fb

Μεγάλη Κολομβία, με τους μυστηριώδεις αρχαιολογικούς χώρους Σαν Αγκουστίν – Τιερραδέντρο – Ποπαγιάν | Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το απόλυτο ταξίδι στην Κολομβία, μια χώρα που παραδόξως δεν αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Ξεκινάμε από τη Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της χώρας με τα ιστορικά μνημεία, τις πολύχρωμες γειτονιές και τα εξαιρετικά μουσεία.

Συνεχίζουμε με την Καρθαγένη, την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής, στην οποία αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις και αρκετό χρόνο για να εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε τους θησαυρούς που κρύβει η μαγευτική αυτή πόλη. 

Επόμενος σταθμός μας το Μεντεγίν, η πρώην έδρα του Εσκομπάρ, όπου θα κάνουμε μία πολύ ιδιαίτερη ξενάγηση στην κοινωνική μεταρρύθμιση της πόλης.

Η συνέχεια είναι τουλάχιστον μοναδική, αφού ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως το Σαν Αγκουστίν, το Τιερραδέντρο και η Ποπαγιάν.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελε να δει ένας ταξιδιώτης που πατάει για πρώτη φορά το πόδι του στην πανέμορφη αυτή χώρα της Λατινικής Αμερικής, αλλά και πολλά περισσότερα που μόνο το Versus γνωρίζει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας με τους ανέλπιστους θησαυρούς, την οποία γνωρίζουμε με πλούσια ξενάγηση. Θα επισκεφτούμε τα υπόγεια αλατωρυχεία της Ζιπακίρα και θα πάρουμε την πτήση για την ωραιότερη, για πολλούς, πόλη της Λατινικής Αμερικής, την Καρθαγένη. Συνεχίζουμε με το Μεντεγίν, την πρώην «πρωτεύουσα» των ναρκωτικών και βάση του διάσημου βαρόνου Εσκομπάρ. Επόμενος σταθμός μας η πόλη Κάλι με τις τεράστιες χασιέντες και τα ορυχεία χρυσού, πριν περάσουμε στην παραδοσιακή αγορά της Σίλβια και την πανέμορφη Ποπαγιάν, με την μπαρόκ αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε με το εντυπωσιακό Τιερραδέντρο με τον υπόσκαφο αρχαιολογικό χώρο του και το τεράστιας σημασίας και σπάνιο αρχαιολογικό πάρκο Σαν Αγκουστίν, με τη μεγαλύτερη συλλογή μεγαλιθικών γλυπτών της ηπείρου. Επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα Μπογκοτά όπου γράφουμε τον επίλογο σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και εμπειρίες!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πληρέστερο πρόγραμμα για την Κολομβία, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος αυτή τη συναρπαστική χώρα που οι περισσότεροι ταξιδιώτες τώρα μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν. Το πρόγραμμα της Μεγάλης Κολομβίας είναι το μόνο που μας προσφέρει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η Ποπαγιάν, το Σαν Αγκουστίν και το Τιερραδέντρο, τον θησαυρό της UNESCO με τους κατάγραφους τοίχους, έργα εξελιγμένων προκολομβιανών πολιτισμών.

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη στην παλιά πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας.
  • Αφιερώνουμε τρεις (3)  διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη και όχι λιγότερες.
  • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μακρόβια.
  • Επίσκεψη στο μυστηριώδες Σαν Αγκουστίν, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Αμερικής, με το «Δάσος των Αγαλμάτων». Το Versus ανοίγει δρόμους με την επίσκεψη αυτού του πάρκου. Το αινιγματικό αυτό αρχαιολογικό πάρκο παρόλο που είναι ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αμερικής συνήθως παραλείπεται διότι είναι εξαιρετικά απομακρυσμένο. Το Versus όμως πάντα αναζητά κρυμμένα διαμάντια στον πλανήτη μας και σας τα προτείνει.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή. Σε Ποπαγιάν, Τιερραδέντρο και Σαν Αγκουστίν, όπου δεν υπάρχει τουριστική υποδομή, απλά ξενοδοχεία 3* από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.
  • Επίσκεψη, ξενάγηση και διαμονή στην πόλη Κάλι με τις τεράστιες χασιέντες και τα ορυχεία χρυσού.
  • Η πεμπτουσία της εξερεύνησης με διαμονή και επίσκεψη στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο του Τιερραδέντρο (θησαυρός της UNESCO) με τους κατάγραφους τοίχους, έργα εξελιγμένων προκολομβιανών πολιτισμών.
  • Ξενάγηση και διαμονή στην Ποπαγιάν, από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Νότιας Αμερικής.
  • Ξενάγηση στη Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Μποτέρο, ένα από τα ωραιότερα μουσεία της χώρας.
  • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν, τα οποία σήμερα είναι οι πιο κουλ καλλιτεχνικές περιοχές της πόλης, χάρη στο ειδικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της Κολομβίας.
  • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
  • Επίσκεψη στο Στενό του ποταμού Μαγκνταλένα, το εντυπωσιακό βραχώδες φαράγγι στην περιοχή του Σαν Αγκουστίν.
  • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ VERSUS

Γιατί στη Μεγάλη Κολομβία με το Versus

Μια ολοκληρωμένη, πλήρης πρόταση για την Κολομβία, μία χώρα που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Επιλέγουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, στην παλιά πόλη, παρά το υψηλό κόστος, για πολλούς την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής. Έτσι μπορούμε να την περπατήσουμε και να την απολαύσουμε. Αφιερώνουμε δύο διανυκτερεύσεις στο Μεντεγίν, μια πόλη-σταθμός της Κολομβίας, με την περίφημη συνοικία Comuna 13 που με οχήματα την τέχνη, το γκράφιτι και τη χιπ χοπ μουσική μεταμορφώθηκε ριζικά και πλέον αποτελεί κύριο τουριστικό σημείο της πόλης.

Παράλληλα, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως είναι η Ποπαγιάν, το Σαν Αγκουστίν και το Τιερραδέντρο, ο θησαυρός της UNESCO με τους κατάγραφους τοίχους, έργα εξελιγμένων προκολομβιανών πολιτισμών. Διασχίζουμε πρώτοι στην Ελλάδα την Κολομβία από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως τον Ατλαντικό και την Καραϊβική θάλασσα.

