fb

Ιτέα - Φωκίδα | Ιούλιος - Αύγουστος 2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 335€

Μόνο Στο Versus

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:     
 

  • 3 διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Nafsika Palace 4* με πρωινό
  • Περιήγηση στα μαγευτικά «ελληνικά φιόρδ» του Μόρνου & στην τεχνητή λίμνη!  
  • Επίσκεψη σε Ναύπακτο, Ερατεινή, Γαλαξίδι, & Άμφισσα
  • Επίσκεψη στο Χάνι της Γραβιάς
  • Εισιτήρια με τη βάρκα για το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού, τα Τριζόνια, που μάγεψε ακόμα και τον Ωνάση  και ήθελε να το αγοράσει!
  • Θα προσκυνήσουμε στη Μονή του Οσίου Λουκά.
  • Θα επισκεφτούμε το Μαυσωλείο των θυμάτων του ναζισμού στο Δίστομο.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μονή Οσίου Λουκά - Δίστομο - Αντίκυρα – Ιτέα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα για την Ιτέα. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ενδιαφέρονται μέρη και αξιοθέατα. Πρώτη μας στάση η Μονή του Οσίου Λουκά στις πλαγιές του Ελικώνα. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και είναι ένα από τα 3 σωζόμενα μοναστήρια της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Ελλάδα  το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται και στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της  UNESCO. Επόμενη στάση μας το Δίστομο, το οποίο έγινε ιδιαίτερα γνωστό για τη σφαγή που πραγματοποιήθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου του 1944, όπου και θα επισκεφτούμε το μαυσωλείο – μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του ναζισμού. Η μέρα μας θα συνεχίσει για το παραθαλάσσιο χωριό Αντίκυρα που θυμίζει αρκετά νησί. Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και βόλτα στο γραφικό της λιμάνι με τον ιδιαίτερο φάρο και τα ψαροκάικα, ενώ αξίζει να γευθείτε και φρέσκα θαλασσινά. Το απόγευμα μέσα από μία όμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην Ιτέα. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ιτέα – Περιήγηση στα Φιόρδ του Μόρνου – Φράγμα – Τεχνητή λίμνη – Ερατεινή – Ιτέα

Η λίμνη του Μόρνου στέκεται ακριβώς στην «καρδιά» της Ρούμελης. Σχηματίστηκε με την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Μόρνο το 1979, για να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης της Αθήνας. Το φράγμα ύψους 125 μέτρων, είναι το 7ο ψηλότερο φράγμα της Ελλάδας. Η λίμνη σχηματίζει ένα μεγάλο Χ στο κέντρο του νομού Φωκίδας, καλύπτοντας με τα νερά της ένα λεκανοπέδιο δυτικά του Λιδωρικίου, ανάμεσα στη Γκιώνα και τα Βαρδούσια. Συγκεντρώνει νερό όχι μόνο από τον Μόρνο αλλά και από παραποτάμους του. Ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000, αξίζει να ξέρετε ότι για τη δημιουργία της χρειάστηκε να εκκενωθεί το χωριό Κάλλιο, το οποίο μεταφέρθηκε σε άλλη θέση πάνω από τις όχθες της. Όταν η στάθμη της λίμνης κατεβαίνει, σε περιόδους ξηρασίας, «αποκαλύπτονται» τα σπίτια του παλιού οικισμού, θέαμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό για τους επισκέπτες. H ιχθυοπανίδα της λίμνης περιλαμβάνει χέλια, αλλά και τον σπάνιο, ενδημικό της Δυτικής Ελλάδας, πελοποννησιακό ζουρνά.

Η περιήγηση γύρω από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίμνιες διαδρομές! Ο παραλίμνιος δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και θα χρειαστεί να καλύψετε μια απόσταση περίπου 70 χλμ. Με αφετηρία το Λιδορίκι κατευθυνόμαστε νοτιοανατολικά (προς Μαλανδρίνο) και μετά 5 χλμ. οδηγούμε πάνω στο πρόφραγμα του οικισμού της Λεύκας, του πρώτου χωριού της διαδρομής το οποίο καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης. Στη συνέχεια της διαδρομής, μέχρι το φράγμα του Μόρνου (απέχει 28 χλμ. από το Λιδορίκι), συναντάτε τα παραλίμνια εκκλησάκια του Προφήτη Ηλία Χανίων-Στενού και του Αγίου Γεωργίου. Αφήνουμε πίσω μας τη λίμνη και συνεχίζουμε για την Ερατεινή. Μια υπέροχη παραθαλάσσια κωμόπολη, όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο, βόλτες και φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στην Ιτέα. Το βράδυ σας είναι ελεύθερο για να κινηθείτε στην πόλη και να απολαύσετε μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ιτέα – Άμφισσα – Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδος (Βαγονέτο) – Γραβιά – Γαλαξίδι - Ιτέα

Μετά το πρωϊνό μας, αναχώρηση για Άμφισσα. Στάση στην όμορφη κωμόπολη όπου εμφανίστηκε η τέχνη της βυρσοδεψίας, πριν από το 1600 και υπήρξε βασική πηγή πλούτου για την πόλη, μέχρι τον Μεσοπόλεμο. Τα Ταμπάκικά της, ήταν ξακουστά για τη φυτική επεξεργασία που έδινε εξαιρετικής ποιότητας δέρματα και περγαμηνές, μεγάλο μέρος των οποίων εξάγονταν στη Ρώμη και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού, κάνοντας την Άμφισσα σημαντικό εμπορικό κέντρο της προβιομηχανικής εποχής στην Ελλάδα. Σήμερα υπάρχει ένα μοναδικό εν λειτουργία βυρσοδεψείο της Χάρμαινας και συνεχίζει να επεξεργάζεται το δέρμα αποκλειστικά με φυσικές μεθόδους. Απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας στην ομώνυμη γραφική συνοικία.

