fb

Χριστούγεννα στην Παταγονία, γη του πυρός | Χριστούγεννα 2024 & Πρωτοχρονιά 2025

Διάρκεια: 12, 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4799€

Ταυτότητα ταξιδιού

Στην Παταγονία συνειδητοποιείς ότι τα ταξιδιωτικά σου βήματα έχουν τελειώσει - έχεις φτάσει πια στην άκρη της Γης.

Ο Νότιος Πόλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ το σκληρό τοπίο και η βασανιστική μοναξιά της παταγονικής γης ενισχύουν κατακόρυφα την αίσθηση του οριακού προορισμού.

Απεραντοσύνη: Η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψεις το μεγάλο κενό του χάρτη - πρόκειται για μια κατά το πλείστον επίπεδη περιοχή 1.000.000 τετρ. χλμ. στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της αμερικανικής ηπείρου.

Μοναδικότητα: Η λέξη-κλειδί για ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη, με πανέμορφα αυθεντικά τοπία που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

Ειδυλλιακές λίμνες, παγετώνες, στέπες, ορμητικά ποτάμια, νησιά και δαντελωτές ακτογραμμές αποτελούν τον φυσικό διάκοσμο της Παταγονίας, που μοιάζει με μια λεπτή φλούδα γης η οποία τελειώνει στο γεωγραφικό σημείο όπου συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό.

Παγόβουνα, πιγκουίνοι, φώκιες και συμπαρομαρτούντα. Γη του Πυρός. Παταγονία. Ένας θρύλος, ένας πόθος και η αίσθηση του ταξιδεύειν. Η αίσθηση της ασυνέχειας της μιας στιγμής σε σχέση με την προηγούμενη και την επόμενή της. Μετέωροι ανάμεσα στο λίγο πριν και στο αμέσως μετά. Η ρήξη με την ψυχοφθόρα αθηναϊκή καθημερινότητα. Αξίζει!!

Είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε βρίσκεσαι σε νησί, πότε σε κανάλι, πότε σε λίμνη και πότε σε ηπειρωτικό έδαφος. 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Παταγονία είναι μία αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, επιβλητικά βουνά, δάση, λίμνες, παγετώνες, κανάλια και φιόρδ, που καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου έως τη Γη του Πυρός. Σε αυτό το ταξίδι καλύπτουμε το νότιο τμήμα της Παταγονίας, επισκεπτόμενοι και ένα σημαντικό τμήμα της Χιλιανής Παταγονίας, στο Εθνικό Πάρκο Τόρρες ντελ Πάινε. Από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, την οποία μένουμε τρία βράδια για να ξεναγηθούμε και να την γνωρίσουμε καλύτερα, κάνουμε εξόρμηση στο Δέλτα του Τίγκρε, το αγαπημένο θέρετρο των πορτένιος. Έπειτα, μία πτήση θα μας φέρει στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το λεγόμενο και «τέλος του κόσμου» όπου θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle.  Και από εκεί στο πανέμορφο Καλαφάτε. Παρατηρούμε παγετώνες και λιμνοθάλασσες, και μένουμε έκθαμβοι στην απίστευτη ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Τόρρες ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο της Νότιας Αμερικής. Θα προσεγγίσουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, που θεωρείται «το 8ο θαύμα του κόσμου». Επιστρέφοντας στο Μπουένος Άιρες νιώθουμε γεμάτοι από μια περιπέτεια πλήρη σε εμπειρίες, συναισθήματα και εικόνες!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πώς βλέπουμε το ταξίδι στην Παταγονία

Αυτό το ταξίδι είναι μια εμπειρία ζωής. Είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ταξιδιώτες αναζητούν δυνατές συγκινήσεις, επιθυμούν να εξερευνήσουν απάτητα μέχρι στιγμής μέρη της Γης, κυνηγούν το μοναδικό και δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο.