Το μυστηριώδες Σαν Αγκουστίν

Ξεναγούμαστε στο εξαιρετικής σημασίας Αρχαιολογικό Πάρκο του Σαν Αγκουστίν, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συστήνει στον σημερινό άνθρωπο έναν προκολομβιανό πολιτισμό χαμένο εδώ και πολλούς αιώνες. Εκεί θα δούμε τη μεγαλύτερη συλλογή θρησκευτικών μνημείων και μεγαλιθικών γλυπτών σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Επίσης είναι η μεγαλύτερη νεκρόπολη στον κόσμο! Τα αγάλματα είναι πέτρινα και τεράστια (ύψους 7 μ). Το αρχαιολογικό πάρκο καταλαμβάνει έκταση 50 τ. χλμ. και μέσα σε αυτό βρίσκονται περί τα 500 τέτοια αγάλματα.

Καρθαγένη, η ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών, ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους Ισπανούς κονκισταδόρες. Από το λιμάνι της εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική. Και προκειμένου οι Ισπανοί να την προφυλάξουν από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το απίθανο Μεντεγίν

Το Μεντεγίν, παρότι είναι μια πόλη ορεινή, έχει ήπιο κλίμα και δικαίως φέρει τον τίτλο «Η πόλη της αιώνιας άνοιξης». Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης με την υπέροχη πλατεία Μποτερό, την οποία κοσμούν τα γλυπτά του διάσημου καλλιτέχνη με την ιδιαίτερη αισθητική, ενώ θα μάθουμε για την πλούσια ιστορία της και πώς από άντρο των ναρκωτικών και του βαρόνου Εσκομπάρ κατέληξε σήμερα, μετά από χρόνια προσπαθειών, να αποτελεί πόλη-παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την εξέλιξη και την καινοτομία.

Μπογκοτά, η «Αθήνα της αμερικανικής ηπείρου»

Η Μπογκοτά είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κολομβίας. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και είναι χτισμένη σε οροπέδιο, σε υψόμετρο 2.640 μέτρων. Είναι μια πόλη γεμάτη πάθος και ζωντάνια. Στην ιστορική συνοικία Λα Καντελαρία βρίσκονται συγκεντρωμένα μερικά από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης: η Νομισματική Συλλογή, το Μουσείο Τέχνης, η βιβλιοθήκη Luis Angel Arango και το Μουσείο Μποτέρο, ενώ γύρω από την κεντρική πλατεία Plaza de Bolivar συνυπάρχουν αρχιτεκτονικά ο ισπανικός αποικιοκρατικός ρυθμός, ο γαλλικός κλασικισμός, ο αμερικανικός εκλεκτικισμός και ο μοντερνισμός.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιω­τική μας ομάδα και πτήση για την Μπογκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Μπογκοτά τοποθετείται γεωγραφικά σχεδόν στο κέντρο της χώρας, σε ένα οροπέδιο στη λεγόμενη Σαβάνα της Μπογκοτά. Χτισμένη μάλιστα στα 2.640 μ. από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελεί την τρίτη ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου (μόνο η Λα Πας της Βολιβίας και το Κίτο του Ισημερινού βρίσκονται ψηλότερα!) Χάρη στην πλούσια και εύφορη γη, η Μπογκοτά άνθισε γρήγορα, η υφα­ντουργία της μάλιστα παρουσίαζε εξαιρετικά δείγματα ήδη από την εποχή των πρώτων ιθαγενών. Πριν ακόμη φτάσουν στη νότια Αμερική οι Ισπανοί κονκισταδόρες, η Μπογκοτά είχε φτάσει να αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολυπλη­θές πολιτιστικό κέντρο με επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1538 και από τότε εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα από τα με­γάλα αστικά κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας του Νέου Κόσμου. Το 1819, με την απελευθέρωσή της από τον Σιμόν Μπολίβαρ, η Μπογκοτά έγινε η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμ­βανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας − η αποικιακή ονομασία της Κολομβίας.

2η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΠΟΓΚΟΤΑ (Ξενάγηση)

Άφιξη στη Μπογκοτά νωρίς το πρωί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρωινό ελεύθερο για ξεκούραση και στη συνέχεια πάμε να γνωρίσουμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που ώθησαν πολλούς κατά τον 17ο και τον 18ο αι. στο να αποκαλέ­σουν τη Μπογκοτά  «Αθήνα της Νότιας Αμερι­κής».

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το Ιερό της Μοντσεράτ, όπου ανεβαίνουμε με τελεφερίκ (τα εισιτήρια περιλαμβάνονται) στα περίπου 3.048 μέτρα ύψος, απολαμβάνοντας παράλληλα και την θέα με την πόλη της Μπογκοτά από τη μια πλευρά και τις Άνδεις από την άλλη.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό κέντρο, τη λεγόμενη Καντελαρία. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι όλο το ιστορικό κέντρο θεωρείται εξαιρετικό δείγμα της ισπανικής αποικιακής αρ­χιτεκτονικής.

Εκεί βρίσκεται η Μεγάλη Πλα­τεία της Καντελαρίας, η Πλατεία Μπολίβαρ με το μεγα­λειώδες άγαλμα του απελευθερωτή της Λατινικής Αμερι­κής. Στα χρόνια της ισπανικής αποικιοκρατίας (16ος-19ος αιώνας) η Μεγάλη Πλατεία εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, λειτουργούσε ως μεγάλη αγορά και επίσης διέ­θετε αρένα για ταυρομαχίες. Και φυσικά ήταν τόπος εκτέ­λεσης των εγκληματιών και των αντιφρονούντων.

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας είναι ο περίφημος Καθε­δρικός Ναός, ο οποίος χτίστηκε πάνω στην πρώτη εκκλησία της πόλης η οποία οικοδομήθηκε το 1539 και διαφυλάσσει μεγάλο αριθμό χειροτεχνημάτων, υφαντών και καλλιτεχνη­μάτων των 4 αιώνων ιστορίας της. To δε παρακείμενο πα­ρεκκλήσι Nτε Σαγκράριο έχει χαρακτηριστεί ως διαμάντι της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και στεγάζει πολύτιμες αγιο­γραφίες του Ισπανού Γκρεγκόριο Βάσκες, που είναι ο βα­σικός εκφραστής της ισπανικής μπαρόκ ζωγραφικής.

