fb

Λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα | 26.10.2024

Διάρκεια: 3 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 259€

Περιγραφή

Μετέωρα: Το πέτρινο δάσος

Αιώνες τώρα το γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα 800 και πλέον σκοτεινόχρωμων βράχων αποτελεί όχι μόνο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθοδοξίας. Εδώ η απεραντοσύνη της φύσης και η πνευματικότητα συνδιαλέγονται με τρόπο μοναδικό, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο τους στους χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν από κάθε γωνιά της γης.

Από τις τριάντα μονές που μαρτυρούνται μέσα από τα ιστορικά στοιχεία λειτουργούν μόνον έξι σήμερα. Πολλά μικρότερα μοναστήρια, τα περισσότερα από τα οποία ιδρύθηκαν τον 14ο αιώνα, είναι εγκαταλελειμμένα, ωστόσο ο απόηχος της βαθιάς θρησκευτικότητας που αποπνέουν παραμένει ολοζώντανος, θυμίζοντας το μεγαλείο παλαιότερων εποχών.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα (χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι) – Τρίκαλα

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού. Θα συνεχίσουμε για τα Τρίκαλα, μία από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας, μια μικρή «Ευρώπη» στην καρδιά της Θεσσαλίας. Από τη μακραίωνη ιστορία του «χθες» στη σημερινή, ευρωπαϊκή και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη, πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας! Η πατρίδα του Ασκληπιού περιμένει να τη γνωρίσουμε με το θαυμαστό Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό τέμενος επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στον χρόνο. Οι συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα συγκεντρώνουν τον θαυμασμό στη διάρκεια των περιπάτων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τρίκαλα - Καλαμπάκα – Μετέωρα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών – Μέτσοβο – Τρίκαλα

Πρόγευμα και επίσκεψη στους γιγάντιους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό ίσως στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε για το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Χτισμένο σε ύψος 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου, είναι ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Θα περιηγηθούμε στο χωριό και θα επισκεφτούμε το ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα που στεγάζει το λαογραφικό μουσείο του Μετσόβου και την Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο), όπου θα δούμε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών.  Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα, να δοκιμάσετε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής ή να γευματίσετε (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Τρίκαλα - Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι – Αθήνα

Πρωινό και αφήνουμε πίσω μας την πόλη των Τρικάλων για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας στην πρωτεύουσα. Φυσικά θα εκμεταλλευτούμε κι αυτή τη μέρα στο έπακρο, ξεκινώντας από την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια χύνεται στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά. Συνεχίζοντας δίπλα στο ποτάμι θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα... έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει 1.900 μ. υψόμετρο. Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα. Σιγά σιγά και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα σε αυτό.

 

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

  • Σε περίπτωση κακοκαιρίας (βροχής, χιονιού, πάγου ή άλλων επικίνδυνων φαινομένων), ενδέχεται να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε κάποια σημεία.
  • Λόγω των καιρικών συνθηκών, συνιστούμε να έχετε μαζί σας μια μικρή σπαστή ομπρέλα και κατάλληλα παπούτσια βροχής σε περίπτωση βροχόπτωσης.
  • Το πρόγραμμα καθώς και το ωράριο σε χώρους που το πρόγραμμά τους εγκρίνεται από τους δήμους κάθε περιοχής, υπόκεινται σε τυχόν αλλαγές.

  • Διαμονή στο Pantelidakis Hotel 3* , στα Τρίκαλα.
  • Ημιδιατροφή με πρωινό στο ξενοδοχείο και βραδινό σε τοπικό εστιατόριο.
  • Ένα ταξίδι όχι μόνο στα Μετέωρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Θεσσαλίας.
  • Επίσκεψη στη φωτογενή Νεράιδα, η άλλοτε Σπινάσα των ελάτων, με απεριόριστη θέα στη λίμνη Πλαστήρα, την τεχνητή λίμνη με τη μαγική ομορφιά που την κάνουν ακόμη ομορφότερη οι ορεινοί όγκοι των Αγράφων που την περιβάλλουν.
  • Επίσκεψη στο Φράγμα, την υλοποίηση της ιδέας του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, αλλά και στην πλαζ Λαμπερού, με τοπικά προϊόντα του Συνεταιρισμού Γυναικών Λίμνης Πλαστήρα.
  • Στην περιοχή παράγεται και το διάσημο κόκκινο κρασί « Μαύρος Μεσενικόλας», Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ)
  • Επίσκεψη στο Νιοχώρι, στην πλαγιά πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα!
  • Οδοιπορικό στα Μετέωρα! Η μοναστική παράδοση, το διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της ανθρωπότητας που εκτός από το δέος που προκαλεί, αποτελεί και μοναδικό σκηνικό πολλών κινηματογραφικών ταινιών - αναφέρουμε το « Για τα μάτια σου μόνο» με τον Τζέιμς Μποντ να σκαρφαλώνει σ’ ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, εκείνο του Αγίου Βαρλαάμ! Ταινία που άφησε εποχή!
  • Μέτσοβο! Το διάσημο ηπειρώτικο χωριό των ευεργετών! Ευεργέτες του δημιούργησαν το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Με ετυμολογία από τη σλάβικη «μέτσκα» (αρκούδα) και «όβο» (χωριό), το χωριό του κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωίου της οικογενείας των Αβέρωφ  και με την εξαίσια Πινακοθήκη και το Λαογραφικό μουσείο!
  • Στην περιοχή βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία του σπάνιου πουλιού Ασπροπάρη στην Ελλάδα!
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών: Δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο περίπου 1100 τ.μ.! Μια πανέμορφη ξενάγηση(ατομικά έξοδα).
  • ΠύληΠόρτα ΠαναγιάΕλάτηΠερτούλι: Τα ξακουστά και παραδοσιακά χωριά του Ασπροποτάμου μάς περιμένουν! Ουσιαστικά διασχίζοντας το Περτούλι, βρισκόμαστε στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Τρικάλων, που είναι δημόσιο δάσος, αλλά και στην «Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή του Κόζιακα». Η γραφικότητα των εξαίσιων χωριών της παράδοσης, των πράσινων χωριών της Ελλάδας, θα σας καταπλήξει!

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pantelidakis 3* στα Τρίκαλα.
  • Ημιδιατροφή (2 πρωινά και 2 βραδινά).
  • Μεταφορές, εκδρομές – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
  • Φόρος διαμονής*

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

Μάρτιος – Οκτώβριος

 

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

Νοέμβριος – Φεβρουάριος

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Σημαντικές παρατηρήσεις

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών αιτημάτων στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο.
  • Οι είσοδοι σε σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία κλπ δεν περιλαμβάνονται. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα την ηλικία κλπ. πληρώνονται ατομικά τοπικά και θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή αποδεικτικά με τα οποία μπορείτε να πάρετε έκπτωση.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν εναλλάσσονται.

Πώς γίνεται η κράτησή σας

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

 

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

 

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή των εγγράφων σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία τους.

 

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.

 

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

 

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

Άτοκες Δόσεις:

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 259 € 0 €
Twin Room 259 € 0 €
Triple Room 259 € 0 €
Single Room 329 € 0 €

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PANTELIDAKIS 3* στα Τρίκαλα
  • Επίσκεψη στα Μετέωρα και στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών
  • Περιήγηση στο πανέμορφο χωριό του Μετσόβου
  • Επίσκεψη σε Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι
  • Εξόρμηση στη λίμνη Πλαστήρα και τα χωριά της Νεράιδα και Νιοχώρι

 

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

26/10

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info