fb

Μαδαγασκάρη – Λεωφόρος των Μπαομπάμπ, Νήσος Νόσι Μπε, Κομόρες, Μαγιότ | Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια σπάνια εξερεύνηση της Μαδαγασκάρης και των εξωτικών νησιών Μαγιότ και Κομόρες στον Ινδικό Ωκεανό, με τη μοναδική φύση και τη πλούσια ιστορία, που το Versus έρχεται να σας προσφέρει.

Ξεκινάμε από την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, και περνάμε στο εντυπωσιακό Δάσος βροχής του Περινέ με τους σπάνιους λεμούριους. Συνεχίζουμε κατευθυνόμενοι νότια προς την Τουλεάρ και έπειτα τη Ρανοχίρα, περνώντας από χωριά φυλών και παρατηρώντας τα δέντρα μπαομπάμπ. Στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο θαυμάζουμε τις πεδιάδες και τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και έπειτα ερχόμαστε στο Πάρκο Άντζα όπου αναζητούμε τους λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά. Επόμενος σταθμός μας η πολυεπίπεδη Φιανταραντσόα με τους πολλούς ναούς, η Αμπροσίτρα, με τα περίφημα ξυλόγλυπτά της αλλά και η Αντσιράμπε με τα εκατοντάδες ρίκσο. Επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα και φτάνουμε στο παραδείσιο αρχιπέλαγος Νόσι Μπε.

Από εκεί, πετάμε για το εκπληκτικό νησί Μαγιότ, γνωρίζουμε την πόλη Ντζαουντζί και την πρωτεύουσα Μαμούντζου, ανακαλύπτουμε υπέροχες λευκές αμμουδιές και απολαμβάνουμε τον ήλιο, ενώ επισκεπτόμαστε και το μικρό νησάκι Bendrélé. Τέλος, κατευθυνόμαστε προς τις Κομόρες, τον τελικό σταθμό του ταξιδιού μας. Μέσα από πλούσια ξενάγηση στη Μεγάλη Κομόρα μαθαίνουμε την ιδιαίτερη ιστορία της και το ένοχο παρελθόν της. Η πρωτεύουσα Μορονί με την παλιά αγορά και τα τζαμιά σίγουρα ξεχωρίζει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα απίστευτα πλούσιο ταξίδι στη Μαδαγασκάρη με το αρχιπέλαγος Νόσι Μπε και τα εξωτικά νησιά Κομόρες και Μαγιότ, σε έναν σπάνιο συνδυασμό που έχει να προσφέρει πολλά στον ταξιδιώτη εξερευνητή.

Πρωτότυπο, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο των περιοχών που επισκεπτόμαστε, με πολύ καλές ‒για τα δεδομένα της κάθε περιοχής πάντα‒ προδιαγραφές, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και την απαραίτητη χαλάρωση που κάθε ταξίδι αναψυχής χρειάζεται.

Διατρέχουμε τη Μαδαγασκάρη από την ανατολική στη δυτική ακτή ‒ σαν να λέμε «από τους λεμούριους στα μπαομπάμπ», με επίσκεψη στο εκπληκτικό Δάσος βροχής του Περινέ, ενώ παράλληλα επισκεπτόμαστε τα παραδεισένια νησιά στο αρχιπέλαγος Νόσι Μπε, με τις εξωτικές παραλίες.

Κι από εκεί, πετάμε για το εκπληκτικό Μαγιότ και τις απαράμιλλης ομορφιά Κομόρες, νησιά που πρώτοι ανακάλυψαν οι Άραβες έμποροι αλλά λόγω των δύσκολων συνθηκών δεν τα κατοίκησαν. Ένα ταξίδι εκεί απαιτεί σωστή οργάνωση, κάτι που το Versus γνωρίζει καλά, καθώς πρόκειται για νησιά άγνωστα και απάτητα, με άγρια φύση, ενεργά ηφαίστεια, εύρωστη οικονομία και κρεολικό πολιτισμό που θα συναρπάσουν κάθε ταξιδιώτη.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αυτό το ταξίδι του Versus Travel στη Μαδαγασκάρη και τα νησιά Μαγιότ και Κομόρες απευθύνεται σε πολύ απαιτητικούς και συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, οι οποίοι αναζητούν τον αληθινό εξωτισμό της εποχής των πρώτων εξερευνητών, μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό που δεν θα βρείτε σε άλλο ελληνικό πρόγραμμα.