Σε αυτό το ταξίδι ακολουθούμε τα βήματα του πορτογάλου εξερευνητή Φερδινάνδου Μαγγελάνου, του βρετανού αριστοκράτη και πρώτου μετεωρολόγου  Ρόμπερτ Φιτζρόι και… ναι, του Καρόλου Δαρβίνου, στα νεανικά του χρόνια. Φτάνουμε μέχρι το νοτιότερο άκρο του κόσμου πριν την Ανταρκτική, εκεί όπου κείται το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου! Αυτό το ταξίδι είναι ένα εκπληκτικό πανόραμα των θαυμάτων της φύσης και των ανακαλύψεων του ανθρώπου. Η φύση βάζει τα τοπία – τις τιρκουάζ λιμνοθάλασσες με τους εκθαμβωτικούς παγετώνες, τα μαγγελανικά δάση με την ανεπανάληπτη χλωρίδα και πανίδα, τους ηφαιστειακούς καταρράκτες, τα ξυραφωτά βράχια που σχηματίζουν πύργους…

Και ο άνθρωπος βάζει την επιστήμη, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, την πρόοδο. Ο Μαγγελάνος ανακάλυψε τη Χιλή, την Παταγονία, τη Γη του Πυρός, πέρασε από τα νερά της Ανταρκτικής, αυτός έκανε την αρχή. Πάνω στις δικές του ανακαλύψεις δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος πολιτισμός και μια καινούργια Γη. Ο Φιτζρόι, εξερευνώντας το παγωμένο κλίμα της Παταγονίας με τις εντυπωσιακές εναλλαγές όρισε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα ως «ημερήσια πρόβλεψη καιρού».

Ο Δαρβίνος, παρακολουθώντας τα ενδημικά είδη μέσα στα δάση της Παταγονίας και της Γης του Πυρός άρχισε να συλλαμβάνει την περίφημη θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών… Εμείς λοιπόν σε αυτό το ταξίδι ακολουθούμε τα βήματα αυτών των πρωτοπόρων. Για να οδηγηθούμε στις δικές μας προσωπικές ανακαλύψεις.

 

Γιατί Παταγονία με το Versus Travel

 

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το ταξίδι είναι ιδιαίτερο και απαιτητικό, προϋποθέτει άρτια οργάνωση, βαθιά γνώση και μεγάλη εμπειρία. Είναι ένα ταξίδι που το κάνεις μία φορά στη ζωή σου και θέλεις να απολαύσεις την κάθε στιγμή του χωρίς περιττές διαδρομές και άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Όλα αυτά λοιπόν μόνο το Versus Travel μπορεί να τα εγγυηθεί, χάρη στην πολύχρονη εμπειρία και τη σε βάθος γνώση της Λατινικής Αμερικής, της Παταγονίας και της Γης του Πυρός.

Εδώ όμως το Versus Travel αποφασίζει να ανεβάσει τον πήχη πολύ παραπάνω... Οργανώνει μία μοναδική και πολύ πρωτοποριακή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα εξερεύνηση στα πραγματικά απάτητα μονοπάτια της Παταγονίας. Δηλαδή δεν διασχίζουμε απλώς την Παταγονία για να δούμε βιαστικά τους παγετώνες μέχρι να φτάσουμε στη Γη του Πυρός. Αντίθετα, διανυκτερεύουμε σε πόλεις-σταθμούς όπως στο Καλαφάτε για να μαγευτούμε από τον παγετώνα Περίτο Μορένο και για να ζήσουμε την εμπειρία του Εθνικού Πάρκου Τόρρες ντελ Πάινε, το ωραιότερο της Νότιας Αμερικής.

Όταν λέμε λοιπόν ότι ακολουθούμε τα βήματα των πρωτοπόρων εξερευνητών, όπως ο Μαγγελάνος, ο Φιτζρόι και ο Δαρβίνος το εννοούμε! Αυτό είναι ένα ταξίδι αληθινής και ενδελεχούς εξερεύνησης σε γνωστές και άγνωστες περιοχές της εσχατιάς του πλανήτη. Επιπλέον, θα ζήσουμε για αρχή και φινάλε, και το μεγαλείο μιας από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, του Μπουένος Άιρες.

