fb

Αρχαιότητες της Κεντρικής Μακεδονίας - με έδρα την Θεσσαλονίκη| Οκτώβριος - Χριστούγεννα 2024

Διάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 409€

Μόνο Στο Versus

  • Με διαμονή 3 ή 4 διανυκτερεύσεων στο Porto Palace 5* στη Θεσσαλονίκη.
  • Mε ημιδιατροφή.
  • Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε πολλά από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος και ορόσημα της πόλης.
  • Επίσκεψη στην αρχαία Πέλλα, την πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού βασιλείου και για κάποια χρόνια πρωτεύουσα μίας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
  • Επίσκεψη στην ιστορική Βεργίνα με τους Μακεδονικούς Βασιλικούς Τάφους, όπου και θα ξεναγηθούμε με άριστο τοπικό ξεναγό στο παλιό αλλά και νέο μουσείο.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο της Αμφίπολης.
  • Εξερεύνηση του σπηλαίου της Αλιστράτης.
  • Επίσκεψη στις όμορφες Σέρρες.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός!

1η Ημέρα: Αθήνα – Βεργίνα – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση το πρωί από την Αθήνα και μέσω ενδιάμεσων σταθμών, θα φτάσουμε στην Βεργίνα με τους σημαντικούς Μακεδονικούς Βασιλικούς τάφους, ένδειξη χλιδής και πολιτισμού. Θα ξεναγηθούμε στο παλιό και νέο μουσείο με άριστο τοπικό ξεναγό. Κατόπιν συνεχίζουμε προς Θεσσαλονίκη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για την πρώτη βραδιά σας στην πόλη, οι επιλογές πολλές και διαφορετικές ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Πέλλα – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη με ξενάγηση στα υπέροχα μνημεία της Θεσσαλονίκης, με διπλωματούχο ξεναγό: Καμάρα, Βυζαντινές εκκλησίες, Αγ. Σοφία, Εγνατία, Πλατεία Αριστοτέλους, Ναός του Αγ. Δημητρίου, Αγορά Μοντιάνο, Λευκός Πύργος, η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλά σημεία ενδιαφέροντος στα οποία αξίζει να αφιερώσουμε επαρκή χρόνο για να τα δούμε προσεκτικά και να μάθουμε πολλά για αυτά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ροτόντα, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (συγκαταλέγεται στα Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία της Θεσσαλονίκης). Κατόπιν, μας περιμένει η Άνω Πόλη για να δούμε τα τείχη της πόλης αλλά και να αγναντέψουμε τον Θερμαϊκό από ψηλά. Παίρνουμε το δρόμο εκτός Θεσσαλονίκης και μετά από λίγο, βρισκόμαστε στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και το νέο μουσείο της. Επιστροφή πίσω στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αμφίπολη – Σπήλαιο Αλιστράτη - Σέρρες

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Αμφίπολη και τον Αρχαιολογικό της χώρο. Θα θαυμάσουμε το επιτάφιο μνημείο, τον περίφημο «Λέοντα της Αμφίπολης» και θα ξεναγηθούμε στα επιτρεπόμενα και ανοιχτά μέχρι σήμερα τμήματα.  Στο Μουσείο φυλάσσεται και η Χρυσή Λάρνακα με το χρυσό στεφάνι του στρατηγού Βρασίδα. Επιπλέον, το κεφάλι της σφίγγας που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου, εκτίθεται στο Μουσείο από το καλοκαίρι του 2019. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει, καθώς προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στο ταφικό μνημείο και να αποκατασταθεί στην αρχική του θέση.  Αναχώρηση και άφιξη στο Μοναδικό Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα «ταξίδι» στα έγκατα του ποταμού Αγγίτη. Ο Αγγίτης είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα και έχει μήκος περίπου 40 χλμ. με τα νερά του να διασχίζουν τους νομούς Δράμας και Σερρών. Μια βίαιη γεωλογική ανακατάταξη που συντελέστηκε πριν από 1.000.000 χρόνια στην περιοχή, χώρισε τη γη στα δύο, με αποτέλεσμα να περάσουν οι υδάτινοι όγκοι της «Πρασιάδος» λίμνης, η οποία, όπως λένε οι ιστορικοί, κάλυπτε την εύφορη πεδιάδα της Δράμας. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας, εκείνο του ποταμού Αγγίτη. Στο διάβα του διασχίζει και συναντά δύο μοναδικά σπήλαια, το Σπήλαιο Μααρά ή Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη και το Σπήλαιο Αλιστράτης! Το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στην Ευρώπη. Το μήκος των διαδρόμων του φτάνει τα 3 χλμ., ενώ ο επισκέπτης διανύει περίπου το 1 χλμ. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα όπου ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει τεράστιους σταλακτίτες που φτάνουν τα 18 μέτρα και έχουν ποικίλους σχηματισμούς! Εντυπωσιακές οι «Φλόγες», δηλαδή εντυπωσιακοί κόκκινοι σταλακτίτες, που στολίζουν μια στοά ύψους 35 μέτρων! Στην συνέχεια μεταβαίνουμε στις όμορφες Σέρρες. Ο θαυμασμός και το δέος είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριεύουν τον επισκέπτη, ανοίγοντας τις βαριές σιδερένιες πόρτες στο Μπεζεστένι. Το μοναδικό, σε ιστορική και πολιτισμική αξία, αρχιτεκτονικό «κόσμημα» του 15ου αιώνα, το μεγαλύτερο εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο των Σερρών που γνώρισε τον ιδιαίτερο σεβασμό μεγαλεμπόρων και ιστορικών της εποχής.