Αναζητούμε τελείως ανεξερεύνητες πλευρές της Μαδαγασκάρης, από τη πρωτεύουσα Ανταναναρίβο και την Τουλεάρ, κατευθυνόμαστε μέσα από τον «Δρόμο με τις φυλές», όπως λέγεται η νότια διαδρομή προς τη Ροναχίρα και την εντυπωσιακή Φιαναραντσόα. Αυτή είναι η πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και αλλόκοτων βραχοσχηματισμών, που αν συνυπολογίσουμε το ιδιαίτερο Δάσος βροχής Περινέ και το αρχιπέλαγος Νόσι Μπε, το ταξίδι θα μπορούσε να είναι τέλειο και μέχρι εδώ.

Όμως για εμάς αυτό δεν είναι αρκετό... πετάμε για τον Ινδικό Ωκεανό, όπου θα συναντήσουμε τα νησιά Μαγιότ και Κομόρες. Εδώ ξεχνάμε τον μαζικό τουρισμό και αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στον παράδεισο που μόνο εμείς έχουμε ανακαλύψει. Ελάχιστα πρακτορεία παγκοσμίως πραγματοποιούν ταξίδι σε αυτή τη γειτονιά του κόσμου, κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε πρώτοι απ’ όλους τόπους μοναδικούς και απάτητους.

Για ακόμα μια φορά το Versus σχεδίασε και πραγματοποιεί ένα ταξίδι μαγικό, σε ονειρικούς προορισμούς που έχει να προσφέρει στον κάθε ταξιδιώτη εικόνες και εμπειρίες που δύσκολα θα φύγουν από τη μνήμη και τη καρδιά του. 

Ειδικότερα:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο, για να την εξερευνήσουμε σε βάθος.
  • Διαμονή στο Δάσος βροχής Περινέ, για να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.
  • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
  • Το Πάρκο Άντζα με τους λεγόμενους «λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά».
  • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
  • Την κωμόπολη Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
  • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Περέιρας, για να δούμε χαμαιλέοντες, ιγκουάνα, γκέκο, κροκόδειλους και σπάνια είδη πεταλούδας.
  • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στο νησί Νόσι Μπε, σε ένα παραδεισένιο σκηνικό.
  • Εξορμήσεις στα νησιά Νόσι Κομπά και Νόσι Τανικέλι για να απολαύσουμε από κοντά τις εξωτικές παραλίες τους και τον μοναδικό θαλάσσιο πλούτο.
  • Πηγαίνουμε στα άγνωστα νησιά Μαγιότ και μελετάμε την παράξενη φύση και τον κρεολικό πολιτισμό τους.
  • Εξερευνούμε τις άγνωστες Κομόρες με τις απέραντες φυτείες και τα ενεργά ηφαίστεια.
  • Η παλιά πόλη της Μορονί με τα στενά δρομάκια και τα γραφικά μαγαζιά
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

Εμπειρίες από το ταξίδι

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας γίνεται το  βράδυ της προηγούμενης ημέρας!

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη, ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων.

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Ανταναναρίβο.

2η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΕΪΡΑΣ – ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για το Δάσος Περινέ, μέσω μιας διαδρομής τριών περίπου ωρών που μας περνά μέσα από ορυζώνες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες λαχανικών.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε το Πάρκο Περέιρας, ένα καταφύγιο άγριας ζωής, 75 χιλιόμετρα ανατολικά του Ανταναναρίβο, που ιδρύθηκε από τον Γάλλο εντομολόγο και φυσιοδίφη Αντρέ Περέιρας. Εδώ θα δούμε διάφορα είδη ερπετών και ζώων που συναντάμε μόνο στη Μαδαγασκάρη, όπως χαμαιλέοντες, ιγκουάνα, γκέκο, κροκόδειλους, βατράχια και σπάνια είδη πεταλούδας.

