fb

Ζανζιβάρη, ατομικό ταξίδι | 2024

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1380€

Περιγραφή

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ:

Σταυροδρόμι πολιτισμών

Το όνομά της προέρχεται από την περσική λέξη zangh που σημαίνει νέγρος και το bar που σημαίνει ακτή, δηλαδή “Ακτή των Νέγρων”. Σταυροδρόμι πολιτισμών, λάφυρο κάθε λογής κατακτητών, από τους σουλτάνους της Αραβίας ως τους Άγγλους αποικιοκράτες, το σμαραγδένιο αυτό νησί του Ινδικού, διατηρεί το δικό του χρώμα και ακολουθεί τη δική του πορεία. Η όλη ατμόσφαιρα αποπνέει έναν αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας.

Παραμυθένια Ζανζιβάρη

Τα καταπράσινα νερά, η πυκνή άγρια βλάστηση κ ένα πολιτισμικό μωσαϊκό λαών, συνθέτουν την παραμυθένια Ζανζιβάρη. Αφρικάνικος αέρας που αναδίνει μυρωδιές μπαχαρικών από τις γύρω καλλιέργειες...

Ατμόσφαιρα με αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας

Απολαύστε τα γαλαζοπράσινα νερά και τον καυτό ήλιο του Ινδικού, πιείτε ένα τροπικό κοκτέιλ κάτω από τη σκιά ενός κοκκοφοίνικα. Η εκπληκτική θάλασσα, η χλωρίδα, η πανίδα και οι πανέμορφοι κοραλλιογενείς σχηματισμοί γύρω από τις εξαίσιες παραλίες με τη ψιλή λευκόχρυση άμμο, θα σας εντυπωσιάσουν.

1η ημέρα: Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού

Πτήση για την Ζανζιβάρη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: Άφιξη στο νησί

Άφιξη , συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του VERSUS και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας Η θέση της Ζανζιβάρης, η οποία πλένεται από τα ζεστά νερά του Ινδικού Ωκεανού, έκανε αυτό το αρχιπέλαγος μια ευνοϊκή βάση για τους εμπόρους που ταξιδεύουν μεταξύ Αφρικής, Αραβίας και Ινδίας. Αυτοί οι τρεις πολιτισμοί διαμόρφωσαν την ιστορία, τις παραδόσεις, το φαγητό και τη γλώσσα της Ζανζιβάρης. Λόγω της ανάγκης των εμπόρων να επικοινωνούν με τους ντόπιους, προέκυψε μια νέα γλώσσα που συνδύαζε αραβικά, περσικά, αγγλικά και σουαχίλι.
Η Ζανζιβάρη είναι ένα από τα κύρια αρχιπελάγη της Τανζανίας Το όνομα Ζανζιβάρη προέρχεται από το αραβικό Zanjibār και το περσικό Zang-bār. Συνδυάζει τις λέξεις Zang ("Μαύρο") + bār ("ακτή, γη, χώρα"). Η Ζανζιβάρη ονομάζεται επίσης "Ακτή του Μαύρου".

3η ημέρα: Μοναδικές παραλίες και άφθονος ήλιος

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε μοναδικές παραλίες , φιλική εξυπηρέτηση και άφθονο ήλιο.

4η ημέρα: Προαιρετική εκδρομή Stone town η πέτρινη πόλη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα μπορείτε να ξεναγηθείτε στην Stone town Η πέτρινη πόλη της Ζανζιβάρης είναι ενδεικτική των παράκτιων εμπορικών πόλεων Σουαχίλι της Ανατολικής Αφρικής. Διατηρεί τον αστικό ιστό ,ανέπαφα και περιέχει πολλά ωραία κτίρια που αντικατοπτρίζουν τον ιδιαίτερο πολιτισμό της, ο οποίος έχει συγκεντρώσει και ομογενοποιήσει ανόμοια στοιχεία των πολιτισμών της Αφρικής, της αραβικής περιοχής, της Ινδίας και της Ευρώπης για περισσότερο από μια χιλιετία. Περιηγηθείτε στα σοκάκια της αγοράστε μπαχαρικά δοκιμάστε την τοπική κουζίνα, φωτογραφηθείτε με τους ντόπιους !

5η ημέρα: Προαιρετική εκδρομή Prison Island και γιγάντιες χελώνες

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα μπορούμε να αποδράσουμε  στο νησί Changuu "Prison Island" σε μία  5ωρη εκδρομή και να δούμε από κοντά  την ομορφιά αυτού του γοητευτικού τροπικού νησιού και να έρθουμε  πρόσωπο με πρόσωπο με συναρπαστικές γιγάντιες χελώνες Aldabra.
Κατά την άφιξή σας στο πρώην νησί των σκλάβων, θα σας υποδεχτούν λαμπερά γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος.

6η ημέρα: Κολύμπι με φαλαινοκαρχαρίες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αν σας αρέσει η περιπέτεια και για εσάς το ταξίδι είναι εμπειρίες , σας προτείνουμε το νησί Mafia και το  κολύμπι με τους φαλαινοκαρχαρίες είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες που θα μπορούσατε να ζήσετε . Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον ωκεανό και η υπάκουη αλλά και περίεργη φύση τους τους δίνει  ευχαρίστηση να κολυμπήσουν μαζί σας.
Είναι μια εμπειρία ζωής που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στους προορισμούς της Ανατολικής Αφρικής.

7η ημέρα: Προαιρετική στο πάρκο Jozani

Πρωινό στο ξενοδοχείο και προτείνουμε μια μοναδική εμπερία.
Ελάτε πρόσωπο με πρόσωπο με τη φύση καθώς περπατάτε κατά μήκος των μονοπατιών του δάσους Jozani με έναν έμπειρο δασοφύλακα.
Σπίτι του διάσημου Red Colobus Monkey, ενός απειλούμενου είδους ενδημικού στην Unguja/Ζανζιβάρη αλλά και πολλών άλλων ζώων.

8η ημέρα: Ημέρα επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά Εισιτήρια.
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Jaferjii Beach.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές από προς αεροδρόμιο ξενοδοχείο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Οδηγός VERSUS TRAVEL.

Εναλλακτικά: Για το ξενοδοχείο NUNGWI BEACH BY TURACO τιμή με ημιδιατροφή 1,770 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Stone town 120 ευρώ κατ’ άτομο
  • Prison Island 70 ευρώ κατ’ ατομο
  • Μafia Island κατόπιν ζήτησης μόνο
  • Πάρκο Jozani 130 ευρώ κατ’ άτομο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.
  • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
  • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

12 - 18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Αεροπορικά Εισιτήρια.
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Jaferjii Beach.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές από προς αεροδρόμιο ξενοδοχείο.

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024
  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024
  • Χριστούγεννα 2024 - Πρωτοχρονιά 2025

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info