fb

Λίμνη Κερκίνη παρατήρηση πουλιών και νεροβουβάλων| 25.10.2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 365€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα μοναδικό ταξίδι στον Υγροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης, που περιλαμβάνει επίσκεψη σε φάρμα νεροβουβάλων, αλλά και ξενάγηση και παρατήρηση πουλιών κατά τη διάρκεια της βαρκάδας με παραδοσιακή «πλάβα». Είναι επίσης μια ευκαιρία να επισκεφτείτε το Οχυρό Ρούπελ, τα όμορφα χωριά Άγκιστρο, Σιδηρόκαστρο, Άνω Πορόια, την Ιστορική Βυρώνεια και τις Σέρρες.

Μόνο Στο Versus

  • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* αμφιθεατρικά στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης, στο χωριό Ακριτοχώρι! (Τα καταλύματα στη λίμνη Κερκίνη είναι απλά και αυτής της κατηγορίας. Δεν διατίθενται ξενοδοχεία 4* ή 5*).
  • 2 δείπνα και ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου.
  • Ξενάγηση και παρατήρηση με τις παραδοσιακές «πλάβες» στη λίμνη Κερκίνη!
  • Επίσκεψη σε φάρμα νεροβουβάλων.
  • Κάποτε ο σταθμός του τραίνου που έφτανε στην ιστορική Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης, εγκαταλείφθηκε. Σχεδόν...100 χρόνια μετά...θα δούμε πώς είναι σήμερα η παλαιά αίθουσα αναμονής και το πρώην γραφείο του Σταθμάρχη!
  • Περιήγηση στην όμορφη πόλη των Σερρών.
  • Επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ, όπου θα μάθουμε τον ρόλο που έπαιξε στον Α΄ & Β’ παγκόσμιο πόλεμο
  • Επίσκεψη σε ένα από τα παλαιότερα Βυζαντινά Χαμάμ στο Άγκιστρο που χρονολογείται από το 950μΧ.
  • Οινογευσία στο Κτήμα Μελίδου.
  • Επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο Μιχάλη Τσαρτσίδη.
  • Θα δούμε το χωριό Άνω Πορόια, που οι Τούρκοι μπέηδες της περιοχής είχαν τα εξοχικά τους, και επί Τουρκοκρατίας αποκαλούνταν « Μικρή Κωνσταντινούπολη».

1η ημέρα: Αθήνα – Λιτόχωρο - Ακριτοχώρι Κερκίνης Σερρών

Αναχώρηση από Αθήνα και μετά από ενδιάμεσες στάσεις, θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Κερκίνη Σερρών. Ενδιάμεση στάση στο Λιτόχωρο για ελεύθερο μεσημεριανό ή μία βόλτα για να δείτε το ναό του Αγ. Νικολάου και τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα με την μακεδονική αρχιτεκτονική. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στο χωριό Ακριτοχώρι στη λίμνη Κερκίνη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Επίσκεψη σε φάρμα βουβαλιών – Βαρκάδα με «πλάβα» στη λίμνη Κερκίνη – Σέρρες - Ακριτοχώρι