Συνεχίζουμε για το Δάσος βροχής του Περινέ. Η ευρύτερη περιοχή είναι διάσημη διότι φιλοξενεί τους μεγαλύτερους πληθυσμούς λεμούριων, το διάσημο ενδημικό είδος που δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο παρά μόνο στη Μαδαγασκάρη (μικροί πληθυσμοί εντοπίζονται και στον γειτονικό Μαυρίκιο). Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους λεμούριους, ανάμεσά τους και τον διάσημο Ίντρι, τον μεγαλύτερο από τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης. Το περιβάλλον τοπίο είναι επίσης πολύ όμορφο, με πλούσιο, πυκνό δάσος που θα τραβήξει την προσοχή μας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα νυχτερινό περίπατο στο πάρκο, όπου –με λίγη τύχη– θα δούμε όχι μόνο λεμούριους αλλά και πολλούς άλλους «κατοίκους» του Περινέ. Διανυκτέρευση στο Περινέ.

3η ημέρα: ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Νωρίς το πρωί θα περιηγηθούμε στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι: ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ αναπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης. Με λίγη τύχη θα τους συναντήσουμε στο Περινέ, ενώ θυμηθείτε πως το Δάσος Περινέ θεωρείται και εξαιρετικός τόπος για παρατήρηση πουλιών!

Στη συνέχεια αφήνουμε το Περινέ και επιστρέφουμε οδικώς στην Ανταναναρίβο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΛΕΑΡ

Πρωινή πτήση για την πρωτεύουσα του Νότου και της νοτιοδυτικής ακτής, την Τουλεάρ ή Τολιάρα. Ο νότος της Μαδαγασκάρης είναι από μόνος του ένας ξεχωριστός κόσμος. Καθώς οι βροχοπτώσεις εδώ είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης –όταν συμβαίνουν– το τοπίο είναι ξηρό, πολλά ποτάμια έχουν χάσει πια τα νερά τους και οι συνθήκες είναι τέτοιες που πολλοί περπατούν για πολλά χιλιόμετρα με γυμνά πόδια, ενώ και οι κατοικίες τους είναι εξίσου απλές, οι πιο πολλές φτιαγμένες μόνο από λάσπη.

Άφιξη στην Τουλεάρ, με το έντονο αφρικανικό χρώμα, όπου θα κάνουμε μια πρώτη βόλτα γνωριμίας με την πόλη και θα επισκεφτούμε τον δενδρολογικό κήπο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: ΤΟΥΛΕΑΡ – ΡΑΝΟΧΙΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς με προορισμό τη Ρανοχίρα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και τα παράξενα τεράστια δέντρα μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα - τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου.

Άφιξη στη Ρανοχίρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ

Η Ρανοχίρα βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένη ανάμεσα στα Βουνά Ισάλο και το οροπέδιο Χορόμπε. Γι’ αυτό αποτελεί και εξαιρετική βάση για την πρωινή μας εξερεύνηση που επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ισάλο: Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους!

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η μαγευτική αυτή περιοχή θα μας οδηγήσει σε μια εντυπωσιακή φυσική «πισίνα» όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τη γύρω περιοχή η οποία έχει να μας προσφέρει μια υπέροχη θέα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ – ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ

Πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για τη Φιαναραντσόα, το ακαδημαϊκό και πνευματικό κέντρο της Μαδαγασκάρης. Η Φιαναραντσόα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαδαγασκάρης και κέντρο του Καθολικισμού και της εθνοτικής ομάδας Μπετσιλέο. Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στο πάρκο Άντζα για να παρακολουθήσουμε τους λεμούριους με «τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά» στο φυσικό τους περιβάλλον.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Φιαναραντσόα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ – ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ – ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Αντσιράμπε ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Η Αντσιράμπε βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και είναι «στεφανωμένη» με ηφαιστειακούς λόφους, διάσπαρτους από λίμνες κρατήρων. Η Αντσιράμπε είναι δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Η πόλη έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Παντού στον δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Για την ακρίβεια, στην Αντσιράμπε θα βρείτε περίπου 3.000 οδηγούς τρίκυκλων (για να μην μείνετε ποτέ χωρίς μεταφορικό μέσο). Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τους ημιπολύτιμους λίθους της.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στην Αμποσίτρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, παράδοση που διατηρεί η φυλή Ζαφιμανίρι και που έχει μάλιστα ανακηρυχθεί μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρόνος για να κάνουμε τη βόλτα μας στα καταστήματα της πόλης.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Αντσιράμπε όπου θα διανυκτερεύσουμε.

9η ημέρα: ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ – ΜΙΑΝΤΡΙΒΑΖΟ

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε την Αντσιράμπε και κινούμαστε προς τα υψίπεδα της ενδοχώρας, την πρωτεύουσα των μπάομπαμπ. Προορισμός μας είναι το Μιαντριβάζο, πόλη που απλώνεται σε ένα ξηρό τοπίο ανάμεσα σε φυτείες καπνού και τον ποταμό Τσιριμπιχίνα. Θεωρείται το κέντρο παραγωγής καφέ ολόκληρου του νησιού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάσεις σε χωριά της περιοχής ώστε να γνωρίσουμε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων και θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΙΑΝΤΡΙΒΑΖΟ – ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε πίσω το Μιαντριβάζο και κατευθυνόμαστε προς τη Μοροντάβα, στη δυτική πλευρά του νησιού. Η δυτική Μαδαγασκάρη είναι φυσικά γνωστή για την διάσημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ της Μοροντάβα και το Τσίνγκι, ένα θαύμα της φύσης, με οδοντωτές ασβεστολιθικές κορυφές που συνδέονται με γέφυρες από σχοινιά και μονοπάτια, μνημείο της UNESCO. Σε αυτή τη πλευρά της χώρας το κλίμα είναι ιδιαίτερα ζεστό και ξηρό.

Άφιξη και εγκατάσταση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ – Διαδρομή με 4x4 – Δάσος Κιρίντι – Λεωφόρος των Μπαομπάμπ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μια βόλτα με 4x4, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας, και θα κατευθυνθούμε οδικώς προς το Κιρίντι, έναν μοναδικό βιότοπο με πλούσια ενδημική άγρια ζωή όπου οι ερευνητές ανακαλύπτουν διαρκώς νέα είδη φυτών και ζώων. Αν είμαστε τυχεροί θα γνωρίσουμε και τους σαρκοφάγους φόσους που μοιάζουν με γάτες και ζουν στην περιοχή!

Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Μοροντάβα για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στην περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ, ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη της Μαδαγασκάρης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας τη Μοροντάβα και κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής προς την πρωτεύουσα Ανταναναρίβο.

Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΙ ΜΠΕ

Πόσες όψεις μπορεί να έχει ο παράδεισος; Πολλές, κατά πως φαίνεται, και θα το ανακαλύψουμε σήμερα: Φεύγουμε λοιπόν από την Ανταναναρίβο για να πετάξουμε για το νησί Νόσι Μπε (Nosy Be), ένα μεγάλο νησί στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Μαδαγασκάρης. Το όνομά του σημαίνει ακριβώς αυτό: «Μεγάλο Νησί», ένα κομμάτι αυθεντικού παραδείσου με ηφαιστειακές λίμνες, νυσταλέους λεμούριους, αποστακτήρια ρούμι και πολλές, μα πολλές μαγικές παραλίες με διάφανα τιρκουάζ νερά!