Πλησίον βρίσκεται επίσης το Καπιτώλιο, δείγμα της αναγεννησιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1847 και 1926 και είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα κυβερνη­τικών κτιρίων στη Δημοκρατία της Κολομβίας. Στο κέντρο του Καπιτωλίου βρίσκεται το Ελλειπτικό Μέγαρο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις της Βουλής και της Γε­ρουσίας. Εκεί εκτίθενται και προτομές των προηγούμενων προέδρων της χώρας, με προεξάρχοντα τον Στρατηγό Το­μάς Σιπριάνο Μποσκέρα που εξέτισε 4 θητείες. Εκεί βρίσκε­ται και η προτομή του συνθέτη Ραφαέλ Νούνιες που συνέ­θεσε τον εθνικό ύμνο της Κολομβίας.

Κατά την ξενάγησή μας, θα δούμε πώς τα ισπανικά αποικιακά οικοδομήματα στέκουν επάξια δίπλα σε μοντέρνα κτήρια όπως καφέ και μουσεία, ενώ πολλά από αυτά είναι διακοσμημένα εξωτερικά με γκράφιτι.

Επόμενος σταθμός στην ξενάγησή μας είναι το Μουσείο Φερνάντο Μποτέρο, το οποίο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αποικιακό σπίτι. Ο Μποτέρο είναι μάλλον ο διασημότερος παγκοσμίως κολομβιανός ζωγράφος και γλύπτης της εποχής μας. Έργα του έχουν εκτεθεί και στην Ελλάδα και βρίσκονται σε μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Χαρακτηριστικό της ζωγραφικής αλλά και της γλυπτικής του είναι τα παχύσαρκα αλλά πολύ χαριτωμένα και κωμικά μοντέλα. Στο Μουσείο θα δούμε πολλά δικά του έργα αλλά και σπουδαία δείγματα της προσωπικής του συλλογής που περιλαμβάνει έργα του Πικάσο, του Ρενουάρ, του Νταλί, του Ματίς, του Μονέ και του Τζιακομέτι.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΖΙΠΑΚΙΡΑ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε αμέσως για τα βόρεια της χώρας, με προορισμό μας τη Ζιπακίρα (Zipaquirá). Στη διαδρομή θα θαυμάσουμε αμέτρητα λιβάδια γεμάτα με λουλούδια. Η καλλιέργεια λουλουδιών προσφέρει σημαντικά έσοδα στην τοπική κοινωνία.

Μετά από περίπου μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά, θα φτάσουμε στη Ζιπακίρα και πρώτα θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, όχι χτισμένη στο επίπεδο του εδάφους, αλλά λαξεμένη στα έγκατα ενός αλατωρυχείου! Πραγματικό επίτευγμα της μηχανικής, η Ζιπακίρα οφείλει το όνομά της στον Ζίπα, τον αρχηγό της φυλής Μουίσκα στους οποίους ανήκαν τα αλατωρυχεία. Ο πελώριος σταυρός από αλάτι (16 μ. ύψος και 10 μ. πλάτος) που δημιούργησε ο Κολομβιανός καλλιτέχνης Κάρλος Ενρίκε Ροντρίγκεζ, ο τρίκλιτος ναός, ο απίστευτος καθρέφτης νερού με τα οπτικά εφέ στον λαξευμένο αλατούχο βράχο αλλά κυρίως η απερίγραπτη αίσθηση πως βρίσκεσαι σε έναν διαφορετικό, αλλόκοτο κόσμο είναι που κάνουν τη Ζιπακίρα μοναδική, μία αληθινή εμπειρία ζωής! 

Επιστροφή στην Μπογκοτά και απόγευμα ελεύθερο για τις βόλτες και τις αγορές μας στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ (Ξενάγηση)

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για την Καρθαγένη, από τις ωραιότερες αποικιακές πόλεις της Λατινικής Αμερικής.

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών (ως γνωστόν ο Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική νόμιζε ότι βρισκόταν στις Ινδίες…), ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους Ισπανούς κονκισταδόρες. Διαμέσου των ποταμών Μαγκνταλένα και Σινού που διασχίζουν την Κολομβία και εκβάλλουν στην Καραϊβική Θάλασσα μπορούσαν να ελέγξουν όλη τη χώρα (τότε Νέα Γρανάδα) και να αναπτύξουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με την Ισπανία και τις υπερπόντιες κτήσεις της. Από το λιμάνι της Καρθαγένης εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική βάσει της νομοθεσίας ασιέντο, η οποία επέτρεπε στους Ισπανούς το μονοπώλιο σκλάβων από τα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής προς τις κτήσεις τους στον Νέο Κόσμο. Και προκειμένου οι Ισπανοί να προφυλάξουν την Καρθαγένη από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη από το φρούριο Σαν Φελίπε Λόπες, το οποίο έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του ντόπιου ποιητή Δον Λουίς Κάρλος Λόπες (1883-1950), που θεωρείται εμβληματικός για τη Λατινική Αμερική και έγραψε το διάσημο σονέτο με τίτλο: «Για την γενέτειρά μου». Η σημασία αυτού του ποιητή για τη λατινοαμερικανική λογοτεχνία είναι μεγάλη διότι, σύμ­φωνα με τους κριτικούς, περιέγραψε καλύτερα από κάθε άλλον τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Καρθαγένης και γενικότερα της Κολομβίας.

Το φρούριο βρίσκεται πάνω στον λόφο Σαν Λασάρο και κατασκευάστηκε για να προ­στατευτεί η πόλη-λιμάνι από την πειρατεία. Θα περπατή­σουμε πάνω στο φρούριο και κατά την ξενάγηση θα πλη­ροφορηθούμε τον τρόπο που χτίστηκε, θα μάθουμε για τα μυ­στικά και υπόγεια περάσματά του, τις μηχανολογικές και­νοτομίες του κ.α.

Εν συνεχεία θα περάσουμε στην Παλιά Πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό και χώρο προσηλυτισμού Σαν Πέδρο Κλαβέρ, ο ο­ποίος χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των σκλάβων. Μετά θα πάμε στην περιοχή των τεχνιτών, τη λεγόμενη Μποβέδας. Εκεί θα δούμε μία σειρά από αψιδωτές πύλες. Πίσω από αυτές υ­πάρχουν αποθήκες στις οποίες μέχρι τον 18ο αιώνα φυ­λάσσονταν ο οπλισμός της Καρθαγένης. Αργότερα και μέ­χρι τον 19ο αιώνα λειτουργούσαν ως φυλακές. Σήμερα σε αυτές τις αποθήκες στεγάζονται τεχνίτες που κατασκευά­ζουν ποικίλα τεχνουργήματα.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στην Καρθαγένη.

