Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και ανταπόκριση με εσωτερική πτήση για τη Λαλιμπέλα.
Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»: έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στο ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα.
Σήμερα θα ανακαλύψουμε κάποιους από τους θησαυρούς της Λαλιμπέλα. Θα επισκεφτούμε το βόρειο σύμπλεγμα ναών, για να θαυμάσουμε από κοντά μερικές από τις πιο εντυπωσιακές λαξευμένες σε βράχους εκκλησίες της Λαλιμπέλα, όπως είναι οι: Μπιέτε Μεντχάνε Αλέμ (ναός του Σωτήρα του Κόσμου), ίσως η μεγαλύτερη μονολιθική εκκλησία στον κόσμο. Στηρίζεται σε 72 κολώνες (περιστύλιο), παραπέμποντας σε αρχαιοελληνικό ναό. Μπιέτε Μαριάμ (ναός της Παναγίας), ίσως η παλαιότερη όλων των εκκλησιών της Λαλιμπέλα. Οι δίδυμες εκκλησίες Μπιέτε Γολγκοθά & Μπιέτε Μικαέλ, όπου βρίσκεται ο υποτιθέμενος τάφος του Βασιλιά Λαλιμπέλα. Η Μπιέτε Μασκάλ (ναός της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού), η Μπιέτε Ντεναγκέλ (ναός των Παρθένων) αλλά και ο ναός του Αγίου Γεωργίου, ένα από τα σημαντικότερα μονολιθικά κτίσματα του κόσμου. Είναι η πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Λαλιμπέλα, λόγω του σταυροειδούς της σχήματος αλλά και του μεγέθους της, αφού φτάνει σε ύψος περίπου τα 12 μέτρα. Κατασκευάστηκε προς τιμήν του προστάτη της Αιθιοπίας, του Αγίου Γεωργίου, και είναι λαξευμένη κάτω από την επιφάνεια της γης, δημιουργώντας έτσι ένα βαθύτατο αίσθημα δέους και σεβασμού.
Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λαλιμπέλα.