Πετάμε λοιπόν για το Νόσι Μπε, και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας έχουμε χρόνο για μια πρώτη χαλαρή γνωριμία με το νησί. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ – ΝΟΣΙ ΚΟΜΠΑ – ΝΟΣΙ ΤΑΝΙΚΕΛΙ

Ξεκινάμε σήμερα για μια κρουαζιέρα που θα μας φέρει σε δύο άλλα κοντινά νησάκια. Φτάνουμε στο Νόσι Κόμπα, ανάμεσα στο Νόσι Μπε και την ηπειρωτική Μαδαγασκάρη, ένα τεράστιο βουνό στην πραγματικότητα, καλυμμένο με πυκνή τροπική βλάστηση, που μοιάζει μάλιστα με… κέλυφος χελώνας. Μικρές αμμουδιές που χαϊδεύονται από σμαραγδένια νερά, και πλούσια χλωρίδα και πανίδα έχουν κάνει το Νόσι Κόμπα ένα όλο και πιο περιζήτητο κόσμημα της μαλαγασικής φύσης. Οι λεμούριοι  είναι αρκετά συνηθισμένοι και εδώ, και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε αρκετούς! Το νησί αποτελείται από πολυάριθμούς σχιστολιθικούς (και γρανιτένιους) βράχους, που έδωσαν μάλιστα και το αρχικό του όνομα στο νησί: λεγόταν Νόσι Αμπαριοβάτο, που θα πει «το νησί που περιβάλλεται από βράχους», η ανάμνηση ενός ηφαιστειακού παρελθόντος…

Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι το νησάκι Νόσι Τανικέλι, μικροσκοπικό αλλά με τεράστια βιοποικιλότητα, γι’ αυτό και ολόκληρο έχει ανακηρυχθεί Θαλάσσια και Παράκτια Προστατευόμενη Περιοχή. Θα χαρούμε ηλιοθεραπεία, κολύμπι ή και καταδύσεις, αν το λέει η καρδιά σας! Επιστροφή στο Νόσι Μπε και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΓΙΟΤ

Κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για το νησί Πετίτ Τερ (=Μικρή Γη) το οποίο ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μαγιότ, και πιο συγκεκριμένα την πρώην πρωτεύουσα τους συμπλέγματος, Ντζαουντζί.

Εδώ έχουμε άλλον έναν εξαιρετικά σπάνιο προορισμό λόγω της δύσκολης και περίπλοκης μεταφοράς αλλά και της ελλιπούς τουριστικής υποδομής. Ελάχιστα πρακτορεία παγκοσμίως πραγματοποιούν αυτό το ταξίδι, οπότε εμείς είμαστε από τους πολύ λίγους που έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε αυτούς τους άγνωστους και απάτητους τόπους. Το Μαγιότ αποτελείται από δύο νησιά (Γκραν Τερ και Πετίτ Τερ) και πολλές νησίδες γύρω από αυτά.

Γεωγραφικά υπάγεται στις Κομόρες και μαζί με τις Κομόρες και τη Μαδαγασκάρη υπήρξε γαλλικό προτεκτοράτο από το 1927 έως το 1961. Το 1974 όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Κομόρες και η Μαδαγασκάρη η Γαλλία καταδίκασε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ υπέρ της κομοριανής κυριαρχίας στα νησιά Μαγιότ και έτσι μέχρι σήμερα αυτά αποτελούν υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας.
Πρωτεύουσα της Υπερπόντιας Περιοχής του Μαγιότ από το 1977 είναι η Μαμουτζού στην Γκραν Τερ (Μεγάλη Γη). Έως τότε ήταν η Ντζαουντζί  στην Πετίτ Τερ. Θα κάνουμε περιήγηση στην πόλη όπου θα δούμε τα σημαντικότερα σημεία της, ενώ θα επισκεφτούμε και τον κόλπο με τα μαγκρόβια δέντρα.

Έπειτα, με φεριμπότ θα πλεύσουμε απέναντι, στη Μαμουτζού (Γκραν Τερ). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Μαμουτζού.