5η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ (Ημέρα ελεύθερη)

Ελεύθερη ημέρα στην ιστορική Καρθαγένη για να εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερο την πόλη-μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που κρύβει πολλούς θησαυρούς μέσα στα τείχη της. Ανακαλύψτε τις πανέμορφες αποικιακές επαύλεις, τα μπαλκόνια με τις βουκαμβίλιες, τις εντυπωσιακές εκκλησίες του 16ου αιώνα, και ιστορικά μνημεία όπως το παλάτι της Ιεράς Εξέτασης.

Απολαύστε τις βόλτες σας στις όμορφες πλατείες, το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα από τα τείχη της πόλης, το γεύμα σας σε ένα από τα πολύ καλά εστιατόρια και το ποτό σας σε κάποιο από τα μπαρ με τη χαρακτηριστική αφρό-καραϊβική ζωντάνια. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – Εκδρομή στη ΛΑ ΜΠΟΚΟΥΙΛΑ

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας την Καρθαγένη και θα ταξιδέψουμε (περίπου 20 λεπτά) μέχρι το κοντινό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα αλλά και να γίνουμε ένα με το πλούσιο φυσικό τοπίο. Πρόκειται για ένα μέρος με σπουδαία ιστορία, όπου θα γνωρίσουμε την αφρικανική κοινότητα, η οποία έχει επενδύσει στη διάσωση και τη διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων της αφρικανικής κληρονομιάς της.

Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε αμέσως για μια βόλτα με κανό στη λίμνη Ciénaga de Juan Polo, για να γνωρίσουμε το πλούσιο οικοσύστημα στο μαγκρόβιο δάσος που την περιβάλλει (μαγκρόβιο λέγεται ένα είδος δάσους των υποτροπικών και τροπικών θαλάσσιων ακτών που κυριαρχείται από ανεκτικά στο αλάτι ξυλώδη φυτά). Το ταξίδι μας μέσα στο εντυπωσιακό αυτό δάσος θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά, και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια πανίδα της περιοχής, περνώντας μέσα από φυσικές σήραγγες, στις οποίες οι ντόπιοι έχουν δώσει διάφορα ονόματα, όπως το Τούνελ της Φιλίας, της Αγάπης και της Τύχης.

Παράλληλα, θα δούμε τους ψαράδες που ζουν περιμετρικά και εκμεταλλεύονται τη ζωή της λίμνης, ενώ και διάφορα είδη πτηνών και καβουριών. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να εμφανιστεί στις ακτές κάποιο ρακούν ή ένας από τους υπέροχους πράσινους παπαγάλους.

Επιστρέφοντας στο κέντρο της Λα Μποκουίλα, θα περπατήσουμε κατά μήκος της παραλίας και θα δούμε πώς ζουν οι ντόπιοι, πριν επιστρέψουμε ξανά στη βάση μας, στην Καρθαγένη, για διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΤΕΓΙΝ (Ξενάγηση)

Σήμερα αφήνουμε την πανέμορφη Καρθαγένη και μεταφερόμαστε αεροπορικώς στο Μεντεγίν, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Κολομβίας μετά την Μπογκοτά. 

Συχνά αποκαλείται Πόλη της Συνεχούς Άνοιξης, Πρωτεύουσα των Βουνών, Πόλη των Λουλουδιών, Πρωτεύουσα των Ορχιδεών και Όμορφο Χωριό. Από το 1957 οργανώνεται εκεί κάθε άνοιξη το Φεστιβάλ των Λουλουδιών, που είναι η κύρια ατραξιόν της πόλης.

Επίσης είναι η πόλη στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο βαρόνος της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ αλλά και η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης κολομβιανού γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο.  Μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ το 1993, η πόλη από επικίνδυνο κέντρο ναρκωτικών, στο οποίο είχε υποβαθμιστεί από τη δεκαετία του 1980, αναγεννήθηκε, και ως το 2000, εξελίχθηκε βάσει οργανωμένου κρατικού προγράμματος, σε ένα σπουδαίο πολιτιστικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο. Αναβαθμίστηκαν οι συγκοινωνίες, ανανεώθηκαν οι κακόφημες γειτονιές, άνοιξαν εργοστάσια και λειτούργησαν νέες κρατικές υπηρεσίες για να δώσουν δουλειά στους κατοίκους, άνοιξαν μουσεία, θέατρα, σχολεία, πανεπιστήμια. Ευνοήθηκαν το εμπόριο και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από το 2003 και μετά το αρνητικό κοινωνικό κλίμα αντιστράφηκε πλήρως. Σήμερα το Μεντεγίν είναι μία πόλη-πρότυπο κρατικής οργάνωσης, ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ευημερίας. Μ’ άλλα λόγια είναι μία πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. 

Εμείς σήμερα θα ξεναγηθούμε στο Μεντεγίν με άξονα αυτήν την σπουδαία κοινωνική μεταρρύθμιση. Θα αρχίσουμε από τα σημαντικότερα τοπόσημα της δεκαετίας του 1980, όταν βασίλευε ο Εσκομπάρ και τα καρτέλ κοκαΐνης είχαν μετατρέψει το Μεντεγίν σε μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο και θα φτάσουμε στο νέο πρόσωπο του σήμερα – μία μητρόπολη που σφύζει από ζωή.  

Θα πάμε στο πλέον πρωτοποριακό μέσο μεταφοράς της πόλης που δεν είναι άλλο από τις έξι ηλεκτρικές σκάλες που συνδέουν την πρώην Νο 1 κακόφημη περιοχή του Μεντεγίν, την Κομούνα 13, με το κέντρο της πόλης. Σήμερα η Κομούνα 13 είναι μία πραγματικά ενδιαφέρουσα περιοχή γεμάτη με γκράφιτι, υπαίθριες αγορές και καλλιτέχνες του δρόμου, η οποία ζει μια δεύτερη ζωή. Βεβαίως τα σπίτια παραμένουν φαβέλες. Αλλά πλέον οι κάτοικοι δεν ντρέπονται να πουν ότι ζουν εκεί.