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την περιοχή που μας φιλοξενεί. Πρώτη μας στάση σε τοπική φάρμα με βουβάλια, όπου θα μας εξηγήσουν τη διαφορά μεταξύ «ανατροφής» και «εκτροφής» βουβαλιών και θα μας «μυήσουν» στις ιδιαιτερότητες του σπάνιου αυτού ζωϊκού είδους, του οποίου η εκτροφή ανθεί την τελευταία 10ετία. Θα συνεχίσουμε την ημέρα μας για να γνωρίσουμε την ομορφιά της λίμνης Κερκίνης, κινούμενοι παραλίμνια και κατευθυνόμενοι προς το ομώνυμο χωριό, ένα πανέμορφο ψαροχώρι χτισμένο στο βορειοανατολικό άκρο της λίμνης. Από το λιμανάκι της αναχωρούν οι παραδοσιακές βάρκες (πλάβες = μονόξυλο με επίπεδο πάτο, ιδανικό για λίμνες και ήσυχες επιφάνειες όπως ποτάμια) για βόλτα στη λίμνη. Η βαρκάδα μας (έξοδα ατομικά) θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα, ανάλογα την εποχή, να δούμε κοπάδια πελεκάνων, κορμοράνων, αυθεντικά ελληνικά ροζ φλαμίνγκο και πολλά άλλα είδη που ανά περιόδους συναντάμε στην περιοχή. Θα απολαύσουμε την ομορφιά της λίμνης και θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.  Στην συνέχεια μεταβαίνουμε στις όμορφες Σέρρες. Ο θαυμασμός και το δέος είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριεύουν τον επισκέπτη,ανοίγοντας τις βαριές σιδερένιες πόρτες στο Μπεζεστένι. Το μοναδικό, σε ιστορική και πολιτισμική αξία, αρχιτεκτονικό «κόσμημα» του 15ου αιώνα, το μεγαλύτερο εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο των Σερρών που γνώρισε τον ιδιαίτερο σεβασμό μεγαλεμπόρων και ιστορικών της εποχής.
Το Μπεζεστένι ή υφασματαγορά της πόλης των Σερρών ήταν ένας πολύ σημαντικός θεσμός των οθωμανικών πόλεων. Η λέξη προέρχεται από την αραβική λέξη «μπεζ» η οποία σημαίνει ρούχο- ύφασμα, ενώ χρησιμοποιούνταν και για τα κεντήματα αλλά και πολλά ακριβά αντικείμενα. Θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθείτε στα δρομάκια της πόλης, αλλά και να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα από τα υπέροχα τοπικά γλυκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: Ακριτοχώρι – Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου – Βυρώνεια - Οχυρό Ρούπελ – Χαμάμ Αγκίστρου – Ξύλινο Χωριό - Σιδηρόκαστρο (Λαογραφικό & Οινοποιείο) - Ακριτοχώρι

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη νέα μέρα μας με την επίσκεψή μας στο ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου. Οικοδομήθηκε αποκλειστικά με βυζαντινή τεχνική και είναι κτισμένο στα πρότυπα της αγιορείτικης αρχιτεκτονικής της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, της οποίας και είναι μετόχι. Σήμερα μονάζουν  περισσότερες από 30 μοναχές που ασχολούνται με την αγιογραφία, την ιεροραπτική, την παραδοσιακή υφαντική και το χρυσοκέντημα. Μετά το προσκύνημά μας θα περάσουμε από το μεθοριακό σταθμό της Βυρώνειας για να φτάσουμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα και στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ, όπου γράφτηκαν ηρωικές σελίδες αντίστασης κατά της ναζιστικής εισβολής. Επόμενη στάση μας το χωριό Άγκιστρο, το βορειότερο χωριό του νομού Σερρών χτισμένο στους πρόποδες του ομώνυμου όρους (Όρος Άγκιστρο ή Τσιγκέλι με υψόμετρο 1.294μ),όπου είναι γνωστό για τα ιαματικά του λουτρά. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για όποιον επιθυμεί να απολαύσει το χαμάμ (έξοδα ατομικά), στο Βυζαντινό λουτρό που θεωρείται το παλαιότερο στην Ελλάδα και χρονολογείται από το 950 μ.Χ ή να κάνει τη βόλτα του στο Ξύλινο χωριό και να απολαύσει την  όμορφη φύση. Η μέρα μας θα συνεχίσει για το χωριό Σιδηρόκαστρο όπου θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο  Μιχάλη Τσαρτσίδη και θα έχουμε οινογευσία στο Κτήμα Μελίδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κερκίνη – Άνω Πορόια – Επιστροφή στην Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα, αλλά πρώτα θα κάνουμε μία στάση στο όμορφο χωριό Άνω Πορόια, το οποίο επί Τουρκοκρατίας, αποκαλούνταν "Μικρή Κωνσταντινούπολη" γιατί εκεί είχαν τα εξοχικά τους οι μπέηδες της περιοχής.  Χαρακτηριστικά είναι τα καλντερίμια των "μαχαλάδων", το αισθητικό δάσος με τα πλατάνια και τα αγιογραφημένα ξωκλήσια του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δημητρίου.  Στη συνέχεια, με τις απαιτούμενες στάσεις,  άφιξη στην Αθήνα, γεμάτοι όμορφες εικόνες. 