16η ημέρα: ΜΑΓΙΟΤ

Πάμε σήμερα να ανακαλύψουμε τη μαγευτική λιμνοθάλασσα του Μαγιότ, μέσα από μια αξέχαστη κρουαζιέρα! Αφού φτάσουμε στην προβλήτα, θα επιβιβαστούμε σε σκάφος με το οποίο θα πλεύσουμε για περίπου 30 λεπτά στο περίφημο πέρασμα S του Μαγιότ. Πρόκειται για ένα πέρασμα υφάλου σε σχήμα υδάτινου φιδιού, μήκους 4 χιλιομέτρων που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Εδώ η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 26 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ο βυθός είναι από τους πιο πλούσιους σε ολόκληρο το Μαγιότ, γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία καταδύσεων.  Φτάνοντας στη λιμνοθάλασσα, μία από τις μεγαλύτερες λιμνοθάλασσες στον κόσμο, θα θαυμάσουμε τα πανέμορφα χρώματα του νερού σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Θα δούμε το κατάλευκο «νησί της λευκής άμμου» και θα απολαύσουμε από κοντά τα εξωτικά ψάρια και τα δελφίνια του θαλάσσιου πάρκου του Μαγιότ.

Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο νησάκι Bandrélé, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κολύμπι με αναπνευστήρα (προαιρετικά), αλλά και γεύμα σε μία απομονωμένη παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΜΑΓΙΟΤ – ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΟΡΑ (ΝΗΣΙΑ ΚΟΜΟΡΕΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και φεύγουμε για το αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει στα εξωτικά Νησιά Κομόρες, και πιο συγκεκριμένα στη Μεγάλη Κομόρα.

Βρισκόμαστε σε έναν πάρα πολύ σπάνιο τουριστικό προορισμό. Μιλάμε για έναν παράδεισο, ωστόσο επειδή οι μεταφορές είναι δύσκολες και περίπλοκες στα Νησιά Κομόρες, ελάχιστοι τουρίστες φτάνουν ως εδώ. Ξεχάστε τον μαζικό τουρισμό. Σε αυτό το ταξίδι είμαστε εξερευνητές σε μία σπάνια αποστολή στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχίζουμε λοιπόν… Οι Κομόρες, επισήμως Ένωση των Κομορών είναι ένα ηφαιστειογενές σύμπλεγμα τριών νησιών που αποτελούν το ομώνυμο αρχιπέλαγος και σήμερα ανεξάρτητη χώρα. Τα Νησιά Κομόρες είναι η Ντζαζίτζα, που από τους ναυτικούς λέγεται και Μεγάλη Κομόρα, η Μοελί και η Ανζουάνη. Βρίσκονται στον Δυτικό Ινδικό Ωκεανό, μεταξύ της Μαδαγασκάρης και των ανατολικών ακτών της Αφρικής.

Άφιξη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μορονί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χωρίς να χάνουμε χρόνο, πάμε να εξερευνήσουμε αυτό τον επίγειο παράδεισο. Πρώτος σταθμός μας είναι η Ιτσάντρα, μία πανέμορφη πόλη χτισμένη πάνω στον ωκεανό η οποία είναι και η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. Εκεί θα δούμε μεταξύ άλλων το μεσαιωνικό φρούριο Gereza του 18ου αιώνα, πριν περάσουμε στην πόλη Ικονί, ένα από τα παλαιότερα σημεία του νησιού γεμάτο αξιοθέατα, όπως η Φορταλέζα, ένα παλιό λιμάνι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Πορτογάλοι για να μεταφέρουν μπαχαρικά. Θα επισκεφτούμε επίσης ένα σημείο με απότομα βράχια, με σημαντική ιστορία, καθώς κατά την περίοδο της σκλαβιάς από το συγκεκριμένο σημείο πηδούσαν οι γυναίκες της περιοχής προτιμώντας τον θάνατο από το να πωληθούν ως σκλάβες στα σκλαβοπάζαρα της Δύσης. Τέλος θα επισκεφτούμε τα ερείπια από το παλάτι του σουλτάνου, το οποίο χτίστηκε κατά τον 18ο αιώνα, πριν περάσουμε στην εκπληκτική λίμνη Μαραμπού, η οποία αποτελεί καταφύγιο για τα πουλιά της περιοχής.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΟΡΑ – ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, την παλιά αγορά και την Παλαιά Πόλη της Μορονί, δηλαδή τη μεσαιωνική Μεντίνα (=Πόλη) με τα στενά δρομάκια και τα γραφικά μαγαζιά με τα πολύχρωμα εμπορεύματα. Έπειτα θα δούμε το παλαιότερο Τέμενος της Παρασκευής στο νησί, το οποίο είναι κατασκευασμένο το 1427 και θα έχουμε την ευκαιρία να τραβήξουμε εκπληκτικές φωτογραφίες στο παλιό τέμενος Mouigni Mku. Τέλος θα περάσουμε από τη κεντρική πλατεία Badjanani, όπου λαμβάνουν χώρα όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού, αλλά και την αγορά με τις χειροτεχνίες.

