε να φωτογραφήσουμε την Αψίδα του Κωνσταντίνου, που χτίστηκε για να γιορτάσει τη νίκη του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου επί του Αυτοκράτορα Μαξέντιου. Θα συνεχίσουμε στις ρωμαϊκές αγορές, θα ανέβουμε στον λόφο του Καπιτωλίου, σημερινό Δημαρχείο της πόλης, και θα κατεβούμε τα σκαλοπάτια που σχεδίαζε ο Μιχαήλ Άγγελος για να βρεθούμε στην Πιάτσα Βενέτσια (Piazza Venezia) με το επιβλητικό Παλάτσο Βιτοριάνο, σημερινό μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Συνεχίζουμε για τη φημισμένη Φοντάνα ντι Τρέβι με το εντυπωσιακό σιντριβάνι  και τη Βια ντελ Κόρσο που είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός δρόμος της πόλης, για να καταλήξουμε σε ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα της Ρώμης, το Πάνθεον. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την Πιάτσα Ναβόνα, μια πλατεία σε σχήμα οβάλ γεμάτη από υπαίθρια καφέ, εστιατόρια και πλανόδιους ζωγράφους που της προσθέτουν μια καλλιτεχνική νότα.

Στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Το απόγευμα θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τις βόλτες σας στη Ρώμη για να τη γνωρίσετε ακόμα καλύτερα, συνοδεία του αρχηγού μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: (ξενάγηση στο Μουσείο Βατικανού – Βασιλική Αγίου Πέτρου, Κατακόμβες)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε σε ένα από τα κορυφαία μουσεία και το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό. Εδώ θα θαυμάσετε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης και γλυπτικής, με αποκορύφωμα την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, που η διακόσμησή του αποτελεί αναφορά στον Ναό της Παλαιάς Διαθήκης. Είναι ένα πελώριο έκθεμα με αριστουργήματα, καθώς οι τοιχογραφίες του, η αρχιτεκτονική του, οι νωπογραφίες, οι οροφές του είναι φιλοτεχνημένες από τους μεγαλύτερους «μάστορες» της Αναγέννησης.

Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου, αυτή του Αγίου Πέτρου, με επίσκεψη στον ομώνυμο επιβλητικό ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρουόνο και εφόσον είναι ανοιχτή για το κοινό), στο εσωτερικό της οποίας βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου.

Συνεχίζουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγ. Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των Πάππων και τους τάφους των πρώτων χριστιανών ή εναλλακτικά (ανάλογα ποιες είναι ανοικτές) στις εντυπωσιακές αρχιτεκτονικά κατακόμβες της Δομιτίλλης, η βασιλική εκκλησία των οποίων είναι αφιερωμένη στους Αγ. Μάρτυρες Νηρίο και Αχίλλειο. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας για να περιηγηθείτε στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη στην πόλη για να κάνετε τα ψώνια σας ή για να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο. Για όποιον επιθυμεί προτείνουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην Φλωρεντία (κόστος ατομικό). Η Φλωρεντία είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Θα γνωρίσουμε περιπατητικά την ιστορική πόλη και θα δούμε το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά - την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Φλωρεντίας. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Ρώμη. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΡΩΜΗ (ελεύθερη μέρα)

Χρόνος ελεύθερος και ακόμα μία ευκαιρία για εξερεύνηση στους δρόμους και τις πλατείες της Ρώμης. Περπατήστε στους εμπορικούς δρόμους της οι οποίοι είναι γεμάτοι από σικ καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες τη Via Sistina και τις οδούς Via Condotti (την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και τη Via del Babuino, στην οποία η ανάμειξη προϊόντων υψηλής μόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κομψές οδούς της Ρώμης. Διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: ΡΩΜΗ – πτήση για ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Τελευταίες ώρες στην πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 919 € 300 €
Twin Room 919 € 300 €
Triple Room 919 € 300 €
Single Room 1339 € 300 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «Stop Over Athens».
 
Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 699 € 300 €
Twin Room 699 € 300 €
Triple Room 699 € 300 €
Single Room 1119 € 300 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 699 € 300 €
Twin Room 699 € 300 €
Triple Room 699 € 300 €
Single Room 1119 € 300 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 699 € 300 €
Twin Room 699 € 300 €
Triple Room 699 € 300 €
Single Room 1119 € 300 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 699 € 300 €
Twin Room 699 € 300 €
Triple Room 699 € 300 €
Single Room 1119 € 300 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 919 € 300 €
Twin Room 919 € 300 €
Triple Room 919 € 300 €
Single Room 1339 € 300 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση. 

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «Stop Over Athens».
 
Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 919 € 300 €
Twin Room 919 € 300 €
Triple Room 919 € 300 €
Single Room 1339 € 300 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται  2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «Stop Over Athens».

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 919 € 300 €
Twin Room 919 € 300 €
Triple Room 919 € 300 €
Single Room 1339 € 300 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται  2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «Stop Over Athens».

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1249 € 0 €
Twin Room 1249 € 0 €
Triple Room 1249 € 0 €
Single Room 1669 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνoνται οι φόροι και το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα, οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1249 € 0 €
Twin Room 1249 € 0 €
Triple Room 1249 € 0 €
Single Room 1669 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνονται οι φόροι και το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα, οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1249 € 0 €
Twin Room 1249 € 0 €
Triple Room 1249 € 0 €
Single Room 1669 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνoνται οι φόροι και το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα, οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1249 € 0 €
Twin Room 1249 € 0 €
Triple Room 1249 € 0 €
Single Room 1669 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι και το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα, οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές. 