Όπως καταλαβαίνετε η σημερινή ιδιαίτερη ξενάγηση στο Μεντεγίν είναι ένα ζωντανό μάθημα σύγχρονης κοινωνικής και αστικής ιστορίας. Πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά χρήσιμο για κάθε ταξιδιώτη.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ – ΓΚΟΥΑΤΑΠΕ – ΕΛ ΠΕΝΙΟΛ – ΜΕΝΤΕΓΙΝ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία όμορφη ημερήσια εκδρομή στο γειτονικό χωριό Γκουαταπέ και στον μυστηριώδη βράχο Ελ Πενιόλ. Η οδική διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Το Γκουαταπέ είναι ένα παλιό γραφικό χωριό στις Άνδεις, πρώην βασίλειο των ιθαγενών μέχρι την έλευση των κονκισταδόρες το 1811. Ο τελευταίος βασιλιάς του χωριού ονομαζόταν Γκουαταπέ και προς τιμήν του οι Ισπανοί ονόμασαν έτσι το χωριό. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα πανέμορφα χρωματιστά σπίτια – που κάνουν κάθε γειτονιά να μοιάζει με καρτ ποστάλ. Το χωριό μέχρι προσφάτως ήταν καθαρά αγροτικό και είχε ορυχεία. Όμως τη δεκαετία του 1970 κατασκευάστηκε στα περίχωρα ένα μεγάλο κρατικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίο δημιούργησε τεχνητές λίμνες και άλλαξε ριζικά την ταυτότητά του. Το εργοστάσιο αυτό τροφοδοτεί με ενέργεια όλη την Κολομβία.

Σε μία από τις λίμνες στα περίχωρα του Γκουαταπέ βρίσκεται και ο μυστηριώδης γρανιτένιος βράχος με την ονομασία Ελ Πενιόλ. Κάποιοι λένε ότι είναι μετεωρίτης λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Ο βράχος έχει ύψος 200 μέτρα και για να ανέβει κανείς στην κορυφή του υπάρχουν 740 σκαλοπάτια. Στην κορυφή βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία και παγκάκια για ξεκούραση και παρατήρηση της απίστευτης θέας. Στη βάση του υπάρχουν ντόπιοι μικροπωλητές που πουλάνε φρούτα, χυμούς και σουβενίρ. 

Εν συνεχεία θα κάνουμε τον γύρο της τεχνητής λίμνης με σκάφος, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στις όχθες της και να χαλαρώσουμε. Αφού απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, θα επιστρέψουμε στο Μεντεγίν για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΙ (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Μεντεγίν, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για την πόλη Σαντιάγο ντε Κάλι, γνωστή και ως Κάλι, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας. Πρόκειται για την πρωτεύουσα του διαμερίσματος Βάγια δελ Κάουκα και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας μετά την Μπογκοτά και το Μεντεγίν.

Η πόλη είναι χτισμένη στη κοιλάδα του ποταμού Κάουκα, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και είναι η μόνη μεγάλη πόλη της Κολομβίας με πρόσβαση στην ακτή του Ειρηνικού. Ιδρύθηκε το 1536 από τον Ισπανό κονκισταδόρ Σεμπαστιάν δε Μπελαλκάθαρ, και θεωρείται η πρωτεύουσα της μουσικής σάλσα. Η πόλη Κάλι είναι επίσης γνωστή για το ζεστό της κλίμα και τους φιλόξενους και φιλικούς της ανθρώπους.

Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά την οποία θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά της αξιοθέατα, όπως το Δημοτικό Θέατρο Ενρίκε Μπουεναβεντούρα που χτίστηκε τον 19ο αιώνα, το Casa Proartes, το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, καθώς και το μουσείο χρυσού «Museo de Oro Calima», γνωστό για τα πανέμορφα χρυσά τελετουργικά στολίδια των προ-ισπανικών χρόνων.

Θα επισκεφτούμε το παρατηρητήριο στην ιστορική συνοικία Σαν Αντόνιο απ’ όπου θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της πόλης. Εδώ θα δούμε και την ομώνυμη αρχαία εκκλησία, με την πολύ ενδιαφέρουσα και άριστα συντηρημένη διακόσμηση.

Θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Σεμπαστιάν δε Μπελαλκάσαρ και δε λα Ερμίτα, ενώ θα δούμε επίσης το θρησκευτικό συγκρότημα La Merced, στο παρεκκλήσι του οποίου έγινε η πρώτη λειτουργία μετά την ίδρυση του Κάλι το 1536. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου που εντυπωσιάζει με τον πύργο της, καθώς και την κεντρική πλατεία του Κάλι, Plaza de Caycedo.

Αφού δούμε το Μουσείο La Tertulia που φιλοξενεί μια σημαντική συλλογή αμερικανικής και κυρίως κολομβιανής τέχνης, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΑΛΙ – Αγορά ΣΙΛΒΙΑ – ΠΟΠΑΓΙΑΝ (Ξενάγηση)

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε οδικώς από το Κάλι με τελικό μας προορισμό την Ποπαγιάν. Καθ’ οδόν και πριν φτάσουμε στην Ποπαγιάν θα κάνουμε μια στάση στη μικρή πόλη Σίλβια.

Πρόκειται για μια εύκρατη ορεινή περιοχή, η οποία αποτελείται από όμορφα γραφικά σπίτια που περιβάλλονται από τεράστιες φυτείες ζαχαροκάλαμου. Η περιοχή κατοικείται από τους ιθαγενείς Γκουαμπιάνο, η κοινότητα των οποίων μετρά πληθυσμό 12.000 κατοίκων. Κάθε Τρίτη είναι η ημέρα που έχουν το εβδομαδιαίο παζάρι και έτσι η πόλη μετατρέπεται σε ένα πολύχρωμο και πολυσύχναστο τόπο, όπου οι ντόπιοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές έρχονται στην αγορά της περιοχής από τα γύρω χωριά για να πουλήσουν φρούτα, λαχανικά και διάφορες χειροτεχνίες.

Συνεχίζουμε προς την Ποπαγιάν, άφιξη και ξενάγηση στην πόλη η οποία ιδρύθηκε το 1537. Ξεκινάμε από το ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε την εντυπωσιακή μπα­ρόκ αποικιακή αρχιτεκτονική σε όλο της το μεγαλείο. Η Πο­παγιάν ονομάζεται και Λευκή Πόλη, λόγω των λευκών κτι­ρίων της.