Πριν κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο, θα απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα με θαλασσινά σε τοπικό εστιατόριο, και έτσι γεμάτοι με εμπειρίες θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

19η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά από 18 ημέρες πλούσιες σε εικόνες και συναισθήματα που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή, επιστρέφουμε σπίτι μας και κάνουμε ήδη σχέδια για το επόμενο ταξίδι μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5599 € 990 €
Twin Room 5599 € 990 €
Triple Room 5599 € 990 €
Single Room 6689 € 990 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5819 € 990 €
Twin Room 5819 € 990 €
Triple Room 5819 € 990 €
Single Room 6909 € 990 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6839 € 0 €
Twin Room 6839 € 0 €
Triple Room 6839 € 0 €
Single Room 7929 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ET 765

20/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:40

06:55

ET 853

20/12/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

08:50

13:40

ET 824

06/01/2025

ΜΟΡΟΝΙ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

16:30

20:10

ET 764

06/01/2025

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:35

05:05 (+1)

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή. Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης, και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες. Επίσης μην ξεχνάτε πως ειδικά στα νησιά Μαγιότ και Κομόρες ο τουρισμός δεν είναι ακόμα ανεπτυγμένος.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, κρουαζιέρες όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€.
  • Φόρος πληρωτέος περίπου 12 κατά την άφιξη στη Μαδαγασκάρη.

 

ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης, και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες. Επίσης, οι δρόμοι ναι μεν είναι ασφαλτοστρωμένοι, αλλά με μεγάλες λακκούβες λόγω κακής συντήρησης και έτσι διαδρομές μικρών αποστάσεων απαιτούν πολύ χρόνο, γεγονός για το οποίο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. 

ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ VERSUS TRAVEL ΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Μέχρι και 16 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν, από 17 έως 21 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν και 1 μίνι βαν, από 22 άτομα και άνω: μεταφορά με 2 πούλμαν.

Παρόλο που οι υποδομές της χώρας είναι πολύ χαμηλές, διαθέτουμε πολύ καλά και δοκιμασμένα οχήματα για το επίπεδο της χώρας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Το πρόγραμμα του Versus Travel είναι βασισμένο στις πληροφορίες των εσωτερικών πτήσεων που διατίθενται από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να υπάρχουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμά μας, σε περίπτωση που οι αεροπορικές εταιρείες της Μαδαγασκάρης προβούν σε αλλαγές/ακυρώσεις των πτήσεών τους, τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρά μόνο λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αυτό το ταξίδι του Versus Travel στη Μαδαγασκάρη και τα νησιά Μαγιότ και Κομόρες απευθύνεται σε πολύ απαιτητικούς και συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, οι οποίοι αναζητούν τον αληθινό εξωτισμό της εποχής των πρώτων εξερευνητών, μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό που δεν θα βρείτε σε άλλο ελληνικό πρόγραμμα.

Αναζητούμε τελείως ανεξερεύνητες πλευρές της Μαδαγασκάρης, από τη πρωτεύουσα Ανταναναρίβο και την Τουλεάρ, κατευθυνόμαστε μέσα από τον «Δρόμο με τις φυλές», όπως λέγεται η νότια διαδρομή προς τη Ροναχίρα και την εντυπωσιακή Φιαναραντσόα. Αυτή είναι η πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και αλλόκοτων βραχοσχηματισμών, που αν συνυπολογίσουμε το ιδιαίτερο Δάσος βροχής Περινέ και το αρχιπέλαγος Νόσι Μπε, το ταξίδι θα μπορούσε να είναι τέλειο και μέχρι εδώ.

