fb

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ
Τα ανεξήγητα μυστικά και τα θαυμαστά χαρακτηριστικά τους!
Μια αραβική παροιμία λέει:
«Όλος ο κόσμος φοβάται το χρόνο αλλά ο χρόνος φοβάται τις πυραμίδες».
Τα κτίσματα αυτά κουβαλούν μέσα στην αιώνια σιωπή τους τόσο πολλά μυστικά και τόση ανεξήγητη επιστημονικά τελειότητα, που πολλοί έχουν μιλήσει ακόμα και για προϋπάρχοντα των Αιγυπτίων υπερανεπτυγμένο πολιτισμό αλλά και για την κρυμμένη,
μέσα τους, Ιστορία της Ανθρωπότητας

  • Οι πλευρές της μεγάλης πυραμίδας είναι σχεδόν τέλεια ευθυγραμμισμένες με τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Η ακρίβεια αυτής της ευθυγράμμισης είναι απίστευτη. Έχει μέση απόκλιση μικρότερη από 0,06%, γεγονός που αποδεικνύει τη σημαντικότητα για τους αρχαίους χτίστες να την ευθυγραμμίσουν απόλυτα. Επιπλέον, θα πρέπει να διέθεταν υψηλή τεχνική, γνώσεις, ικανούς ανθρώπους και εργαλεία, για να μελετούν και να σχεδιάζουν οικοδομήματα απόλυτης ακρίβειας. Μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα θα μπορούσαν να χωρέσουν μαζί οι καθεδρικοί ναοί της Φλωρεντίας, του Μιλάνου και του Αγίου Πέτρου μαζί με το Αβαείο του Ουεστμίνστερ και τον Άγιο Παύλο.
  • Η θερμοκρασία  στο εσωτερικό της μεγάλης πυραμίδας διατηρείται σταθερή στους 20οC.
  • Το συνδετικό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί κατά το χτίσιμο των πυραμίδων από τους αρχαίους Αιγυπτίους είναι άγνωστης προέλευσης και δεν έχει γίνει δυνατό να ταυτοποιηθεί, ούτε να αναπαραχθεί εργαστηριακά. Είναι πιο ισχυρό ακόμα και από τις πέτρες που κρατά ενωμένες μεταξύ τους.
  • Αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος της μεγάλης πυραμίδας επί 1.000.000.000, το αποτέλεσμα είναι η μέση απόσταση ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο.
  • Τα μήκη των τεσσάρων πλευρών της μεγάλης πυραμίδας είναι 226.63, 226.82, 226.76, 226.71. Παρατηρούμε ότι τα μήκη των πλευρών έχουν απόκλιση λιγότερο από 20 εκατοστά και αυτό σε ένα κτίριο με περίμετρο ένα χιλιόμετρο. Δεδομένου του πέτρινου πυρήνα της πυραμίδας ήταναδύνατη η μέτρηση των διαγωνίων, έτσι, ώστε να ελεγχθεί η ακρίβεια του τετραγώνου. Μέχρι τώρα η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει πως οι οικοδόμοι κατάφεραν να είναι τόσο ακριβείς στις μετρήσεις τους.
  • Η μεγάλη πυραμίδα λειτουργεί σαν ένα γιγαντιαίο ηλιακό ρολόι. Η σκιά της στον βορρά και το αντανακλώμενο φως στον νότο δείχνει επακριβώς τις ετήσιες ημερομηνίες των ισημεριών και των ηλιοστασίων.
  • Οι βασικές διαστάσεις της μεγάλης πυραμίδας συμπεριλαμβάνουν μετρήσεις από τις οποίες μπορεί να υπολογιστεί το μέγεθος και το σχήμα της Γης, κάτι που δείχνει ότι είχαν μετρήσει τη γη με εξαιρετική ακρίβεια, γεγονός που σήμερα μόνο μέσω δορυφορικών δεδομένων είναι δυνατόν να γίνει.