Ο διαφορετικός κόσμος του Versus

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 12 και 13 ημερών στην εξωπραγματική Παταγονία, τόσο έξυπνα σχεδιασμένο και συμπυκνωμένο που δεν του λείπει τίποτα! Επισκεπτόμαστε και την πλευρά της Αργεντινής αλλά και της Χιλής. Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην «ακριβή» Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους. Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

  • 2 διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Καλαφάτε
  • Στο Μπουένος Άιρες αφιερώνουμε 4 διανυκτερεύσεις με ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε την πόλη.

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και θα είναι στην Παταγονία!

10+1 δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus Travel
και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

  1. Μόνο στο Versus Travel έξυπνες πτήσεις από το Μπουένος Άιρες στην Ουσουάια, από την Ουσουάια στο Καλαφάτε και από το Καλαφάτε στο Μπουένος Άιρες για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές.
  2. Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.
  3. Ημιδιατροφή καθημερινά. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής απολαμβάνουμε γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου.
  4. Ξενοδοχεία 4* sup & 5*.
  5. Αφιερώνουμε δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου.
  6. Πλέουμε στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, επισκεπτόμαστε τα νησιά της, παρακολουθούμε τους θαλάσσιους λέοντες και τους κορμοράνους και προσεγγίζουμε την περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού του Νότου που συνέβη το 1930.
  7. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Ζούμε τη Γη του Πυρός σε όλο το μεγαλείο της, και ανακαλύπτουμε τα ευρήματα των προϊστορικών κατοίκων της και τα αγροτόσπιτα των πρώτων αποίκων.
  8. Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.
  9. Εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής, ακολουθώντας τα βήματα του Μαγγελάνου. Επισκεπτόμαστε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου.
  10. Επίσκεψη της Αργεντίνικης Παταγονίας χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Καλαφάτε, με 3 διανυκτερεύσεις.
  11. Επισκεπτόμαστε τον παγετώνα Περίτο Μορένο (Perito Moreno Tour), μια σπάνια επίσκεψη που μένει αξέχαστη!

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Με επίσκεψη στους καταρράκτες Ιγκουaσού και στην αργεντίνικη και στην βραζιλιάνικη πλευρά.

(αναχώρηση 24.12)

Επέκταση του ταξιδιού (αναχώρηση 24.12) για να γνωρίσουμε τους καταρράκτες Ιγκουασού, ένα θαύμα της φύσης. Αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις στο καλύτερο ξενοδοχείο 5* της περιοχής για να απολαύσουμε το υγρό υπερθέαμα τόσο από τη βραζιλιάνικη όχθη όσο και από την αργεντίνικη.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επιπλέον:

  • Μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες και περιπατητική ξενάγηση.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στους Καταρράκτες Ιγκουασού.
  • Ξενάγηση στους Καταρράκτες Ιγκουασού από τις δύο πλευρές - και από τη βραζιλιάνικη και από την αργεντίνικη (το κόστος των εισόδων και για τις δύο πλευρές, που περιλαμβάνεται στην τιμή, είναι περίπου 100 $).
  • Πτήση προς Σάο Πάολο.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: Άφιξη στο ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Άφιξη στην αργεντίνικη μεγαλούπολη, χτισμένη στις όχθες του μεγάλου ποταμόκολπου Ρίο ντε λα Πλάτα. Το Μπουένος Άιρες είναι η έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μία από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος («λιμανίσιοι»), είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αι. ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το τάνγκο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη ώστε να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι για τη συναρπαστική συνέχεια. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ: ξενάγηση – γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου - εκδρομή στο δέλτα του Τίγκρε

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ξεκινάμε ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon.

Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα. Θα απολαύσουμε λουκούλλειο γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία κοντινή στο Μπουένος Άιρες περιοχή, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους "πορτένιος", όπως είναι γνωστοί οι κάτοικοι της πόλης. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Δέλτα του Τίγκρε θα σας μαγέψει με το καταπράσινο τοπίο της και την ατμόσφαιρα της χαλάρωσης. Εκεί οι κάτοικοι μετακινούνται με πλωτά μέσα, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στο ειδυλλιακό περιβάλλον και ζώντας σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Αφού απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας θα επιστρέψουμε στο Μπουένος Άιρες. Διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (ελεύθερη ημέρα - δείπνο με παράσταση tango)

Ημέρα ελεύθερη για να περπατήσουμε στο Μπουένος Άιρες και να γνωρίσουμε τις όμορφες γωνιές του. Η πρωτεύουσα της Αργεντινής προσφέρεται για να την εξερευνήσει κανείς περπατώντας στις μεγάλες λεωφόρους αλλά και στα γραφικά στενάκια που συχνά οδηγούν σε μικρές, γραφικές πλατείες ή πολύχρωμες συνοικίες. Η ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα είναι διάχυτη στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, και οι αφορμές για να περάσουν οι ώρες δίχως να το πάρουμε είδηση είναι ανεξάντλητες. Το απόγευμα θα δειπνήσουμε παρακολουθώντας το περίφημο Tango Show, όπου βιρτουόζοι του είδους θα μας μυήσουν στα μυστικά του πιο ερωτικού χορού. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πτήση για ΟΥΣΟΥΑΪΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το «τέλος του κόσμου» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται. Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και ευκαιρία για γνωριμία με την τόσο ιδιαίτερη αυτή πόλη. Διανυκτέρευση στην Ουσουάια.

 

6η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ: εκδρομή στη ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ – κρουαζιέρα στη ΔΙΩΡΥΓΑ BEAGLE

Σήμερα ξεκινάμε για μία εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός (Tierra del Fuego), που θεμελιώθηκε το 1960 και έχει έκταση 63.000 εκτάρια. Είναι μια περιοχή με ποτάμια και δάση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Θα δούμε τα νησιά Ρεντόντα και Εστόρμπο, τη λίμνη Ρόκα, και θα φτάσουμε μέχρι τον κόλπο Λαπατάια, περνώντας από τα Νησιά των Κορμοράνων.

Στην ίδια τη Λαπατάια θα βρούμε ίχνη των αρχαίων ιθαγενών εποίκων που ζούσαν στην περιοχή, θα περπατήσουμε στην πεζογέφυρα και θα έχουμε χρόνο να τραβήξουμε φωτογραφίες εδώ στο λεγόμενο «τέλος του κόσμου». Συνεχίζουμε με ακόμα μία μοναδική εμπειρία, με βαρκάδα στη Διώρυγα Beagle και τα νησάκια της, όπου αν είμαστε τυχεροί θα μπορέσουμε να δούμε και θαλάσσιους ελέφαντες!

Επιστροφή στην Ουσουάια, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ – πτήση για ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ελ Καλαφάτε, σημαντικό τουριστικό προορισμό και αφετηρία για εξερεύνηση της συγκλονιστικής ευρύτερης περιοχής. Το όνομα της πόλης προέρχεται από έναν μικρό θάμνο με κίτρινα άνθη και σκούρα μπλε μούρα που είναι πολύ διαδεδομένος στην Παταγονία. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΠΕΡΙΤΟ ΜΟΡΕΝΟ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Ταξιδεύοντας στις νότιες ακτές της Λίμνης Argentino προσεγγίζουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, «το 8ο θαύμα του κόσμου». Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο De los Glaciares, που έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των Άνδεων. Έχει μήκος 35 χλμ., πλάτος 4,5 χλμ. και υψώνεται περί τα 60 μ. από την επιφάνεια του νερού. Μια τεράστια μάζα πάγου, με διάφορες αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου.