Εμείς θα δούμε το κατάφυτο Πάρκο Κάλντας του 16ου αιώνα που σχεδιάστηκε μαζί με την ίδρυση της πόλης και αρχικά φιλοξενούσε τη δημοτική αγορά. Γύρω από αυτό χτίστηκαν τον 16ο αιώνα τα βα­σικά θρησκευτικά και κυβερνητικά κτίρια, όλα σε μπαρόκ αποικιοκρατικό στυλ. Αυτά θεωρούνται σήμερα το ορό­σημο της Ποπαγιάν, με προεξάρχοντα τον Πύργο του Ρο­λογιού που πρωτολειτούργησε το 1737. Ο μηχανισμός του ρολογιού είχε κατασκευαστεί στην Αγγλία. Μετά τον σει­σμό του 1983 που κατέστρεψε μέρος της πόλης, το ρολόι επισκευάστηκε από το ίδιο βρετανικό εργοστάσιο και επα­νατοποθετήθηκε στον Πύργο.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Γέφυρα Ουμιγιαδέρο που κατασκευάστηκε το 1873 από τον Ιταλό μοναχό Σεραφίν Μπαρμπέτι και έναν Γερμανό μηχανικό. Η γέφυρα αυτή είναι πολύτιμη για την πόλη και τους κατοί­κους της επειδή συνδέει το κέντρο με την πυκνοκατοικημένη συνοικία Μπολίβαρ. Ένα μεγάλο ρήγμα που δημιουργήθηκε από σεισμό χωρίζει τις δύο συνοικίες. Πριν την κατασκευή της γέφυ­ρας οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να διασχίζουν μπουσουλώντας το ρήγμα. Εξ ου και μετά τον θάνατο των κατασκευαστών, οι δύο σοροί ταριχεύθηκαν και τώρα φυλάσσονται στο Μουσείο Θρησκευτικής Τέχνης της Πο­παγιάν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΠΟΠΑΓΙΑΝ – ΤΙΕΡΡΑΔΕΝΤΡΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς με προορισμό το Τιερραδέντρο. Συγγενής με τον προκολομβιανό πολιτισμό που αναπτύχθηκε στο σημερινό Σαν Αγκουστίν είναι και ο αντίστοιχος που άνθησε στο γειτονικό Τιερραδέντρο, περίπου 100 χλμ. από το Ποπαγιάν. Η λέξη «Τιερραδέντρο» σημαίνει «Μέσα στη Γη», και αμέσως κατανοεί κανείς περί τίνος πρόκειται: εδώ λοιπόν βρέθηκαν υπόγειοι τάφοι ορισμένοι εκ των οποίων αποτελούνται από ολόκληρη εγκατάσταση.

Φυσικά πρόκειται για ακόμα ένα μνημείο της UNESCO, που χρήζει μάλιστα ιδιαίτερης φροντίδας καθώς λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών, το μνημείο συγκαταλέγεται στα 100 περισσότερο απειλούμενα μνημεία του κόσμου.

Άφιξη στο Τιερραδέντρο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΤΙΕΡΡΑΔΕΝΤΡΟ – Επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο – ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για το αρχαιολογικό πάρκο Τιερραδέντρο, έναν από τους αρχαίους προκολομβιανούς πολιτισμούς της χώρας, ο οποίος άρχισε να ακμάζει γύρω στο 200 π.Χ. στα βουνά της νοτιοδυτικής Κολομβίας και συνέχισε μέχρι τον 17ο αιώνα. Το Τιερραδέντρο μάλιστα βρίσκεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμια Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1995. Εδώ θα θαυμάσουμε τις υπόγειες στοές (162 συνολικά) και τους τάφους σε διάφορα σημεία της περιοχής, όλα διακοσμημένα με ζωγραφιές οι οποίες αναπαριστούν ανθρώπους, ζώα και άλλα γεωμετρικά σχήματα. Μαζί με το Σαν Αγκουστίν θεωρούνται από τις μεγαλύτερες νεκροπόλεις στον κόσμο!

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τα αρχαιολογικά και ανθρωπολογικά μουσεία, ενώ ανάλογα με τον χρόνο που θα έχουμε στην διάθεσή μας, ενδέχεται να επισκεφτούμε έναν από τους γειτονικούς λόφους για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα στην περιοχή.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας στο αρχαιολογικό πάρκο Τιερραδέντρο, θα μεταφερθούμε οδικώς στο Σαν Αγκουστίν, Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ – Ολοήμερη ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Πάρκο & Στενό Μαγκνταλένα

Σήμερα θα αφιερώσουμε ολόκληρη την ημέρα μας στο ε­ξαιρετικής σημασίας Αρχαιολογικό Πάρκο του Σαν Αγκου­στίν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νε­κρόπολη στον κόσμο με την πλουσιότερη συλλογή θρησκευτικών μνημείων και μεγαλιθικών γλυπτών σε ολό­κληρη τη Λατινική Αμερική.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Σαν Αγκουστίν περιλαμβάνει εξαιρετικά σπάνια δείγματα προκολομβιανής τέχνης, με πολύ μεγάλη συγκέντρωση θρησκευτικών μνημείων και με­γαλιθικών αγαλμάτων: θεοί και μυθικά πλάσματα, όλα αναπαρίστανται με ιδιαίτερη τεχνική που μάλιστα ποικίλλει, από τη ρεαλιστική αναπαράσταση έως την αφηρημένη τέ­χνη... Στη συντριπτική πλειονότητά τους τα ευρήματα του πάρκου χρονολογούνται από τον 1ο έως και τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Καλλιτέχνες και κατασκευαστές δυστυχώς παραμέ­νουν άγνωστοι, το ίδιο και ο πολιτισμός εκείνης της περιό­δου. Το πρόβλημα με τους προκολομβιανούς πολιτισμούς είναι ότι δεν είχαν αναπτύξει τη γραφή, οπότε σήμερα οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να έχουν καμία πληροφορία γι’

αυτούς, πέρα από τα ευρήματα.