Το Μπεζεστένι ή υφασματαγορά της πόλης των Σερρών ήταν ένας πολύ σημαντικός θεσμός των οθωμανικών πόλεων. Η λέξη προέρχεται από την αραβική λέξη «μπεζ» η οποία σημαίνει ρούχο- ύφασμα, ενώ χρησιμοποιούνταν και για τα κεντήματα αλλά και πολλά ακριβά αντικείμενα. Θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθείτε στα δρομάκια της πόλης, αλλά και να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα από τα υπέροχα τοπικά γλυκά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  

4η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Δίον – Αθήνα

Σήμερα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας, αλλά επιβάλεται μία στάση στο Δίον στα ερείπια μιας αρχαιότατης πόλης στρατηγικής σημασίας και μια από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες. Θα ξεναγηθούμε και στην συνέχεια επιστροφή στην Αθήνα γεμάτοι γνώσεις από τον αρχαίο πολιτισμό μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα 5ήμερα προγράμματα έχουν μία επιπλέον διανυκτέρευση και επίσκεψη σε Έδεσσα και Άγιο Αθανάσιο.

Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Παλαιός Αγ. Αθανάσιος – Θεσσαλονίκη

Πλούσιο πρωινό και η ημέρα μας καλεί να γνωρίσουμε πανέμορφες γωνιές της Μακεδονίας μας. Η Έδεσσα με τους καταρράκτες και την παλιά συνοικία της είναι η πρώτη μας στάση. Μετά θα ανηφορίσουμε στο όρος Καϊμακτσαλάν (Βόρας) για να φτάσουμε σε ένα από τα πιο όμορφα και τουριστικά χωριά της Ελλάδας, τον Παλαιό Άγ. Αθανάσιο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στα λιθόκτιστα δρομάκια του χωριού ανάμεσα σε μακεδονίτικα σπίτια και αρχοντικά. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τη χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπ΄ όψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 409 € 0 €
Twin Room 409 € 0 €
Triple Room 409 € 0 €
Single Room 559 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 475 € 0 €
Twin Room 475 € 0 €
Triple Room 475 € 0 €
Single Room 655 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 509 € 0 €
Twin Room 509 € 0 €
Triple Room 509 € 0 €
Single Room 699 € 0 €

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις (3) ή Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Porto Palace Hotel 5*, στη Θεσσαλονίκη με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού για την Βεργίνα, την Πέλλα, την Αμφίπολη, το Δίον και την πόλη της Θεσσαλονίκης.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου & ημιδιατροφής.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

Σημαντικές παρατηρήσεις

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών αιτημάτων στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

 

Πώς γίνεται η κράτησή σας

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

 

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

 

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή των εγγράφων σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία τους.

 

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.

 

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

 

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

Άτοκες Δόσεις:

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

  • Με διαμονή 3 ή 4 διανυκτερεύσεων στο Porto Palace 5* στη Θεσσαλονίκη.
  • Mε ημιδιατροφή.
  • Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε πολλά από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος και ορόσημα της πόλης.
  • Επίσκεψη στην αρχαία Πέλλα, την πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού βασιλείου και για κάποια χρόνια πρωτεύουσα μίας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
  • Επίσκεψη στην ιστορική Βεργίνα με τους Μακεδονικούς Βασιλικούς Τάφους, όπου και θα ξεναγηθούμε με άριστο τοπικό ξεναγό στο παλιό αλλά και νέο μουσείο.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο της Αμφίπολης.
  • Εξερεύνηση του σπηλαίου της Αλιστράτης.
  • Επίσκεψη στις όμορφες Σέρρες.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Με διαμονή στο Porto Palace 5* στη Θεσσαλονίκη
  • Ξεναγήσεις με διπλωματούχους ξεναγούς σε Βεργίνα, Αρχαία Πέλλα, Αμφίπολη, Δίον, Θεσσαλονίκη
  • Επίσκεψη στις Σέρρες και το σπήλαιο Αλιστράτης

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

25/10, 22/12, 29/12



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info