fb

Αρχέγονη Θράκη - Πομακοχώρια | 24.10.2024

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 439€

Περιγραφή

Ένα ταξίδι στην Θράκη της καρδιά μας, σε αρχέγονα μονοπάτια πολιτισμού και Ιστορίας, χρωμάτων και αρωμάτων, γεύσεων και εμπειριών.

Με αφετηρία μας την Αλεξανδρούπολη εξερευνούμε την αγαπημένη μας Θράκη και ανακαλύπτουμε σπάνιες ομορφιές που μπορεί κανείς να μην φαντάζεται πως μπορεί να αντικρύσει σε ένα 5νθήμερο ταξίδι στην άκρη (ή μήπως στην αρχή;) της Ελλάδας μας.

Από την λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος μέχρι το Σουφλί και το Διδυμότειχο· και από την κοιλάδα του Νέστου μέχρι την Ξάνθη.

Ερχόμαστε όμως και στην Κομοτηνή με τα χίλια χρώματα και την πολυπολιτισμική της ταυτότητα, περιηγούμαστε στα αδίκως «ξεχασμένα» Πομακοχώρια. γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας μας!...

1η ημέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στην  Αλεξανδρούπολη. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αλεξανδρούπολη - Λίμνη Βιστωνίδα – Πόρτο Λάγος - Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη

Μετά το πρωινό η μέρα μας ξεκινάει για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που μας φιλοξενεί αλλά κι άλλα όμορφα μέρη της Θράκης. Μετά την περιήγησή μας στην Αλεξανδρούπολη θα αναχωρήσουμε για έναν από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, τη λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα βρίσκεται το Πόρτο Λάγος, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι, το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για μεταφορά αγαθών από εμπορικά πλοία. Συνεχίζουμε για την υπέροχη Κομοτηνή. Η πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Αλεξανδρούπολη - Στενά Νέστου – Παραποτάμιο Δάσος Νέστου & Τοξότες – Εχίνος (Πομακοχώρια) - Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη

Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση προς τα Στενά του Νέστου. Θα φτάσουμε στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου και στο χωριό Τοξότες για να θαυμάσουμε την υπέροχη και μοναδική φύση που έχει ανακηρυχθεί «Αισθητικό Δάσος» από το 1977. Επόμενος σταθμός μας ο Εχίνος, το μεγαλύτερο από τα φτωχά αλλά συνάμα ζωντανά Πομακοχώρια της Ξάνθης. Χωριά που απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης. Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν, ακούραστοι ξωμάχοι που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους.  Τελευταίος μας σταθμός η Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα, γνωστή κι ως «Κυρά κι αρχόντισσα της Θράκης». Θα κινηθούμε στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το παλιό δημαρχείο, το λαογραφικό μουσείο, την πινακοθήκη του δήμου και την κατοικία γέννησης του Μάνου Χατζιδάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου –Σουφλί – Διδυμότειχο - Αλεξανδρούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό. Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου και έχουμε τη δυνατότητα (καιρού επιτρέποντος) για βαρκάδα (έξοδα ατομικά). Πιο βόρεια θα συνεχίσουμε για το Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του και την πλούσια εθνική και λαογραφική του παράδοση. Η ιστορία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μετάξι, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε σε μουσείο – βιοτεχνία μεταξιού. Η εκδρομή μας θα συνεχιστεί με επόμενο προορισμό το Διδυμότειχο. Αυτή η πόλη ήταν ανέκαθεν σημαντικό σταυροδρόμι στα περάσματα Δύσης - Ανατολής και θεωρείται η πύλη των Βαλκανίων, καθώς δίπλα περνάει ο Έβρος ποταμός και σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο κι επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Δράμα – Αθήνα

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης και επισκεπτόμαστε άλλη μία όμορφη πόλη της Θράκης, την ξακουστή Δράμα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το άγαλμα της Ελευθερίας αλλά και του Κολοκοτρώνη. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για όποιον θέλει να περπατήσει στην Πλατεία Ελευθερίας ή να επισκεφτεί την εκκλησία του Αγίου Νικολάου αλλά και την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα η τελευταία είναι και το παλαιότερο σωζόμενο κτίσμα της Δράμας. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Nefeli 4* στην Αλεξανδρούπολη.
  • 4 πρωινά και 4 δείπνα.
  • Απολαυστική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βιστωνίδας & στο γραφικό Πόρτο Λάγος.
  • Επίσκεψη σε ένα από τα  «Αισθητικά Δάση» της χώρας μας, στους Τοξότες Νέστου.
  • Εκδρομή και βαρκάδα στο μοναδικό Δέλτα του Έβρου.
  • Επίσκεψη στην Κομοτηνή, πόλη με πολλά χρώματα και πολιτισμικό πλούτο.
  • Επίσκεψη σε Ξάνθη, Σουφλί, Διδυμότειχο και Δράμα.
  • Επίσκεψη στον Εχίνο, το μεγαλύτερο από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης.
  • Ολιγομελή και ευέλικτα γκρουπ μέχρι 30 ατόμων.

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Nefeli 4* στην Αλεξανδρούπολη.
  • Ημιδιατροφή (4 πρωινά, 4 δείπνα).
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα εκτός της ημιδιατροφής.
  • Ποτά, αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Βαρκάδα στο Δέλτα του Έβρου
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

Μάρτιος – Οκτώβριος

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

Νοέμβριος – Φεβρουάριος

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

Σημαντικές παρατηρήσεις

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών αιτημάτων στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

 

Πώς γίνεται η κράτησή σας

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή των εγγράφων σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία τους.

 

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

Άτοκες Δόσεις:

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 439 € 0 €
Twin Room 439 € 0 €
Triple Room 439 € 0 €
Single Room 589 € 0 €

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • 4 διανυκτερεύσεις στο Nefeli 4* στην Αλεξανδρούπολη.
  • Απολαυστική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βιστωνίδας, στο γραφικό Πόρτο Λάγος, στους Τοξότες Νέστου και στο Δέλτα του Έβρου.
  • Περιήγηση σε ΚομοτηνήΞάνθη, Σουφλί, Διδυμότειχο και Δράμα.
  • Επίσκεψη στον Εχίνο, το μεγαλύτερο από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

24/10

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info