Όμως για εμάς αυτό δεν είναι αρκετό... πετάμε για τον Ινδικό Ωκεανό, όπου θα συναντήσουμε τα νησιά Μαγιότ και Κομόρες. Εδώ ξεχνάμε τον μαζικό τουρισμό και αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στον παράδεισο που μόνο εμείς έχουμε ανακαλύψει. Ελάχιστα πρακτορεία παγκοσμίως πραγματοποιούν ταξίδι σε αυτή τη γειτονιά του κόσμου, κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε πρώτοι απ’ όλους τόπους μοναδικούς και απάτητους.

Για ακόμα μια φορά το Versus σχεδίασε και πραγματοποιεί ένα ταξίδι μαγικό, σε ονειρικούς προορισμούς που έχει να προσφέρει στον κάθε ταξιδιώτη εικόνες και εμπειρίες που δύσκολα θα φύγουν από τη μνήμη και τη καρδιά του. 

Ειδικότερα:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο, για να την εξερευνήσουμε σε βάθος.
  • Διαμονή στο Δάσος βροχής Περινέ, για να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.
  • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
  • Το Πάρκο Άντζα με τους λεγόμενους «λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά».
  • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
  • Την κωμόπολη Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
  • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Περέιρας, για να δούμε χαμαιλέοντες, ιγκουάνα, γκέκο, κροκόδειλους και σπάνια είδη πεταλούδας.
  • Δυο (2) διανυκτερεύσεις στο νησί Νόσι Μπε, σε ένα παραδεισένιο σκηνικό.
  • Εξορμήσεις στα νησιά Νόσι Κομπά και Νόσι Τανικέλι για να απολαύσουμε από κοντά τις εξωτικές παραλίες τους και τον μοναδικό θαλάσσιο πλούτο.
  • Πηγαίνουμε στα άγνωστα νησιά Μαγιότ και μελετάμε την παράξενη φύση και τον κρεολικό πολιτισμό τους.
  • Εξερευνούμε τις άγνωστες Κομόρες με τις απέραντες φυτείες και τα ενεργά ηφαίστεια.
  • Η παλιά πόλη της Μορονί με τα στενά δρομάκια και τα γραφικά μαγαζιά
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

Highlights

  • Εξερευνήστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο.
  • Κάντε βόλτες με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα στην αποικιακή πόλη Αντσιράμπε.
  • Δείτε από κοντά χαμαιλέοντες, ιγκουάνα, γκέκο, κροκόδειλους και σπάνια είδη πεταλούδας στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Περέιρας.
  • Διατρέξτε τον «δρόμο με τις φυλές», την πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και παράξενων τοπίων.
  • Περπατήστε στο Πάρκο Ίσαλο με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και κολυμπήστε στη φυσική «πισίνα» του.
  • Διασχίστε την εντυπωσιακή Λεωφόρο των Μπαομπάμπ στη Μοροντάβα.
  • Αναζητήστε τους διαφόρων ειδών λεμούριους στα πάρκα Άντζα και Περινέ.
  • Απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά στα νησιά Νόσι Μπε, Νόσι Κομπά και Νόσι Τανικέλι.
  • Χαλαρώστε με κρουαζιέρα στη θάλασσα του Μαγιότ.
  • Θαυμάστε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα των Κομορών και γνωρίστε την ιστορία τους.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς
  • Ένας εκπληκτικός συνδυασμός εξωτικών προορισμών που το Versus σας προσφέρει για πρώτη φορά!
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο
  • Εξερευνούμε τις άγνωστες Κομόρες και πηγαίνουμε στα άγνωστα νησιά Μαγιότ.

Περίοδοι

  • Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Αναχωρήσεις

20/12



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info