fb

Θεσσαλονίκη: Βέροια - Αμφίπολη - Καβάλα – Παλαιός Παντελεήμων | 25.10.2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 370€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Θεσσαλονίκη μας στα καλύτερά της και εμείς ταξιδεύουμε για τέσσερις ημέρες στη συμπρωτεύουσα για να την απολαύσουμε!

Με βάση και εφαλτήριό μας τη Νύμφη του Θερμαϊκού πραγματοποιούμε ένα πλήρες πρόγραμμα στα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής!

Περιηγούμαστε στα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, μαγευόμαστε από την Άνω Πόλη και σεργιανίζουμε στα λιθόστρωτα και φιδογυριστά δρομάκια της.

Ερχόμαστε στην Αμφίπολη, επισκεπτόμαστε το μουσείο της, και φτάνουμε μέχρι την πανέμορφη Καβάλα όπου και θα περιηγηθούμε.

Και φυσικά θα δούμε τον Παλαιό Παντελεήμωνα, έναν όμορφο παραδοσιακό οικισμό, με υπέροχα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής.

Ένα υπέροχο ταξίδι Versus για τους ταξιδιώτες που αποζητούν περισσότερα στο κάθε τους ταξίδι!!!

Μόνο Στο Versus

  • Διαμονή στο 5* ξενοδοχείο Porto Palace που στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο του 1913 και διατηρεί τη βιομηχανική του αρχιτεκτονική, ξεχωρίζοντας από οποιοδήποτε άλλο στη Θεσσαλονίκη.
  • Ευέλικτα γκρουπ. Αποφεύγουμε τα γκρουπ μας να είναι των 40 και 50 ατόμων για μεγαλύτερη ευελιξία και απόλαυση του ταξιδιού.
  • Περιήγηση στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.
  • Προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.
  • Επίσκεψη στην Αγορά Μοδιάνο, ή αλλιώς «Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων της Θεσσαλονίκης» που στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο της πόλης.
  • Βόλτα στα περίφημα Λαδάδικα με τα πολύχρωμα ιστορικά και νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια.
  • Επίσκεψη στο μουσείο της Αμφίπολης.
  • Θα εκδράμουμε στην υπέροχη πόλη της Καβάλας.
  • Περιήγηση στη Βέροια.
  • Επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμων.

1η Ημέρα: Αθήνα – Βέροια – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην Βέροια όπου θα δούμε το βήμα του Αποστόλου Παύλου, την εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας και τη Χριστιανική της Κυριώτισσας, με τα σαχνισιά, τους ορόφους με τις έντονες προεξοχές, τα επάλληλα παράθυρα και τους φεγγίτες, τους ξυλόπηκτους τοίχους και τις βαριές πόρτες. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό (έξοδα ατομικά), ή για να απολαύσετε ένα ραβανί για το οποίο φημίζεται η πόλη. Η διαδρομή μας θα συνεχίσει για το ξενοδοχείο μας στη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Άνω Πόλη – Σουρωτή – περιήγηση πόλης

Πρωινό και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου θα δούμε το κάστρο, το επταπύργιο, γνωστό από τα ρεμπέτικα τραγούδια και ως Γεντί Κουλέ και θα περιηγηθούμε στα στενά λιθόστρωτα και φιδογυριστά δρομάκια. Η Άνω πόλη είναι το μοναδικό σημείο της Θεσσαλονίκης που διατηρεί ζωντανή τη μορφή, τη ρυμοτομία αλλά και τις συνήθειες από τα πρώτα χρόνια που κατοικήθηκε, πίσω δηλαδή στον 4ο και 5ο αιώνα. Όταν κινηθούμε στην παλιά πόλη βλέπουμε πως η ρυμοτομία της ουδεμία σχέση έχει με το υπόλοιπο κέντρο, κι αυτό γιατί  δεν καταστράφηκε από την πυρκαγιά του 1917 που έκαψε ολοσχερώς την Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια θα εκδράμουμε στο χωριό Σουρωτή, όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Σημείωση: Η είσοδος στο μοναστήρι δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα. Οι γυναίκες να φορούν φούστα φαρδιά και μακριά, κάτω από το γόνατο. Το μοναστήρι δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο. Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν βερμούδες, κοντά παντελόνια και αμάνικα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