Τα αγάλματα που θα δούμε σήμερα τα περιέγραψε πρώ­τος o Ισπανός μοναχός και εξερευνητής Χουάν ντε Σάντα Γκερτρούντις τον 18ο αιώνα στην τετράτομη αναφορά του με τίτλο «Θαύματα της Φύσης». Είναι πέτρινα και τεράστια (ύψους 7 μ.), τοποθετημένα κατά τόπους στο φαράγγι Μα­γκνταλένα. Το αρχαιολογικό πάρκο καταλαμβάνει έκταση 50 τ.χλμ. και μέσα σε αυτό βρίσκονται περί τα 500 τέτοια αγάλματα. Επίσης, το πάρκο συνδέεται με μία μεγάλη νε­κρόπολη, στην οποία σώζονται απίθανες τοιχογραφίες πολλά ανάγλυφα και αγάλματα. Γενικώς φαίνεται ότι τα α­γάλματα αυτά φιλοτεχνήθηκαν για να προστατεύουν τους νεκρούς.

Τα αγάλματα, τα ανάγλυφα και οι τοιχογραφίες αναπαρι­στούν ανθρώπινες και ζωόμορφες φιγούρες (κροκοδεί­λους, νυχτερίδες, τζάγκουαρ) με πολύ κοντά πόδια. Στο πα­ρελθόν ήταν όλα επιζωγραφισμένα με έντονα χρώματα: κυρίως κίτρινο και φωτεινό κόκκινο μαζί με λευκό και μαύρο. Σήμερα βέβαια στα περισσότερα ευρήματα δεν σώζεται το χρώμα.

Θα περπατήσουμε μέχρι τον τελετουργικό χώρο Fuente de Lavapatas. Πρόκειται για ένα σύνολο λαξευμένων βράχων στην κοίτη του ποταμού, με κανάλια που μεταφέρουν νερό μέχρι τις τρεις λίμνες της περιοχής. Εκτιμάται ότι η πηγή αυτή ίσως σχετίζεται με τη λατρεία του νερού. Στη συνέχεια θα ανεβούμε στο ύψωμα Lavapatas από όπου θα απολαύσουμε τη θέα στη γύρω περιοχή.

Αφού επισκεφτούμε και το μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο, θα συνεχίσουμε για το Στενό του ποταμού Μα­γκνταλένα, ένα εντυπωσιακό βραχώδες φαράγγι που αναγκάζει το νερό του ποταμού να περάσει μέσα από ένα άνοιγμα μόνο 2,20 μέτρων.

Επιστροφή στο Σαν Αγκουστίν και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ – ΝΕΪΒΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς με προορισμό την πόλη Νέιβα, πρωτεύουσα της επαρχίας Ουίλα. Αφού διασχίσουμε ένα υπέροχο σκηνικό στη λε­κάνη απορροής του ποταμού Μαγκνταλένα, θα φτάσουμε στο αεροδρόμιο της Νέιβα όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Μπογκοτά.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά για την πτήση επιστροφής μας.

16η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Πλούσιοι σε εμπειρίες και γεμάτοι με εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες βαθιά μέσα μας για μια ζωή, επιστρέφουμε σπίτι μας ψάχνοντας ήδη για τον επόμενο προορισμό!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3899 € 990 €
Twin Room 3899 € 990 €
Triple Room 3899 € 990 €
Single Room 4989 € 990 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4119 € 990 €
Twin Room 4119 € 990 €
Triple Room 4119 € 990 €
Single Room 5209 € 990 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5139 € 0 €
Twin Room 5139 € 0 €
Triple Room 5139 € 0 €
Single Room 6229 € 0 €
Σημείωση:

Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

IB 834

22/12/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:55

18:50

IB 155

22/12/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ

23:55

04:20 +1

IB 156

05/01/2025

ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

14:05

05:55 +1

IB 833

06/01/2025

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:40

15:15

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*. Σε Ποπαγιάν, Τιερραδέντρο και Σαν Αγκουστίν, όπου δεν υπάρχει τουριστική υποδομή, απλά ξενοδοχεία 3* από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

Αναχωρήσεις από Κύπρο   

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόρους (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά.  

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)       

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000 κατ’ άτομο.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πληρέστερο πρόγραμμα για την Κολομβία, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος αυτή τη συναρπαστική χώρα που οι περισσότεροι ταξιδιώτες τώρα μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν. Το πρόγραμμα της Μεγάλης Κολομβίας είναι το μόνο που μας προσφέρει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η Ποπαγιάν, το Σαν Αγκουστίν και το Τιερραδέντρο, τον θησαυρό της UNESCO με τους κατάγραφους τοίχους, έργα εξελιγμένων προκολομβιανών πολιτισμών.

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη στην παλιά πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας.
  • Αφιερώνουμε τρεις (3)  διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη και όχι λιγότερες.
  • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μακρόβια.
  • Επίσκεψη στο μυστηριώδες Σαν Αγκουστίν, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Αμερικής, με το «Δάσος των Αγαλμάτων». Το Versus ανοίγει δρόμους με την επίσκεψη αυτού του πάρκου. Το αινιγματικό αυτό αρχαιολογικό πάρκο παρόλο που είναι ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αμερικής συνήθως παραλείπεται διότι είναι εξαιρετικά απομακρυσμένο. Το Versus όμως πάντα αναζητά κρυμμένα διαμάντια στον πλανήτη μας και σας τα προτείνει.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή. Σε Ποπαγιάν, Τιερραδέντρο και Σαν Αγκουστίν, όπου δεν υπάρχει τουριστική υποδομή, απλά ξενοδοχεία 3* από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.
  • Επίσκεψη, ξενάγηση και διαμονή στην πόλη Κάλι με τις τεράστιες χασιέντες και τα ορυχεία χρυσού.
  • Η πεμπτουσία της εξερεύνησης με διαμονή και επίσκεψη στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο του Τιερραδέντρο (θησαυρός της UNESCO) με τους κατάγραφους τοίχους, έργα εξελιγμένων προκολομβιανών πολιτισμών.
  • Ξενάγηση και διαμονή στην Ποπαγιάν, από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Νότιας Αμερικής.
  • Ξενάγηση στη Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Μποτέρο, ένα από τα ωραιότερα μουσεία της χώρας.
  • Ειδική καινοτομική ξενάγηση στα πρώην λημέρια του βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν, τα οποία σήμερα είναι οι πιο κουλ καλλιτεχνικές περιοχές της πόλης, χάρη στο ειδικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης της Κολομβίας.
  • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
  • Επίσκεψη στο Στενό του ποταμού Μαγκνταλένα, το εντυπωσιακό βραχώδες φαράγγι στην περιοχή του Σαν Αγκουστίν.
  • Επίσκεψη στον τεράστιο μετεωρίτη του Γκουαταπέ που ξεφυτρώνει μέσα από τις τεχνητές λίμνες.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ VERSUS