Κατευθυνόμαστε για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας:  το «Βαγονέτο» (Vagonetto), το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι 30 χρόνια πριν, περιμένει να σας ταξιδέψει στο «Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Βαγονέτο». Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο στη χώρα, που παρουσιάζει τους χώρους ενός μεταλλείου, καθώς και τη διαδικασία εξαγωγής του βωξίτη. Η κατασκευή του πάρκου ξεκίνησε το 1998 και λειτουργεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2003. Ποια είναι, όμως, η περίφημη στοά με τον αριθμό 850; Πρόκειται για το παλιό ορυχείο, το οποίο λειτούργησε από το 1967 έως και το 1972. Επί μία εικοσαετία, παρέμεινε κλειστό. Η μετατροπή του σε επισκέψιμο τόπο διήρκεσε δύο χρόνια και, τελικά, η στοά, που απείχε 850 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό!

H επίσκεψη στη στοά γίνεται με το βαγονέτο που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες 30 χρόνια πριν! Από τις αίθουσες του χώρου αναμονής, όπου λειτουργεί και η καφετέρια, οι επισκέπτες οδηγούνται (έπειτα από σύντομη διαδρομή), στο ασανσέρ, που τους κατεβάζει στον χώρο επιβίβασης στο βαγονέτο. Εκεί φορούν τα προστατευτικά κίτρινα κράνη και τα αδιάβροχα και επιβιβάζονται στο βαγονέτο! Στο «Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας» υπάρχουν δύο ηλιόλουστοι χώροι για καφέ και ξεκούραση (ατομικά έξοδα, για όποιον επιθυμεί να κατέβει). Επόμενη στάση μας η Γραβιά με το περίφημο χάνι της, στο οποίο δόθηκε η ιστορική μάχη του ’21 με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Και τελευταία επίσκεψή μας το όμορφο Γαλαξίδι. Ήσυχο, γραφικό με πετρόκτιστα αρχοντικά και καπετανόσπιτα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή στην Ιτέα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ιτέα – Τριζόνια – Ναύπακτος – Αθήνα

Αναχώρηση από την Ιτέα για την επιστροφή μας στην Αθήνα, αλλά και αυτή την ημέρα θα την απολαύσουμε στο έπακρο. Ακολουθούμε την παράκτια διαδρομή Ιτέα-Γαλαξίδι-Ερατεινή και φθάνουμε στο σημείο, όπου θα επιβιβασθούμε σε καραβάκι  για τα πανέμορφα Τριζόνια, το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού, που μάγεψε ακόμα και τον Ωνάση, έχοντας εκφράσει μάλιστα και την επιθυμία να το αγοράσει! Μικρό και πολύχρωμο, μόλις 2,5 τ.χλμ. με μέγιστο μήκος τα 3 χλμ., είναι ένα από τα μικρότερα νησιά της χώρας. Εδώ δεν κυκλοφορούν μηχανοκίνητα οχήματα. Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν έναν χρωματικό πίνακα!  Για την προέλευση του ονόματος του νησιού υπάρχουν πολλές εκδοχές. Η επικρατέστερη μάλλον είναι ότι σχετίζεται με την ύπαρξη τριών θαλάσσιων ζωνών, απ’ όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το νησί, δηλαδή από Ιόνιο (δυτικά), από Πειραιά (ανατολικά) και από Πελοπόννησο (νότια). Περίπατος και καφεδάκι. Η μέρα μας θα συνεχίσει με επίσκεψη στην όμορφη Ναύπακτο με το Βενετσιάνικο κάστρο και το ενετικό λιμάνι της, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο μέχρι την αναχώρησή μας για την επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 335 € 0 €
Twin Room 335 € 0 €
Triple Room 335 € 0 €
Single Room 410 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 335 € 0 €
Twin Room 335 € 0 €
Triple Room 335 € 0 €
Single Room 410 € 0 €

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις-μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή 3 διανυκτερεύσεων στο ξενοδοχείο Nafsika Palace 4*, στην Ιτέα με πρωινό.
  • Εισιτήριο για το καραβάκι στα Τριζόνια.
  • Όλες οι εκδρομές καθημερινά, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  •  Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Γεύματα εκτός του πρωινού.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.
  • Φόρος διαμονής*πληρωτέος τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Εισιτήρια εισόδου στο Βαγονέτο.

 

*ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ – ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος π.χ. κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:     
 

  • 3 διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Nafsika Palace 4* με πρωινό
  • Περιήγηση στα μαγευτικά «ελληνικά φιόρδ» του Μόρνου & στην τεχνητή λίμνη!  
  • Επίσκεψη σε Ναύπακτο, Ερατεινή, Γαλαξίδι, & Άμφισσα
  • Επίσκεψη στο Χάνι της Γραβιάς
  • Εισιτήρια με τη βάρκα για το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού, τα Τριζόνια, που μάγεψε ακόμα και τον Ωνάση  και ήθελε να το αγοράσει!
  • Θα προσκυνήσουμε στη Μονή του Οσίου Λουκά.
  • Θα επισκεφτούμε το Μαυσωλείο των θυμάτων του ναζισμού στο Δίστομο.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 3 διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Nafsika Palace 4* με πρωινό
  • Περιήγηση στα μαγευτικά «ελληνικά φιόρδ» του Μόρνου & στην τεχνητή λίμνη!  
  • Επίσκεψη σε Ναύπακτο, Ερατεινή, Γαλαξίδι, & Άμφισσα

 

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

27/07, 23/08



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info