Το σίγουρο είναι ότι θα μείνουμε άναυδοι από τη φυσική ομορφιά του παγετώνα, που θα τον θαυμάσουμε από διάφορα παρατηρητήρια. Ό,τι κι αν έχει ακούσει κανείς για τον Περίτο Μορένο, δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να συγκριθεί με αυτό που αντικρίζουν τα μάτια του. Αφουγκραζόμαστε τους τριγμούς του καθώς αργοκινείται. Μεγάλα κομμάτια του σπάνε και κατρακυλούν στη λίμνη, προξενώντας μεγάλα κύματα. Η φύση στην πιο θορυβώδη της μορφή! Μοιάζει σαν ένας ζωντανός οργανισμός και όχι ένα ποτάμι από νεκρό πάγο. Η θέα του μας κάνει να νιώθουμε τα φτερουγίσματα ενός αρχάριου ταξιδιώτη μπροστά σε νέες εμπειρίες. Θα κάνουμε βαρκάδα για να δούμε από πολύ κοντά τον Περίτο Μορένο και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Καλαφάτε. Διανυκτέρευση.

 

 

9η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ (ΧΙΛΗ) – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Χιλή, όπου θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου. Η έκτασή του είναι 160.000 εκτάρια και από το 1978 βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, παγετώνες, καταρράκτες και μια πλούσια πανίδα και χλωρίδα συνθέτουν το εκπληκτικό αυτό τοπίο. Εξερεύνηση του δρυμού, περίπατος γύρω από τη λίμνη και τον παγετώνα Grey, ανάμεσα σε τοπία απρόσμενης φυσικής ομορφιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Καλαφάτε. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Αναχωρούμε από το Καλαφάτε και πετάμε για το Μπουένος Άιρες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες.

 

 

 

 

11η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας βόλτες και αγορές στο Μπουένος Άιρες και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Με καταρράκτες Ιγκουάσου (αναχώρηση 24.12)

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ
Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παραπάνω.

2η ημέρα: Άφιξη στο ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – Ξενάγηση
Άφιξη στην αργεντίνικη μεγαλούπολη, χτισμένη στις όχθες του μεγάλου ποταμόκολπου Ρίο ντε λα Πλάτα. Το Μπουένος Άιρες είναι η έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μία από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος («λιμανίσιοι»), είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Κάνουμε ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα. 

3η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πτήση για ΟΥΣΟΥΑΪΑ
Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παραπάνω.

4η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ: εκδρομή στη ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ – κρουαζιέρα στη ΔΙΩΡΥΓΑ BEAGLE
Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παραπάνω.

5η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ  – πτήση για ΚΑΛΑΦΑΤΕ
Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παραπάνω.

6η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΠΕΡΙΤΟ ΜΟΡΕΝΟ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ
Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παραπάνω.

7η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ (ΧΙΛΗ) – ΚΑΛΑΦΑΤΕ
Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παραπάνω.

8η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ
Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παραπάνω.

9η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – Περιπατητική ξενάγηση
Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο Μπουένος Άιρες το οποίο θα γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από μια περιπατητική ξενάγηση. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ  (πτήση, ξενάγηση στους καταρράκτες από την πλευρά της Αργεντινής)
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ιγκουασού, που βρίσκεται στα σύνορα Βραζιλίας-Αργεντινής-Παραγουάης. Από όλα τα φυσικά θαύματα της Νότιας Αμερικής, οι γιγαντιαίοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Εδώ η φύση κάνει επίδειξη του μεγαλείου και της δύναμής της. Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος από τα αμέτρητα ουράνια τόξα, τα γαλάζια σύννεφα και τα χιλιάδες παιχνιδίσματα που κάνει το νερό καθώς πέφτει μπροστά στα έκθαμβα μάτια του! Το παραδεισένιο περιβάλλον, που το διασχίζουν ορμητικά νερά, πυκνές ζούγκλες, άγρια ζώα, πουλιά με πολύχρωμα φτερά, αποτελεί πρόκληση για ατελείωτες φωτογραφικές λήψεις. Αφιερώνουμε δύο ημέρες για να επισκεφθούμε τους μοναδικούς αυτούς καταρράκτες του Ιγκουασού. Όταν δει κανείς τους χείμαρρους να βροντούν απ΄ όλες τις πλευρές, όταν ατενίσει αυτή την αδάμαστη ομορφιά, δεν μπορεί να μην τον συναρπάσει το θέαμα της παρουσίας της φύσης σ΄ όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Το πρόγραμμα του Versus Travel περιλαμβάνει ξενάγηση και από τις δύο πλευρές των καταρρακτών, δηλαδή και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας. Σήμερα θα περιηγηθούμε στους καταρράκτες από την πλευρά της Αργεντινής.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ (Ξενάγηση στην πλευρά της Βραζιλίας) 
Αμέτρητοι καταρράκτες σχηματίζονται σε ένα επιβλητικό τοπίο. Ο ποταμός Ιγκουασού, το "μεγάλο νερό" των ιθαγενών, ρίχνει τα νερά του με ορμή και εμείς δεν χορταίνουμε να θαυμάζουμε το μεγαλοπρεπές θέαμα. Περπατάμε σε γέφυρες πάνω από τα ορμητικά νερά, ακολουθούμε μονοπάτια μέσα στην πυκνή βλάστηση, συναντάμε πρωτόγνωρα ζώα, χάνουμε τον αριθμό στο μέτρημα των καταρρακτών, μαγευόμαστε με την ιστορία του "λαρυγγιού του διαβόλου" και της Ναϊπού. Το μεγαλείο της φύσης μάς αφήνει χωρίς λόγια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΣΟΥ – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ – Πτήση Επιστροφής
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σάο Πάολο. Πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