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος,

χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα σε αυτό.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι πηγές στο Άγκιστρο Σερρών θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης. Έχουν σταθερή θερμοκρασία στους 40°C – 41°C. Τα νερά είναι ιδανικά για ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, δισκοπάθειες, μυαλγίες, δερματικές παθήσεις, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, μετατραυματικές φλεγμονές, χολολιθίαση κ.λπ.
Σημειώνεται ότι λόγω της υψηλής θερμοκρασίας η λουτροθεραπεία θεωρείται πως αντενδείκνυται για άτομα που πάσχουν από κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις όπως φλεβίτιδα, κιρσούς, καρδιακά νοσήματα ή ασταθή πίεση. Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε το γιατρό σας.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 365 € 0 €
Twin Room 365 € 0 €
Triple Room 365 € 0 €
Single Room 475 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Villa Belles 3*, στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης στο χωριό Ακριτοχώρι
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, 2 δείπνα & 1 γεύμα)
  • Είσοδος στο Λαογραφικό μουσείο Τσαρτσίδη
  • Οινογευσία στο Κτήμα Μελίδου
  • Λοιπές εκδρομές-περιηγήσεις, ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων, σπήλαια & μουσεία, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
  • Κόστος Βαρκάδας στη λίμνη με πλάβα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Γεύματα εκτός ημιδιατροφής
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Φόρος διαμονής*

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

Μάρτιος – Οκτώβριος

 

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

Νοέμβριος – Φεβρουάριος

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Σημαντικές παρατηρήσεις

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών αιτημάτων στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

 

 

  • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* αμφιθεατρικά στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης, στο χωριό Ακριτοχώρι! (Τα καταλύματα στη λίμνη Κερκίνη είναι απλά και αυτής της κατηγορίας. Δεν διατίθενται ξενοδοχεία 4* ή 5*).
  • 2 δείπνα και ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου.
  • Ξενάγηση και παρατήρηση με τις παραδοσιακές «πλάβες» στη λίμνη Κερκίνη!
  • Επίσκεψη σε φάρμα νεροβουβάλων.
  • Κάποτε ο σταθμός του τραίνου που έφτανε στην ιστορική Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης, εγκαταλείφθηκε. Σχεδόν...100 χρόνια μετά...θα δούμε πώς είναι σήμερα η παλαιά αίθουσα αναμονής και το πρώην γραφείο του Σταθμάρχη!
  • Περιήγηση στην όμορφη πόλη των Σερρών.
  • Επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ, όπου θα μάθουμε τον ρόλο που έπαιξε στον Α΄ & Β’ παγκόσμιο πόλεμο
  • Επίσκεψη σε ένα από τα παλαιότερα Βυζαντινά Χαμάμ στο Άγκιστρο που χρονολογείται από το 950μΧ.
  • Οινογευσία στο Κτήμα Μελίδου.
  • Επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο Μιχάλη Τσαρτσίδη.
  • Θα δούμε το χωριό Άνω Πορόια, που οι Τούρκοι μπέηδες της περιοχής είχαν τα εξοχικά τους, και επί Τουρκοκρατίας αποκαλούνταν « Μικρή Κωνσταντινούπολη».

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* δίπλα στη Λίμνη
  • Ξενάγηση και παρατήρηση με τις παραδοσιακές«πλάβες» στη λίμνη
  • Επίσκεψη στις Σέρρες,Οχυρό Ρούπελ,Άγκιστρο,Σιδηρόκαστρο,Άνω Πορόια
  • Επίσκεψη σε φάρμα νεροβουβάλων, λαογραφικό μουσείο και οινογευσία
  • Χαμάμ στο Βυζαντινό λουτρό Αγκίστρου

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

25/10



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info