  • Για την ανέγερση της Μεγάλης Πυραμίδας χρησιμοποιήθηκαν 2,3 εκατομμύρια ογκόλιθοι από ασβεστόλιθο και γρανίτη, όπου η κάθε μία ζύγιζε περίπου 10 τόνους!!! Επίσης, τα 88.000 τετραγωνικά μέτρα της συνολικής της επιφάνειας κάποτε καλυπτόταν από 115.000 περίπου καλογυαλισμένες πέτρες που ζύγιζαν 10 τόνους η καθεμία.
  • Στο χτίσιμο της πυραμίδας οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φανερώνουν την εκπληκτική τους ικανότητα στην ισοπέδωση επιφανειών σε μεγάλη κλίμακα. Η περίμετρος της βάσης στην οποία είναι χτισμένη η Μεγάλη Πυραμίδα αποκλίνει από το τέλειο επίπεδο μόλις κατά 1,3 εκατοστά. Μια πραγματικά ασήμαντη ποσότητα που μένει απαρατήρητη, παρότι η νοτιοανατολική γωνία βρίσκεται υψηλότερα από τη βορειοδυτική.
  • Συνεχίζοντας τα παράδοξα πρέπει να παρατηρήσουμε το βόρειο και το νότιο φρεάτιο εξαερισμού (γιατί να υπάρχουν άραγε φρεάτια εξαερισμού;). Το βόρειο φρεάτιο έβλεπε προς το τμήμα του ουρανού που εκείνη την εποχή ήταν ακριβώς ευθυγραμμισμένο με το αστέρα Α του Δράκοντα, ενώ το νότιο φρεάτιο με το Ζ του Ωρίωνα. Μελέτες με μικροσκοπικό ρομπότ που σύρθηκε στα εσωτερικά δείχνουν ότι το βόρειο και νότιο άνοιγμα του θαλάμου του βασιλιά στο Ζ του Ωρίωνα και στον Α του Δράκοντα και το νότιο και βόρειο άνοιγμα στο θάλαμο της βασίλισσας κατευθύνονται προς το Σείριο και προς τον αστερισμό του Ωρίωνα. Γενικά, το σχέδιο των τριών πυραμίδων της Γκίζας αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τα τρία κύρια άστρα της "ζώνης" του Ωρίωνα.
  • Εξετάζοντας την κλίση των πλευρών βρίσκουμε ότι μια πυραμίδα με κλίση 51 μοίρες και 52 πρώτα λεπτά έχει τη μοναδική γεωμετρική ιδιότητα, το ύψος της προς την περίμετρό της να βρίσκεται στην ίδια αναλογία με αυτή της ακτίνας ενός κύκλου προς την περίμετρό του, δηλαδή 1/2π. Ο θάλαμος του βασιλιά έχει δάπεδο από συμπαγείς γρανίτες, οι οποίοι ζυγίζουν 70 τόνους ο καθένας, η δε οροφή αποτελείται από ογκόλιθους που ο καθένας έχει βάρος 50 τόνους. Η σαρκοφάγος είναι φτιαγμένη, έτσι, ώστε ο εξωτερικός της όγκος να είναι ακριβώς διπλάσιος του εσωτερικού (πόσο τυχαίο είναι;). Ο τρόπος με τον οποίο λαξεύτηκε ο γρανίτης της σαρκοφάγου είναι αδιανόητος για τα χαρακτηριστικά της εποχής.
  • Μια αραβική παροιμία λέει για τις τρεις διάσημες πυραμίδες που υπάρχουν στη Γκίζα. "Όλος ο κόσμος φοβάται το χρόνο, αλλά ο χρόνος φοβάται τις πυραμίδες". Τα κτίσματα αυτά κουβαλούν μέσα στην αιώνια σιωπή τους τόσα πολλά μυστικά και τόση ανεξήγητη επιστημονικά τελειότητα, που πολλοί έχουν μιλήσει ακόμα και για προϋπάρχοντα των Αιγυπτίων υπεραναπτυγμένο πολιτισμό, αλλά και για την κρυμμένη, μέσα τους, η ιστορία της ανθρωπότητας.