13η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4799 € 1150 €
Twin Room 4799 € 1150 €
Triple Room 4799 € 1150 €
Single Room 5749 € 1150 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5590 € 1050 €
Twin Room 5590 € 1050 €
Triple Room 5590 € 1050 €
Single Room 6680 € 1050 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5019 € 1150 €
Twin Room 5019 € 1150 €
Triple Room 5019 € 1150 €
Single Room 5969 € 1150 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. 
 
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5810 € 1050 €
Twin Room 5810 € 1050 €
Triple Room 5810 € 1050 €
Single Room 6900 € 1050 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6199 € 0 €
Twin Room 6199 € 0 €
Triple Room 6199 € 0 €
Single Room 7149 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Με φόρους και αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6890 € 0 €
Twin Room 6890 € 0 €
Triple Room 6890 € 0 €
Single Room 7980 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.

Με φόρους και αεροπορικό Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα. 

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AZ 721

22/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

19:25

20:35

AZ 680

22/12/2024

ΡΩΜΗ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

22:30

08:40 +1

AZ 681

01/01/2025

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΡΩΜΗ

13:45

06:40 +1

AZ 720

02/01/2025

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

08:55

11:50

12 ημέρες με 9 διανυκτερεύσεις.

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AZ 719

24/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

12:40

13:50

AZ 672

24/12/2024

ΡΩΜΗ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

21:50

06:05 +1

AZ 681

04/01/2025

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ – ΡΩΜΗ

13:45

06:40 +1

AZ 718

05/01/2025

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

15:30

18:30

13 ημέρες με 10 διανυκτερεύσεις.

Με μια επιπλέον διαν/ση στο Μπουένος Άιρες με επίσκεψη στους καταρράκτες Ιγκουaσού και στην αργεντίνικη και στην βραζιλιάνικη πλευρά.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Μπουένος Άιρες, τρεις (3) στο Καλαφάτε και δύο (2) στην Ουσουάια.
  • Ξενοδοχεία 4* sup., 5*.
  • Ημιδιατροφή.
  • Πτήσεις από το Μπουένος Άιρες στην Ουσουάια, από την Ουσουάια στο Καλαφάτε και από το Καλαφάτε στο Μπουένος Άιρες.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στο Δέλτα Τίγκρε από το Μπουένος Άιρες
  • Εκδρομή στον Παγετώνα Περίτο Μορένο από το Καλαφάτε
  • Tango show και γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου στο Μπουένος Άιρες.
  • Εκδρομή στη Διώρυγα Beagle.
  • Πλεύση στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Τόρρες ντελ Πάινε.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός Versus στα Ελληνικά.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: για την αναχώρηση στις 22/12 είναι 1.150€ ενώ για την αναχώρηση στις 24/12 είναι 1.050€.
  • Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πώς βλέπουμε το ταξίδι στην Παταγονία

Αυτό το ταξίδι είναι μια εμπειρία ζωής. Είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ταξιδιώτες αναζητούν δυνατές συγκινήσεις, επιθυμούν να εξερευνήσουν απάτητα μέχρι στιγμής μέρη της Γης, κυνηγούν το μοναδικό και δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο.