Γιατί στη Μεγάλη Κολομβία με το Versus

Μια ολοκληρωμένη, πλήρης πρόταση για την Κολομβία, μία χώρα που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Επιλέγουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, στην παλιά πόλη, παρά το υψηλό κόστος, για πολλούς την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής. Έτσι μπορούμε να την περπατήσουμε και να την απολαύσουμε. Αφιερώνουμε δύο διανυκτερεύσεις στο Μεντεγίν, μια πόλη-σταθμός της Κολομβίας, με την περίφημη συνοικία Comuna 13 που με οχήματα την τέχνη, το γκράφιτι και τη χιπ χοπ μουσική μεταμορφώθηκε ριζικά και πλέον αποτελεί κύριο τουριστικό σημείο της πόλης.

Παράλληλα, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως είναι η Ποπαγιάν, το Σαν Αγκουστίν και το Τιερραδέντρο, ο θησαυρός της UNESCO με τους κατάγραφους τοίχους, έργα εξελιγμένων προκολομβιανών πολιτισμών. Διασχίζουμε πρώτοι στην Ελλάδα την Κολομβία από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως τον Ατλαντικό και την Καραϊβική θάλασσα.

Το μυστηριώδες Σαν Αγκουστίν

Ξεναγούμαστε στο εξαιρετικής σημασίας Αρχαιολογικό Πάρκο του Σαν Αγκουστίν, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συστήνει στον σημερινό άνθρωπο έναν προκολομβιανό πολιτισμό χαμένο εδώ και πολλούς αιώνες. Εκεί θα δούμε τη μεγαλύτερη συλλογή θρησκευτικών μνημείων και μεγαλιθικών γλυπτών σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Επίσης είναι η μεγαλύτερη νεκρόπολη στον κόσμο! Τα αγάλματα είναι πέτρινα και τεράστια (ύψους 7 μ). Το αρχαιολογικό πάρκο καταλαμβάνει έκταση 50 τ. χλμ. και μέσα σε αυτό βρίσκονται περί τα 500 τέτοια αγάλματα.

Καρθαγένη, η ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών, ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους Ισπανούς κονκισταδόρες. Από το λιμάνι της εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική. Και προκειμένου οι Ισπανοί να την προφυλάξουν από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το απίθανο Μεντεγίν

Το Μεντεγίν, παρότι είναι μια πόλη ορεινή, έχει ήπιο κλίμα και δικαίως φέρει τον τίτλο «Η πόλη της αιώνιας άνοιξης». Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης με την υπέροχη πλατεία Μποτερό, την οποία κοσμούν τα γλυπτά του διάσημου καλλιτέχνη με την ιδιαίτερη αισθητική, ενώ θα μάθουμε για την πλούσια ιστορία της και πώς από άντρο των ναρκωτικών και του βαρόνου Εσκομπάρ κατέληξε σήμερα, μετά από χρόνια προσπαθειών, να αποτελεί πόλη-παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την εξέλιξη και την καινοτομία.

Μπογκοτά, η «Αθήνα της αμερικανικής ηπείρου»

Η Μπογκοτά είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Κολομβίας. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και είναι χτισμένη σε οροπέδιο, σε υψόμετρο 2.640 μέτρων. Είναι μια πόλη γεμάτη πάθος και ζωντάνια. Στην ιστορική συνοικία Λα Καντελαρία βρίσκονται συγκεντρωμένα μερικά από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης: η Νομισματική Συλλογή, το Μουσείο Τέχνης, η βιβλιοθήκη Luis Angel Arango και το Μουσείο Μποτέρο, ενώ γύρω από την κεντρική πλατεία Plaza de Bolivar συνυπάρχουν αρχιτεκτονικά ο ισπανικός αποικιοκρατικός ρυθμός, ο γαλλικός κλασικισμός, ο αμερικανικός εκλεκτικισμός και ο μοντερνισμός.

Highlights

  • Η πόλη-μουσείο της Καρθαγένης, με τα μπαρόκ μέγαρα και το απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα.
  • Ο αινιγματικός αρχαιολογικός χώρος του Σαν Αγκουστίν, από τους πλουσιότερους και πλέον εντυπωσιακούς της Νότιας Αμερικής, που πρώτο το Versus επισκέπτεται!
  • Το παζάρι των ιθαγενών με τις μπλε φούστες στο ορεινό χωριό Σίλβια των Άνδεων.
  • Η πόλη Ποπαγιάν, εξαιρετικά σπάνια και πανέμορφη, στη Νότια Κολομβία.
  • Ο σπάνιος αρχαιολογικός χώρος του Τιερραδέντρο.
  • Το μοναστήρι και η εκκλησία La Popa στην Καρθαγένη που το κτήριο μοιάζει με πρύμνη πλοίου.
  • Η πελώρια εκκλησία στη Ζιπακίρα, χωρητικότητας 8.400 ατόμων, που είναι λαξευμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου.
  • Το παραδοσιακό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα όπου θα γίνουμε ένα με τους ντόπιους.
  • Η πολύχρωμη Καντελαρία, από τις πιο όμορφες γειτονιές της Μπογκοτά.
  • Οι πανέμορφες γειτονιές με τα γκράφιτι σε Μπογκοτά, Μεντεγίν και Καρθαγένη.
  • Το ιερό της Μοντσεράτ με την πιο μαγευτική θέα σε ολόκληρη την Μπογκοτά.
  • Ο τεράστιος βράχος Ελ Πενιόλ στο Γκουαταπέ με την απίστευτη θέα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ειδικές τιμές για κρατήσεις έως 31/07, με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων προσφοράς
  • Ένα μοναδικό οδοιπορικό και μια ανεπανάληπτη εξερεύνηση, όπως μόνο το Versus σχεδιάζει και προσφέρει!
  • Σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, στην παλιά πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας.
  • Επίσκεψη στο μυστηριώδες Σαν Αγκουστίν.

Περίοδοι

  • Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Αναχωρήσεις

22/12



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info