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

08/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:00

07:10

AZ 722

12/11/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45 (+1)

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

15/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:00

07:10

AZ 722

19/11/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45 (+1)

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

22/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:00

07:10

AZ 722

26/11/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45 (+1)

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

29/11/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:00

07:10

AZ 722

03/12/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45 (+1)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση στη Ρώμη με επίσημο ξεναγό.
  • Επίσκεψη στο Βατικανό και στα Μουσεία του με επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα (οδηγού & τοπικού ξεναγού), αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 300€.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Τα οργανωμένα ταξίδια στις μητροπολιτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι καταδικασμένα να έχουν τον χαρακτήρα του city break. Τις περισσότερες φορές περιλαμβάνουν μία μόνο ξενάγηση στα βασικά αξιοθέατα με τοπικό ελληνόφωνο συνοδό, που μετά την ξενάγηση αποχωρεί και δεν ξανασυναντά το γκρουπ, και αυτό παρουσιάζεται ως «ταξίδι». Εμείς στο Versus Travel κάνουμε ακριβώς το αντίθετο!

Το ταξίδι στη Ρώμη του Versus Travel είναι ένα πρόγραμμα οργανωμένο όχι σαν ένα απλό city break αλλά σαν ολιγοήμερη εκδρομή-εμπειρία! Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό που είναι συνεχώς μαζί σας και με επίσημο Έλληνα ξεναγό που θα σας μυήσει στην ιστορία αιώνων της πανέμορφης πόλης. Με λεπτομερή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και στο Βατικανό, το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου. Αλλά και με δυνατότητα ημερήσιας εκδρομής στην παραμυθένια Φλωρεντία, μια εκδρομή που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετική.

Όλα μέσα στην τιμή, για να γνωρίζετε εξαρχής το κόστος από την Αθήνα.

Ενδεικτικά:

  • Θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο Ελληνόφωνο αρχηγό που θα ήταν μαζί σας μόνο στις ξεναγήσεις. Εμείς, όμως, επιλέγουμε επιπλέον Έλληνα αρχηγό, που θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα σας. Μια επιλογή που κοστίζει, αλλά προσφέρει σε ξενάγηση, ασφάλεια, εξυπηρέτηση και απόλαυση!
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης.
  • Αφιερώνουμε δύο ολόκληρες ημέρες σε πλήρη ελληνόφωνη ξενάγηση στη Ρώμη με επίσημο ξεναγό και μία «ελεύθερη» μέρα, πάντα μαζί με τον αρχηγό μας, για εμβάθυνση στα αξιοθέατα με χαλαρές βόλτες, για να απολαύσουμε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης.
  • Επίσκεψη και ελληνόφωνη ξενάγηση από επίσημο ξεναγό στο Βατικανό και στα Μουσεία του.
  • Δυνατότητα ολοήμερης εκδρομής στη Φλωρεντία πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης, και ελληνόφωνη ξενάγηση στην πόλη με επίσημο ξεναγό.
  • Επιλέγουμε να έχουμε ένα γεμάτο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να γνωρίσουμε σε βάθος την πλούσια ιστορία της πόλης, αλλά και με αρκετό ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τη σύγχρονη Ρώμη.
  • Η Καπέλα Σιξτίνα με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και τη διάσημη οροφή του Μιχαήλ Άγγελου.
  • Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου και η πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εκεί διεξάγονται οι σπουδαιότερες παπικές λειτουργίες, καθώς χωράει πάνω από 60.000 πιστούς.
  • Το Πάνθεον, ναός αφιερωμένος στους θεούς της Αρχαίας Ρώμης, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κτίρια της αρχαιότητας.
  • Το Κολοσσαίο, το επιβλητικό αμφιθέατρο της αρχαιότητας χωρητικότητας 50.000 θεατών (εξωτερική ξενάγηση).
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στις κατακόμβες του Αγ. Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των Παπών και τους τάφους των πρώτων χριστιανών.
  • Έλληνας αρχηγός, πολύ καλός γνώστης του προορισμού, που ταξιδεύει μαζί σας από την Ελλάδα και σας συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

  • Βυθιστείτε στην ομορφιά του ιστορικού κέντρου της Ρώμης, του ενιαίου αρχαιολογικού χώρου με μνημεία από πολλές διαφορετικές ιστορικές περιόδους, που η UNESCO έχει ανακηρύξει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.
  • Διεισδύστε στις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, με τις κρύπτες των Παπών και τους τάφους των πρώτων χριστιανών.
  • Νιώστε δέος μπροστά στη μεγαλόπρεπη ομορφιά της διακόσμησης στην Καπέλα Σιξτίνα, το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού στο Βατικανό.
  • Θαυμάστε την περίφημη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου στο εσωτερικό της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
  • Ρίξτε ένα κέρμα στο μπαρόκ σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι και κάνετε μια ευχή… για το καλό!
  • Απολαύστε τις βόλτες σας στις περίφημες πλατείες και τους εμπορικούς δρόμους της Ρώμης, παρέα με τους πάντα κομψούς Ιταλούς.
  • Απολαύστε τον καφέ σας στο πιο ιστορικό καφέ της ιταλικής πρωτεύουσας, το Καφέ Γκρέκο, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Ρώμης, στη Βία Κοντόττι, και ιδρύθηκε το 1760 από τον Έλληνα Νικόλα ντελλά Μανταλένα.
  • Περιπλανηθείτε στην πανέμορφη Φλωρεντία, την πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης, και φωτογραφίστε τον επιβλητικό Ντουόμο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/08, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
  • Πλήρως ελληνόφωνη ξενάγηση για δύο ολόκληρες ημέρες στη Ρώμη, στο Βατικανό και στα Μουσεία του με επίσημο ξεναγό.
  • Δυνατότητα ολοήμερης εκδρομή στη Φλωρεντία.

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

15/11, 08/11, 22/11, 29/11



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info