Σε αυτό το ταξίδι ακολουθούμε τα βήματα του πορτογάλου εξερευνητή Φερδινάνδου Μαγγελάνου, του βρετανού αριστοκράτη και πρώτου μετεωρολόγου  Ρόμπερτ Φιτζρόι και… ναι, του Καρόλου Δαρβίνου, στα νεανικά του χρόνια. Φτάνουμε μέχρι το νοτιότερο άκρο του κόσμου πριν την Ανταρκτική, εκεί όπου κείται το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου! Αυτό το ταξίδι είναι ένα εκπληκτικό πανόραμα των θαυμάτων της φύσης και των ανακαλύψεων του ανθρώπου. Η φύση βάζει τα τοπία – τις τιρκουάζ λιμνοθάλασσες με τους εκθαμβωτικούς παγετώνες, τα μαγγελανικά δάση με την ανεπανάληπτη χλωρίδα και πανίδα, τους ηφαιστειακούς καταρράκτες, τα ξυραφωτά βράχια που σχηματίζουν πύργους…

Και ο άνθρωπος βάζει την επιστήμη, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, την πρόοδο. Ο Μαγγελάνος ανακάλυψε τη Χιλή, την Παταγονία, τη Γη του Πυρός, πέρασε από τα νερά της Ανταρκτικής, αυτός έκανε την αρχή. Πάνω στις δικές του ανακαλύψεις δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος πολιτισμός και μια καινούργια Γη. Ο Φιτζρόι, εξερευνώντας το παγωμένο κλίμα της Παταγονίας με τις εντυπωσιακές εναλλαγές όρισε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα ως «ημερήσια πρόβλεψη καιρού».

Ο Δαρβίνος, παρακολουθώντας τα ενδημικά είδη μέσα στα δάση της Παταγονίας και της Γης του Πυρός άρχισε να συλλαμβάνει την περίφημη θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών… Εμείς λοιπόν σε αυτό το ταξίδι ακολουθούμε τα βήματα αυτών των πρωτοπόρων. Για να οδηγηθούμε στις δικές μας προσωπικές ανακαλύψεις.

 

Γιατί Παταγονία με το Versus Travel

 

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το ταξίδι είναι ιδιαίτερο και απαιτητικό, προϋποθέτει άρτια οργάνωση, βαθιά γνώση και μεγάλη εμπειρία. Είναι ένα ταξίδι που το κάνεις μία φορά στη ζωή σου και θέλεις να απολαύσεις την κάθε στιγμή του χωρίς περιττές διαδρομές και άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Όλα αυτά λοιπόν μόνο το Versus Travel μπορεί να τα εγγυηθεί, χάρη στην πολύχρονη εμπειρία και τη σε βάθος γνώση της Λατινικής Αμερικής, της Παταγονίας και της Γης του Πυρός.

Εδώ όμως το Versus Travel αποφασίζει να ανεβάσει τον πήχη πολύ παραπάνω... Οργανώνει μία μοναδική και πολύ πρωτοποριακή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα εξερεύνηση στα πραγματικά απάτητα μονοπάτια της Παταγονίας. Δηλαδή δεν διασχίζουμε απλώς την Παταγονία για να δούμε βιαστικά τους παγετώνες μέχρι να φτάσουμε στη Γη του Πυρός. Αντίθετα, διανυκτερεύουμε σε πόλεις-σταθμούς όπως στο Καλαφάτε για να μαγευτούμε από τον παγετώνα Περίτο Μορένο και για να ζήσουμε την εμπειρία του Εθνικού Πάρκου Τόρρες ντελ Πάινε, το ωραιότερο της Νότιας Αμερικής.