Η μέρα μας συνεχίζει με την περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης που μεταξύ άλλων θα δούμε την Καμάρα, τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο και την πλατεία Αριστοτέλους.  Θα επισκεφτούμε την αγορά Μοδιάνο και θα περπατήσουμε στα Λαδάδικα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αμφίπολη – Καβάλα - Θεσσαλονίκη

Πλούσιο πρωινό και η ημέρα μας καλεί να γνωρίσουμε πανέμορφες γωνιές της Μακεδονίας μας. Μια πρώτη στάση μας θα είναι στην Αμφίπολη. Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην Αν. Μακεδονία στις όχθες του Στρυμόνα. Σήμερα είναι ένα μικρό χωριό στο νομό Σερρών με 213 κατοίκους γνωστή για το Αρχαιολογικό της Μουσείο που θα επισκεφτούμε. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην πανέμορφη Καβάλα. Θα περιηγηθούμε από την παραλία ως την παλιά πόλη. Η συνοικία της Παναγίας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω. Ανηφόρες, πέτρινα στενά καλντερίμια και πολύχρωμα αρχοντικά. Θα δούμε
μνημεία όπως το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί, και τις Καμάρες, αλλά και  καπναποθήκες, μιας και η Καβάλα υπήρξε για πολλές δεκαετίες η πιο σημαντική παραγωγός καπνού. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 

4η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Παλαιός Παντελεήμων – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με προορισμό τον Παλαιό Παντελεήμωνα Πιερίας. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας που μάλιστα έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Γεμάτοι όμορφες εικόνες θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 370 € 0 €
Twin Room 370 € 0 €
Triple Room 370 € 0 €
Single Room 510 € 0 €

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Porto Palace 5*, στη Θεσσαλονίκη
  • Ημιδιατροφή (3 πρωινά & 3 βραδινά).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου & ημιδιατροφής.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

Σημαντικές παρατηρήσεις

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών αιτημάτων στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

Πώς γίνεται η κράτησή σας

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας όπως αποστείλετε στο e-mail [email protected] ή προσκομίστε με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και τη σύμβαση ταξιδιού που σας έχει αποσταλλεί από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο, υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή της ταυτότητάς σας, μιας και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία της.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

 

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή, η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

  • Διαμονή στο 5* ξενοδοχείο Porto Palace που στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο του 1913 και διατηρεί τη βιομηχανική του αρχιτεκτονική, ξεχωρίζοντας από οποιοδήποτε άλλο στη Θεσσαλονίκη.
  • Ευέλικτα γκρουπ. Αποφεύγουμε τα γκρουπ μας να είναι των 40 και 50 ατόμων για μεγαλύτερη ευελιξία και απόλαυση του ταξιδιού.
  • Περιήγηση στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.
  • Προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.
  • Επίσκεψη στην Αγορά Μοδιάνο, ή αλλιώς «Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων της Θεσσαλονίκης» που στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο της πόλης.
  • Βόλτα στα περίφημα Λαδάδικα με τα πολύχρωμα ιστορικά και νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια.
  • Επίσκεψη στο μουσείο της Αμφίπολης.
  • Θα εκδράμουμε στην υπέροχη πόλη της Καβάλας.
  • Περιήγηση στη Βέροια.
  • Επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμων.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Περιηγούμαστε στα βυζαντινά μνημεία και σημαντικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
  • Μαγευόμαστε από την πανέμορφη Καβάλα 
  • Επισκεπτόμαστε τη Βέροια, την Αμφίπολη και τον Παλαιό Παντελεήμωνα Πιερίας

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

25/10



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info