Όταν λέμε λοιπόν ότι ακολουθούμε τα βήματα των πρωτοπόρων εξερευνητών, όπως ο Μαγγελάνος, ο Φιτζρόι και ο Δαρβίνος το εννοούμε! Αυτό είναι ένα ταξίδι αληθινής και ενδελεχούς εξερεύνησης σε γνωστές και άγνωστες περιοχές της εσχατιάς του πλανήτη. Επιπλέον, θα ζήσουμε για αρχή και φινάλε, και το μεγαλείο μιας από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, του Μπουένος Άιρες.

Ο διαφορετικός κόσμος του Versus

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 12 και 13 ημερών στην εξωπραγματική Παταγονία, τόσο έξυπνα σχεδιασμένο και συμπυκνωμένο που δεν του λείπει τίποτα! Επισκεπτόμαστε και την πλευρά της Αργεντινής αλλά και της Χιλής. Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην «ακριβή» Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους. Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

  • 2 διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Καλαφάτε
  • Στο Μπουένος Άιρες αφιερώνουμε 4 διανυκτερεύσεις με ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε την πόλη.

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και θα είναι στην Παταγονία!

10+1 δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus Travel
και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

  1. Μόνο στο Versus Travel έξυπνες πτήσεις από το Μπουένος Άιρες στην Ουσουάια, από την Ουσουάια στο Καλαφάτε και από το Καλαφάτε στο Μπουένος Άιρες για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές.
  2. Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.
  3. Ημιδιατροφή καθημερινά. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής απολαμβάνουμε γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου.
  4. Ξενοδοχεία 4* sup & 5*.
  5. Αφιερώνουμε δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου.
  6. Πλέουμε στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, επισκεπτόμαστε τα νησιά της, παρακολουθούμε τους θαλάσσιους λέοντες και τους κορμοράνους και προσεγγίζουμε την περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού του Νότου που συνέβη το 1930.
  7. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Ζούμε τη Γη του Πυρός σε όλο το μεγαλείο της, και ανακαλύπτουμε τα ευρήματα των προϊστορικών κατοίκων της και τα αγροτόσπιτα των πρώτων αποίκων.
  8. Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.
  9. Εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής, ακολουθώντας τα βήματα του Μαγγελάνου. Επισκεπτόμαστε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου.
  10. Επίσκεψη της Αργεντίνικης Παταγονίας χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Καλαφάτε, με 3 διανυκτερεύσεις.
  11. Επισκεπτόμαστε τον παγετώνα Περίτο Μορένο (Perito Moreno Tour), μια σπάνια επίσκεψη που μένει αξέχαστη!

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Με επίσκεψη στους καταρράκτες Ιγκουaσού και στην αργεντίνικη και στην βραζιλιάνικη πλευρά.

(αναχώρηση 24.12)

Επέκταση του ταξιδιού (αναχώρηση 24.12) για να γνωρίσουμε τους καταρράκτες Ιγκουασού, ένα θαύμα της φύσης. Αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις στο καλύτερο ξενοδοχείο 5* της περιοχής για να απολαύσουμε το υγρό υπερθέαμα τόσο από τη βραζιλιάνικη όχθη όσο και από την αργεντίνικη.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επιπλέον:

  • Μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες και περιπατητική ξενάγηση.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στους Καταρράκτες Ιγκουασού.
  • Ξενάγηση στους Καταρράκτες Ιγκουασού από τις δύο πλευρές - και από τη βραζιλιάνικη και από την αργεντίνικη (το κόστος των εισόδων και για τις δύο πλευρές, που περιλαμβάνεται στην τιμή, είναι περίπου 100 $).
  • Πτήση προς Σάο Πάολο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ειδικές τιμές για κρατήσεις θέσεων έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Ξενοδοχεία 4* sup. & 5*.
  • Επίσκεψη στα Εθνικά Πάρκα της Γης του Πυρός και του Τόρρες Ντελ Πάινε.

 

Περίοδοι

  • Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Αναχωρήσεις

22/12, 24/12



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Χριστούγεννα στην Παταγονία, γη του πυρός | Χριστούγεννα 2024 & Πρωτοχρονιά 2025

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info